91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 5

• 47 492
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Оффф, за едно влезнах да пиша, то друго изникнало.
Поздравления и огромно, огромно браво на децата на НЕГ. Страхотни, както винаги, не че съм очаквала друго от тях де.
Маги Света, много е странно това, което пишеш за профилите. В класа на сина ми (9ти) има поне 8-9 деца, които от сега се гласят за медицина и стоматология. Има деца, отказали се от СМГ и дошли в  НЕГ, заради комбинацията НЕ+Х+Б. Доста стряскащо ще е ако трябва да се избират училища и по още 2 критерия: евентуални нагласи на випуска и евентуални налични преподаватели след 3 години. Но това го виждам по-скоро като проблем за всички ЕГ, резултат от симбиозата нова програма/стари схеми

# 121
След като не направиха проучване   за желаните профили, учениците бързо си спретнаха една анкета. Толкова просто и практично действат. Какво пречи и на администрацията в това училище да го прави ?!
Голям процент се насочват към математиката, но има и поне 15 ученика заявили биология и химия. Няма как да липсва такъв профил според мен.

# 122
  • във фурната
Здравейте,отдавна не съм писала в темата,но я следя редовно. Браво на зрелостниците за отличното представяне ! Много успехи и занапред да имат!
 Аз тръпна в очакване на резулатите от НВО. Може би няма да ни стигнат точките за 91 НЕГ ,заради прословутата 22-ра задача, но ако все пак стане някакво чудо и компенсира с отличното си представяне по БЕЛ, дали да изберем пак 91 НЕГ ??? А ако му се падне в 8 клас ВГ? Имате ли информация за учителите по немски на осмокласниците в 73-то ?
Този въпрос го задайте в темата на 73 СУ.
Страхувам се да не са пристрастни родителите на деца в 73-то,затова зададох въпроса си тук,защото много от мамите четат и темата за 73-то, но ще седна и ще попрочета и там.

# 123
  • София
Аз с това се успокоявам - искат не искат изключително са самостоятелни и самоорганизирани нашите деца. Страхотни са.

# 124
  • във фурната
След като не направиха проучване   за желаните профили, учениците бързо си спретнаха една анкета. Толкова просто и практично действат. Какво пречи и на администрацията в това училище да го прави ?!
Голям процент се насочват към математиката, но има и поне 15 ученика заявили биология и химия. Няма как да липсва такъв профил според мен.
Щеше ми се да има по-гъвкави варианти за профилиране. Моят, примерно, би искал физика и химия,но поради липса на такъв се е ориентирал към химия и биология.

# 125
  • София
А какви варианти за втори език ще се предлагат?

# 126
Хсхаххах ми от миналата година не се предлага друго освен английски.

# 127
  • София
Много съм разочрована.
 Когато дойде новият директор,
 ще предложа да има избор!

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 18:27 от ЗаСлон

# 128
А защо е спрян руският Frowning
Това за пръв път го чувам.
Децата, които са учили много английски преди 7ми, какво правят в часовете, като вече се започва от а&б, а не се надгражда от ниво В1-2? Или все пак надграждат, а не като в Испанската след промяната?

В 73то има ли друг втори език освен английски?
Къде могат да се видят профилите на НЕГ?

# 129
Просто не им е предложен друг втори език освен английски.
Нека родителите на настоящите 8 клас споделят дали им е предложено друго освен английски.
Повечето деца са с ниво Б 2 по английски и в часовете вероятно "преговарят". ..естествено има и деца, които сега започват езика, но са по 1 или 2 в клас. И на тях също.не им комфортно, защото реално не се започва от А и Б.

# 130
  • София
Дами, чета ви, ни не мога да разбера от постовете, за кой втори език става дума. След 8 клас или за профил след 10 клас?

# 131
След осми клас, Ганис.
До миналата година имаше избор между английски и руски, но май преподавателката по руски е пенсионирана и няма назначен на нейно място.

А какво в такъв случай ще стане с децата, избрали руски език? Автоматично ще преминат към английски? Може да има сред тях деца от 133 СУ, които не са изучавали английски. Колко е лошо, когато тук се занимаваме с догадки и няма откъде да почерпим достоверна информация.

Вероятно въпросът за втория език ще се постави след провеждане на изпитите за Немския отдел. Никакво допитване не е правено - децата още не са оформени. Днес правиха контролно.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 19:43 от Шарлот

# 132
  • София
Дами, чета ви, ни не мога да разбера от постовете, за кой втори език става дума. След 8 клас или за профил след 10 клас?
След 8 клас избираш втори език, профилите са в 10-ти. Или поне така беше. Доколкото си спомням лайстунг класовете задължително учеха английски. И аз не знаех, че руският е отпаднал като опция.

# 133
  • столицата
Аз бях разбрала, че за настоящите 9-класници не се е събрала група за руски. Нека някоя мама на 9-класник да сподели.
Поне моите наблюдения са, че децата, които са учили АЕ печелят единствено лесни 6-ци. Децата в повечето случаи знаят АЕ още в началото на 8 клас на нивото, на което се предполага, че трябва да завършат в 12 клас.

# 134
Точно както каза galimar, миналата година в 8мите класове не се сформира паралелка за руски език. До колкото знам не е отпаднал, просто уважиха желанието на мнозинството да не се учи руски. Попълниха заявления някъде през м. 06.
Относно английския - не, не е от А и В. Опитаха в началото - не се получи. Направиха тест и според усреднените резултати продължиха с ниво В.

Общи условия

Активация на акаунт