91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 5

• 47 628
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Галимар, възможно ли е ДСД - деца да се включат в кръжока по социализъм или е затворено начинание на Немския отдел - за ЛК? Не помня твоето дете в каква паралелка е. Дъщеря ми със сигурност ще продължи в ДСД паралелка.

Здравейте, в клуба за социализма могат да се включат ученици от Лайстунг и ДСД в 10 и 11 клас. Тази дейност се състоя за първи път тази година и не е сигурно дали ще се провежда за напред, защото крайната му цел бе да се съберат колкото се може повече материали за историята на училището (интервюта и статии с бивши ученици, учители и пр.), с които училището да участва в състезание. Това състезание се провежда в Германия в края на учебната година. Не мога да Ви отговоря за това как е протекло и дали ще се състои в бъдеще Simple Smile

# 556
  • София
На сайта на немския отдел, в текста-резюме на  дейностите през изминалата учебна година, си е обяснено, че става дума за  проекта "Erinnern für die Gegenwart".

Намерих на сайта на конкурса описание на всеки един от участващите проекти. Някой знае ли обаче къде (и дали ) може да бъде видян целият? Определено ще ми е интересно, понеже явно са интервюирани учители и ученици и от времената, които аз помня Simple Smile

ПП От същия обобщителен текст за  събитията през учебната 2019/2020 става ясно, че си тръгва Хер Хепфер от немския отдел.

# 557
  • София

ПП От същия обобщителен текст за  събитията през учебната 2019/2020 става ясно, че си тръгва Хер Хепфер от немския отдел.
Да, за съжаление. Най-много него харесвах от немците и ще е жалко. Даже май няма кой да подготвя лайстунгите за матурата по биология тази година, или поне така разбрах, дано да намерят решение.

# 558
  • София
Когато си тръгна Щернберг, осигуриха Янше. Така и сега ще намерят човек на мястото на Хепфер Simple Smile

# 559
  • столицата
И аз като Русалката очаквам ново/нови попълнения.
Интересно ми е с какъв бал са момичетата, приети на трето класиране. Вероятно РУО трябва да изнесат информацията. И дали ще има четвърто.

# 560
  • София
Макс бал на трето класиране 468,50, минимален - 460.
Ако свободните места са били 2 (така ми се струва, но не запомних) - това са и съответно баловете на двете момичета. А дали ще се запишат, ще разберем чак на 3.08. Тогава е срокът да обявят свободните места за 4то.

# 561
  • столицата
Рискът се е оказал печеливш.Blush 2 места бяха.

# 562
  • София
Трима зрелостници от 91 НЕГ ще получат Национална диплома!
http://ruo-sofia-grad.com/%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%B2%D0%B0%D … 0%BD%D0%B8/ 

# 563
  • София
Браво на децата!!!! Толкова да са успешни и нататък Simple Smile Трима от НЕГ, трима от АК, трима от СМГ и двама от АЕГ  - поздравления за всички тях.

# 564
Едно от децата от НЕГ е на колега. Записало е право в СУ. Двамата родители са юристи.

# 565
  • София
Едно от децата от НЕГ е на колега. Записало е право в СУ. Двамата родители са юристи.
А с едното аз лично се запознах преди време, беше ми изключително приятна комуникацията с  него:)

Ако не бъркам, и трите деца са от лайстунг.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 19:41 от golden mermaid

# 566
  • столицата
Браво!

# 567
  • София
Браво на децата!!! Едното момче е от класа на синковеца, за момичето не съм сигурна.

# 568
Девойката е от ДСД. Тя отиде в НЕГ от "Веда" и лайстунгът не би бил никакъв проблем, но дори не се е явила на изпит.  Майката е брилянтна в професията си - очевидно не само ген, но и подражание има в основата. Аз ще попитам /простете невежеството/ - това означава само отличен през всяка година, или шестици на ДЗИ" и "6" от дипломата? Освен отличаването на тези деца, има ли някакви преференции за тях? Би следвало, щом се броят на пръсти за цяла България.

Прочетох, а би следвало за постиженията им да ги стимулират. В други държави не изпускат подобни деца.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 21:11 от Шарлот

# 569
  • София
Да, 6,00 успех, той обаче не стига. Трябва да е с постижения на  националлен кръг на олимпиади/на международни такива детето  в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта, при това едно или повече от отличията следва да са завоювани  в 11 и 12 клас.

Точно  за момичето не бях сигурна, двете момчета са от лайстунг.

Общи условия

Активация на акаунт