СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 23

• 32 411
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Доста мъдрост се изисква, за да се справиш с това есе. Браво на децата, които са успели!
Много хубав ми изглежда този изпит за АК. Чак ми се прииска да накарам детето да се пробва да напише нещо по темата вкъщи. Много ми е любопитно може ли.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 15:29 от Amanda.D

# 76
  • софия
При есето е малко относително дали си се справил.
Моята малка "математичка" каза, че е видяла грешната задача. Бре. Но е отбелязала някакъв отговор, защото говорихме да не оставя задача без отговор, дори и на тото. Логическите задачи са били истинско такова за нея. Не е това силата й.

# 77
  • София
Пожелавам успех на децата и да ви зарадват с оценките на 16 юни Simple Smile

# 78
Вече не знам какво да очаквам от математиката при моя седмокласник.
Не знаех къде са му грешките на последния ПИ, защото изобщо не ни ги връщат от школата. Преди малко му свърши онлайн урока  и е станало ясно, че според учителя така хубаво е решил и описал задачите във втори модул, че могат да служат за показно на останалите деца. А явно в първи е направил много грешки, защото резултатите не бяха особено впечатляващи. Много съм объркана, изобщо не знам какво да очаквам от НВО.

# 79
  • софия
Аманда, как така не ви връщат ПИ от школата? Това е странно. Не ги ли събират, за да решат задачите заедно? Как ще разберат грешките си, ако не им ги обяснят?

# 80
Не връщат нищо. Преди ни даваха на родителски срещи да ги видим и после ги прибират. Сега съвсем никаква яснота нямам.
Те ги обсъждат онлайн по време на уроцитеАз се учудвам как може да реши втори модул, ако в първи му е трудно. Предполагам, че доста бърза.

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 15:53 от Amanda.D

# 81
Моята малка "математичка" каза, че е видяла грешната задача. Бре. Но е отбелязала някакъв отговор, защото говорихме да не оставя задача без отговор, дори и на тото. Логическите задачи са били истинско такова за нея. Не е това силата й.
А, моята каза,.че не е имало специален раздел за логически задачи😊 просто няколко били вмъкнати в разделите по математика. Едната от сгрешените задачи е била с невъзможен чертеж.

# 82
  • софия
Според моята последният раздел е бил логически задачи. Не знам.
Ние чакаме 16.06. 🙂

# 83
  • Отвъд алеята зад шкафа
А, моята каза,.че не е имало специален раздел за логически задачи😊 просто няколко били вмъкнати в разделите по математика. Едната от сгрешените задачи е била с невъзможен чертеж.

Ема също каза, че е имало сгрешена геометрична задача с перпендикулярна симетрала или нещо такова. Според нея е имало 2-3 логически задачи, вмъкнати между "класически НВО задачи". Преброяване на правоъгълници е едната логическа и една за високосна година, колко петъци имала.

# 84
  • София
Моята на последното ПИ по БЕЛ в Междучасие има 5 точки на тезата и 31 на преразказа. Много съм доволна.

# 85
  • София
Сигурна съм, че са се справили добре децата днес. Що вода се изля днес, за което и аз помогнах - 3 перални и 2 миялни. Само прозорци нямаше Simple Smile

# 86
Аз какво наводнение направих ... (ама без да искам беше). Бърша и си мисля, че ако сега не му е на късмет на хлапето, не знам кога.

# 87
  • Отвъд алеята зад шкафа
И нас ни наваля дъжд, добре,че по случайност имах един чадър в колата, та го дадох на детето. Ние с баща й се жертвахме да ни намокри:)

Да ви кажа, олекна ми, че поне мина вече. Първо го отмениха една седмица преди датата, после един месец не се знаеше кога ще бъде, после дадоха дата, после я смениха с друга...Понеже за Ема е първо желание, малко повече се "впрягам". Притеснява и ме и това, че ако не я приемат, тя ще научи новината в деня преди НВО по МАТ и със сигурност ще има рев и сополи, колкото и да я подготвям, че може и да не я приемат.

# 88
Но пък ако я приемат, на 17-ти може да се наспи 😉

# 89
  • София
Притеснява и ме и това, че ако не я приемат, тя ще научи новината в деня преди НВО по МАТ и със сигурност ще има рев и сополи, колкото и да я подготвям, че може и да не я приемат.
Да, и дъщеря ми не е много доволна от това, че ще го обявят в навечерието на второто НВО. Мисли, че при всички положения ще й повлияе - и ако е положителен, и ако е отрицателен отговорът, а тя все още не е решила къде иска да учи. И затова й е важен и резултатът от НВО. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт