Раждат се по две, по три, АВГУСТ щедър е нали!? - Епизод 2

• 12 880
  • 237
  •   1
Отговори
# 120
Хайде пак съм тук Simple Smile Ние си имаме режим на хранене и през останалото време спим. Та за сега имам време... поне малко Simple Smile Преди да почна да вкарвам къщата в ред Simple Smile
Да ви разкажа за моето раждане... Беше едно такова....раждане Simple Smile
Всичко започна във вторник сутринта, както вие знаете Simple Smile С Нинка отидохме на лекцията на сп. 9месеца, а аз с контракции. Нинка ми ги засича : на през 20 мин. Мислех си , че е поредната фалшива тревога. След обяд трябваше да ходя на запис на тоновете. Прибирам се аз след лекцията, а контракциите не минават. Реших че ще е добре да си ги засичам. На през 10 -5мин. Дойде мъжът ми към 16ч. хайде при Велев. На записа за 30 мин отчете 2 контракции. Казвам на Велев, че са ми периодични и силни и той казва "или влизаш сега или ела като ти станат на през 4- 5 мин, но смятам че няма да е днес или утре." И така, аз унила се връщам вкъщи. На път към дома  контракциите станаха доста силни. Прибираме се и решаваме да вечеряме, но не...контракциите вече са на 5-6 мин, много болезнени. Мъжа ми звъни на Велев и му обяснява, че се превивам от болка , а Велев вика "карай я". И така след 3 часа аз отново съм в Шейново. Приемат ме. Преглед за разкритие: 2.5 - 3см. Правят ми клизма (не е чак толкова гадно , колкото го описват, търпи се, ама ако можете го подминете). И на запис . В предродилна че другаде няма места. А в предродилна 2 жени се мъчат. Зверски! И двете без упойка. Беше неуписуемо. Мен ме болеше повече само като ги слушах как вият. След около 15 мин запис дойде моя спасител (анестезиолога, знам само първото му име Боби, но е страхотен професионалист и човек) та сложи ми упойката, толкова внимателно, че почти не усетих и пак легнах на запис. Вече нищо не усещах, контракциите бяха съвсем като стягане на корема и нищо повече. И така до момента, в който Велев не каза "Спираме упойката и почваме". Като чух това моментално се разтреперих. Упойката спираше, а болката се усилваше. С нея и треперенето ми. Пробвах да напъна няколко пъти , бно имах чувството, че ще умра. Не знам какво точно съм крещяла, как съм го крещала, но Велев видя , че така няма да стане и реши да ми даде пак упойка а бебка да извади с избутване. Пак упойка, пак няма болка. Качват ме на магарето и Велев помогна на моята прекрасна Дари да излезе на бял свят точно в 1:05 на 23ти. Това беше. Реално не съм напъвала, усетих болка, но тя беше за кратко. (В сравнение с жените от предродилна, може да се каже, че нищо не съм усетила) Е, мен си ме боля.  И ако някога ще раждам пак, ще си държа на секциото. Защото и сега ме боли. Нямам шевове, но имам охлузвания и това също боли. Но всички бяха прави , като казваха, че си заслужава. Като гушкам и целувам Дари нищо не ме боли.
Следва една нощ прекарана в родилна зала и един ден и една нощ прекарани в стая с още 8 жени, на първия (най- мизерен) етаж на Шейново. Нямаше ВИП Sad За мизерията няма да говоря, за липасата на отношения от страна на акушерките също. Не пожелавам на никой да попада там, особено в първите часове , след като е родил. Но слава Богу ме измъкнаха. Велев ми уреди и ВИП. На 3я етаж е друго... просто разликата е от небето до земята. Не говоря само за стаята с климатик, хладилник, телевизор и само моето легло. Говоря за отношението на персонала. Верно е, че "Царица е парица" както е казал Константинов, но съм склонна да дам още 2 пъти по толкова, за това да се чувствам спокойна и сигурна за бебка и за мен.

Та на кратко: Раждането боли. Върти го сучи го все боли. Но си заслужава. Всеки вик от болка те преближава все повече към най- ценното нещо: детето. Така че момичета, заредете се със сили и  знайте , че е за хубаво.
ПП. Направете всичко възможно да си осигурите пребиваването в болницата (за Шейново е повече от наложително)

Та това е моя разказ, малко объркан, но пък моя Simple Smile
Пожелавам на всички , които още чакат , по - леко раждане от моето Simple Smile

Целувам ви Simple Smile

# 121
  • София
Здравейте, мамчета! Честито момченце на Гери! Много, много да радва мама и татко, да е жив и здрав и послушничък!   bouquet Hug
Относно пампресите, май 2-ката е по-добре, а може наистина да реша да пробвам и други - една мама похвали Либеро, точно по тази причина - не пропускат. АндиВ, и аз не знам къде точно трябва да слагаме достойнството - то и без това пада надолу, дори и да го сложа нагоре.  Thinking
А за изцеждането - купих си помпа на Авент и съм много доволна. Дълго се колебаех дали да дам толкова пари, но се реших и не съжалявам. МимС, пробвам пак по-упорито да го сложа да суче, но просто почва да се дере. Както е писала и велмар - явно проявават отсега лъвския характер.  Laughing За носенето на ръце да не говорим - това май остана единствения начин да заспиваме, и нощем след хранене се дондуркаме, но няма начин. Сутрин и аз спя с него до 11ч, а досега успях само веднъж да спя и след обяд. И срам - несрам ще си кажа - записвам си кога е папкал, точно защото забравям.  Blush Така че велмар - пробвай ако искаш. Наистина много съм затъпяла, а и дните и нощите са ми еднавки, така че мисля е нормално да се обърквам. (не знам дали е баш нормално, но поне се оправдавам)
Хайде чао от мен, че почнаха коликите.  Cry
Леко раждане на всички, които останаха!  Peace Praynig

# 122
 ЧЕСТИТО НА KABIV!   ЧЕСТИТО НА KABIV!   ЧЕСТИТО НА KABIV!   ЧЕСТИТО НА KABIV! 

newsm44 Хей, Kabiv,  БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И ЧЕСТИТО БЕБЕНЦЕЕЕЕЕ! САМО РАДОСТИ ДА НОСИ НА МАМА И ТАТИ И ДА ВИ СЛУША МНОГОWink !!!! newsm10 smile3525 smile3501 baloni newsm81

# 123
  • София
Честито бебче на KABIV! Да е жив и здрав и много да радва мами и тати!

# 124
            ЧЕСТИТО НА КАБИВ !!! БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!!!
   И при нас всичко се повтаря , изцейдане на кърма на 3 часа и хранене с биберон , понеже не иска да суче . За сега е добре , че мама помага , но като останем сами не знам кога ще гладя и готвя и кога ще спя . Иначе ползваме памперси канбебе и съм много доволна , защото имат ластик и на кръста и са без аромат . Искам да попитам ващите бебоци до кой ден имаха жълтеница . Защото ние я караме по тежко и във болницата дори бяхме на фото терапия.

# 125
  bouquetАНИ-АНИСВЕТ си има момиченце Сияна, 2700, 50см., родена е на 27.08 в 21.27часа.
Да й е жива и здрава  bouquet

# 126
Страхотна новина за началото на деня! newsm44 newsm68 newsm44

ЧЕСТИТО НА АНИ-АНИСВЕТ! ДА И Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА СИЯНА И МНОГО ДА РАДВА МАМА И ТАТИ! МАМА БЪРЗО ДА СЕ ВЪСТАНОВЯВА! newsm51

Тъкмо си мислех че тя днес ще влиза в болница за предизвикване на раждането, а госпожицата е решила вече сама да излиза.
Дано и мойто бебче тръгне само,че не ми се иска да започваме директно със системата. Ако днес няма нищо утре съм на преглед да видим какво ще кажат докторите.

Времето е малко по хладно днес и май ще вали. Така че излизам сега на разходка,после пак ще проверя за нови бебета.
 Hug Hug Hug

# 127
  • София
Честито на ани-анисвет!!!Много да ви радва и слушка малкото съкровище!
Момичета,сутринта говорих с Гери.Те с Никола стават все по-добре.Тя доста се е поизмъчила,но ще ви разказва като се прибере.Утре или в сряда ще ги изпишат.Стискам палци да се възстанови бързо.Аз спирам,че трудно удържам Ина с една ръка Grinning
Стискам палци на останалите неродили мами Heart Eyes Hug[/color]

# 128
  • В ЛЮтеницата
Честито на Kabiv!
Честито на Ани-Анисвет!

Да са ви живи и здрави и много послушни дечицата!
Гушкайте ги и им се радвайте!

elen@ , ама много ти е усмихнат бебока! Много му се радвам!

# 129
Честито на мама Гери и на мама Ани-Анисвет!Да са им живи и здрави дечицата!Да слушат много мама и тати  Simple Smile
Пожелавам безпроблемно раждане на тези който им предстои   bouquet

# 130
Честити бебчета на ани-анисвет и  Kabiv! Да са ви живички и здрави   bouquet

Пожелавам безпроблемно раждане на тези който им предстои   bouquet
И аз и аз newsm10

# 131
Здравейте Stop
 newsm51ЧЕСТИТО бебче на мама Ани-Анисвет.Много радос и щастие да ви носи малкото слънце.  bouquet
На мен сутринта ми падна тапата и се надявам момента да е скоро. WinkХайде мами малко останахме,кое ли бебче ще е следващото?! Laughing
Леко чакане и целувки на бебоците Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 132
                                                  Честити бебчета на  Kabiv и Aни-Aнисвет !!!

newsm51

# 133
  • Някъде там...
Честито на мама Kabiv и  ани-анисвет.
Да ви бъдат живи и здрави бебченцата и бързо се възстановявайте.

Абе нещо аз от снощи не можех да влизам в форума, та чак  до сега. незнам само при мен ли е било . Тъкмо снощи щях да пиша и спря Rolling Eyes
Ние от вчера сме по разходки с бебчо. Като го сложа в количката и веднага заспива. Направо му е супер кеф да го возят. Днес е малко по-хладно , но пак навън сме. Чак не ми се прибира като го видя колко е спокоен. Само като го прибера се събужда и почва един рев за цица  Mr. Green А иначе като излезна на разходки толкова бързо се уморявам все едно съм бременна още и почват и краката да ме болят , отдолу костите и с този нисък хемоглобин направо съм парцал след това, причернява ми от време на време. Утре ще ходя на лекар да видим какво ще кажат. Също ще ходя и на фризьор и по магазините  и за акта за раждане, та дано цял ден ми стигнат силите:)

Лек ден на всички!   

# 134
Останаха ли момичета с кореми в тази тема освен мен? Simple Smile
Темата "раждане" за повечето от вас сигурно е безинтересна вече, но на мен все още тази магия ми предстои.

Днес ми е термина.
Доктора преди малко каза, 4е имам сантиметър и половина разкритие и иска в сряда сутринта да отивам в болницата да ми пука водите и да ме слага на система.
На мен обаче много ми се щеше всичко само да си се случва без да се предизвиква...
и сега съм в чуденка да ходя ли както той предлага в сряда или да задържа нещата сами да се случат...
Вие какво бихте ме посъветвали?

Общи условия

Активация на акаунт