Градинарство - моето хоби 25

• 32 559
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • под тепетата
Предполагам, че точно за опунция става въпрос. Директно в земята се слага. Ето плантацията покрай импровизираната ограда от камъни и дебелеца, за който писах по-рано. Лигуструмът така сме захващали от клонки във вода, но на есен, когато вече не е горещо.

Кактусът цъфтя преди два дни , но само за  ден и не се сетих да го снимам. В сянка е и не се вижда добре, че слънцето е на изток и "оградата" пречи.

# 586
Nivea ツ , това е групата за мушкатата

https://www.facebook.com/groups/292324494452447

# 587
  • Карлово
за да цъфтят обилно трябва да ги подновявам всяка година - т.е. да вкоренявам резници.
 Вярно е, че моите са стари. Планирала съм да чупя тази есен и да си вкореня нови.
Моите са нови, едните от есента, другите от пролетта, но както се оплаках едни не искат да цъфтят, а на листа растат. Досега само веднъж показаха цвят и после пак само листа. Показвам снимка:
Скрит текст:

Ако някой има ли такова мушкато и такъв ли му е характерът? Може да е някакъв хибрид и аз като съм си вкоренила стрък да се е разпаднал.

# 588
ДамаТрефа, а ториш ли?
Виждам, че обилно се тори по групите.
Азц моите също ги торя, но може би защото са ми стари, не се получава особен ефект...

# 589
  • На морето!
Благодаря на всички за съветите! Есента допълнително ще вкореня малко резници, а тези които имам ще прехвърля в саксия и на пролет в градината.

Как се правят отводи?

# 590
Момичета, канна може ли да зимува в почвата в Южна България?

# 591
Рапарига, ето например така https://agrozona.bg/s-horizontalni-otvodi-spasyavame-lyubimi-plo … i-tsvetni-hrasti/

Дама трефа, доколкото знам хибридите не се разпадат при вегетативно размножаване. Знам, че сортовите мушката са по-капризни, но аз не съм гледала. Наскоро някъде по темите имаше обширна дискусия за тях.

Ла валета, и аз искам да знам това:grinning: за първа година имам кани и не ми се занимава да ги вадя. Дано се включи някой с опит.
Вече реших, че няма да вадя гладиоли и крокосмия. За кана и кала още се колебая.

# 592
  • Карлово
ДамаТрефа, а ториш ли?
Виждам, че обилно се тори по групите.
Азц моите също ги торя, но може би защото са ми стари, не се получава особен ефект...
Да на 7 или 10 дни, както дойде. В началото и с бирена мая поливах.

# 593
И аз имам 2 кани тази година и даже не знаех,че трябва да се местят на топло през зимата.

Аз се оплаках, че не цъфтят мушкатата и те ме изненадаха. Преместихме се на вилата за няколко седмици и за да не ходи да ги полива съпругът ми, ги взехме с нас. Ами от както сме тук не спират да цъфтят. Уж подобно изложение, но всъщност са на светло но не на директна светлина.

Купихме съседния парцел и не мога да измисля как да ги свържа идейно. На оградата, която дели двата парцела имам голяма покрита веранда и си мисля да засадя много рози около верандата. Решихме да запазим всички плодни дръвчета и да си направя тук там лехи или градинки.

Бяхте препоръчали бързо растящ жив плет, но не помня какво е името на храста. Мисля, че ако сложим жив плет най добре ще се свържи с настоящата растителност.

# 594
И понеже не мога да редактирам - от къде купувате "маркови" мушката?

# 595
  • Стара Загора
И понеже не мога да редактирам - от къде купувате "маркови" мушката?
HOMEMAX
Скрит текст:

# 596
  • Бургас
Аз купувам всяка година разсади в кошнички по 10 бр. от HOMEMAX.  - циганчетга и сакъзчета. Нямам възможност да  гледам цяла зима циганчетата, но на сакъзчетата есента накършвам върховете и ги насаждам нагъсто в няколко сандъчета. Оставям 2-3 в селската кръчма на прозореца и там изкарват зимата. Напролет си ги разсаждам по-нашироко  в нови сандъчета. Други 2-3 сандъчета с връхчета държа зимата на площадката между етажите. И там оцеляват, но се случва някоя съседка да ме изпревари и да ги прибере за лятото. За тях пия една студена вода.

# 597
Благодаря, ХоумМакс сега го открих като магазин покрай глинените саксии които ми препоръчахте тук. (Прекрасни са саксиите, ако на някой му трябва)
Имало някакви много "маркови " мушката - по 25 лв вкоренен резник, за тях питах. Не открих с търсачката.

Бял бор от къде сте вземали?

# 598
Има в олх такива мушката,но мен ако питаш,това са много пари. Не бих подкрепила подобна търговия. И тук имаше една дама,която си рекламираше нейните,мисля и тя продава в олх. Иначе има чужди сайтове,от които също може да се поръчат. По 5-6€ бяха. А и в Хоуммакс има по 5-6 лв някои бутикови. Сестра ми си купува от цветарски магазини. И там зареждат някой път.

# 599
Nivea ツ, в групата във ФБ, за която ти писах, ще намериш информация за продажба на сортови мушката.

Аз не бих си купила. Достатъчно грижи бера и с обикновените ми мушката. Остана да им треперя на сортовите да не ги загубя.

Общи условия

Активация на акаунт