91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 5

• 47 464
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • София
И от мен поздравления за тазгодишните зрелостници за резултатите от ДЗИ-2020! Някак си свикнахме последните години 91НЕГ да е на първо място по резултати от ДЗИ-БЕЛ, но успехите тази година и на втората задължителна матура направо ме разбиха ! БРАВО!!!

# 91
  • столицата
Да, и аз се зарадвах много на втората матура. Би било интересно какви предмети и по колко ученици са избрали. И съответно среден резултат по предмет.Може би чрез запитване за достъп до информация може и да го научим.
Дали са взели предвид немските матури, от които част от децата са признати 6-ци? Ако е без тях постижението си е уау.
Всъщност и с тях, и без тях си е уау😁😁

# 92
Дали са взели предвид немските матури, от които част от децата са признати 6-ци? Ако е без тях постижението си е уау.
Всъщност и с тях, и без тях си е уау😁😁

Браво на випуск 2020, все така успешно да вървят напред, а следващите випуски на НЕГ нека продължат традицията! 😊 🎉

След казаното малко по-нагоре от Русалка, си мисля, че приравнените 6-ци от немските матури не влизат в изчисляването на средната оценка от втория задължителен ДЗИ. Поне на моята в системата все още не е отразена, което ми подсказва, че МОН не я взимат под внимание Simple Smile

# 93
  • София
Браво и от мен на випуск 2020 на 91НЕГ!
Приравнените оценки от немските дипломи не участват в тази оценка от вторите ДЗИ.
Обикновено такава статистика за цялата страна по успеваемост за първо и второ ДЗИ излиза много по-късно.

# 94
Познато дете - зрелостник в НЕГ, е с 2 шестци - по литература и английски език. Твърдението е, че доста от съучениците му  са предпочитали английския пред немския език, като втора матура.

# 95
  • София
Твърдо не влизаха, поне преди, за тази година не знам. Може да се направи справка  по брой зрелостници, явили се на ДЗИ БЕЛ и  сборно на втори ДЗИ. За миналата година имам спомени за 186 зрелостници по БЕЛ и едва  към 170, не помня точно колко с втора матура (май по-малко от 170). Смятайте колко пълни шестици по немски са аут от класацията...
Нищо учудващо няма в това, Шарлот, в НЕГ болшинството деца завършват на финала с еднакво високи нива и по двата езика. В доста случаи  даже и с ниво С2 по английски, което няма как да стане с немския, освен при лайстунг или при държалите евентуално С2 в Гьоте, понеже максимумът на ДСД2 е С1, дори и при 4х24 точки на отделните  изпитни елементи.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 16:48 от пенсионирана русалка

# 96
Поздравления за випуск 2020 на 91 НЕГ! За поредна година доказаха, че са невероятни деца, които заслужават само най-доброто!

За съжаление опитите да се саботира празникът им не спират. Като майка на абитуриентка от Немската току-що научих от дъщеря ми, че една от класните на випуска е звъняла на момичето, което се занимава с организацията на бала, за да я "уведоми", че баловете са забранени до 30.06. Rolling Eyes Въпросната заповед се отмени отдавна, но въпреки това госпожата очевидно е партия с г-жа Катранджиева, която е казала, че дворът на гимназията категорично ще бъде заключен на 27.06 и абитуриентите няма да бъдат пуснати за последен път в училището си... Въпреки това всички учители, които децата поканиха, откликнаха и ще присъстват на бала. Не мога да разбера защо г-жа Катранджиева действа срещу собствения си интерес, разпространявайки очевидни лъжи и помрачавайки част от радостното събитие на децата по този начин... Persevere

# 97
Благодаря за тези подробности, Rainbow Warrior, много жалко и тъжно наистина Sad

# 98
  • София
Мен нито едно нейно действие/бездействие не ме учудва..  Преди няколко години,  без наредби, без вирус и пандемия тя пак заключи двора... Училището ще разцъфти при всеки друг  в ролята на директор. Пожелавам на гимназията възможно най-скоро да бъде оглавена от  някой  сравнително млад, деен, организиран и милеещ за децата и колегите си директор! Искрено ще се радвам, когато това стане, понеже НЕГ си остава моето и на децата ми училище...

# 99
  • София
Приятелства та смятам, че се запазват и ми се струва нелогично само заради това да се избере даден профил.
В много от унитата е иска определен хорариума по изучавани предмети и това може да спъне по-нататъшно кандидатстване в желана специалност.
Права си, не мога да отрека. Обаче, аз разсъждавам по друг начин. Когато детето е с разнородни интереси и способности като моето /колкото и нескромно да звучи/ му е много трудно да направи такъв избор без допълнителни критерии. В онзи момент не можеше да реши за себе си към хуманитарна специалност ли да се насочи или към природоматематическа, че да съобразяваме и изисквания на университет. Принципно не считам, че избора на профил в някаква българска гимназия пък било то и 91 НЕГ е нещо от изключителна важност за бъдещото й развитие. За мен е по-важно да се научи да прави информирани избори, включително като отчита и емоциите, да си носи последиците от тях и да се справя с предизвикателствата пред себе си. В момента избира специалности и университети в няколко държави и да, някои имат изискване за определен хорариум по математика, но не всички, така че не се тръшка, заради избора си.

Браво на зрелостниците за постигнатите успехи!

# 100
  • София
Поздравления за випуск 2020 на 91 НЕГ! За поредна година доказаха, че са невероятни деца, които заслужават само най-доброто!

За съжаление опитите да се саботира празникът им не спират. Като майка на абитуриентка от Немската току-що научих от дъщеря ми, че една от класните на випуска е звъняла на момичето, което се занимава с организацията на бала, за да я "уведоми", че баловете са забранени до 30.06. Rolling Eyes Въпросната заповед се отмени отдавна, но въпреки това госпожата очевидно е партия с г-жа Катранджиева, която е казала, че дворът на гимназията категорично ще бъде заключен на 27.06 и абитуриентите няма да бъдат пуснати за последен път в училището си... Въпреки това всички учители, които децата поканиха, откликнаха и ще присъстват на бала. Не мога да разбера защо г-жа Катранджиева действа срещу собствения си интерес, разпространявайки очевидни лъжи и помрачавайки част от радостното събитие на децата по този начин... Persevere
Това наистина е безобразие! Още повече, че на 27 юни в НЕГ ще се проведе националният кръг на олимпиадата по немски и училището ще е отворено поне до 19 ч .

# 101
Благодаря за тези подробности, Rainbow Warrior, много жалко и тъжно наистина Sad

Тъжно, колко да е тъжно  Grin , може би жалко, ама като си има училище жената ще си го затваря Wink
Аз пък си мисля  - какъв бал е събирането в двор , пък било то и училищен .
Бели кахъри общо взето.

# 102
Разбира се, децата ще си се съберат пред Немската, ще се "сбогуват" ритуално с училището и ще си отидат после към хотела, ще успеят да си отпразнуват завършването, но както винаги е бил, въпросът за поведението на директорката е принципен.

# 103
  • София
Аз не мога да си обясня при толкова недоволни и родители, и ученици, а и учители дори защо не можем да се преборим да я махнат. Преди две години си направих устата на една родителска среща за писмо-подписка до МОН, ама родители с по-големи деца в гимназията ми казаха, че вече е пробвано и резултат нямало.

# 104
Очевидно тя е връх на айсберг. Не знаем кой е основата.

Общи условия

Активация на акаунт