Дългото чакане след трансфер - 83

• 37 936
  • 801
  •   1
Отговори
# 630
Аз затова силно подкрепям ЗЕТ на ЕЦ, след като имах вече един такъв. Правя по-добра лигавица, имам жълто тяло и при бременност би изхранвало ембриона.
Когато се опитват да ме стопират с Естрофем, не успяват. Пия 3х1 Естрофем и изненадващо за два дена правя доминантен фоликул, овулирам и обърква датата за трансфер.
Дори сега с Прогестерон не успяха да ми спрат цикъла, започна да зацапва в деня за цикъл, продължих Прогестерон още няколко дни и ни дойде. НО на втори ден от цикъл имах 13.5мм доминантен фоликул, който си е тръгнал в правилния ден, докато все още съм била на Кринон.
След ЗЕТ тялото ми се побърква. Сега имам вече 10 дена зацапване/кървене след овулация, а Прогестеронът ми е висок, та не се знае от какво е. Миналата година след ЗЕТ се сдобих с 6 месеца зацапване преди цикъл. Просто всички външни хормони на хора, които нямат нужда от тях, скапват положението. Нищо, че бях сега на ЕЦ, взимах голяма доза Прогестерон, а си имах жълто тяло и пак се е "предробила" кашата

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 09:49 от teri__90

# 631
Много се извинявам, но имах предвид след самия трансфер

Привет, преди и след трансфера утрогестан, естрофем и фолиева + клексан инжекция след трансфера/но той е заради резултата от едно от изследванията на хормоните/

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 09:18 от greis

# 632
Здравейте, аз се глася за зет, вчера на втори ден бях на хормони. Казаха ми, че ще съм на естествен цикъл и да пия само фолиева киселина. На трети ме викат на преглед и пак хормони.
Преди това на чист ден трябва да пусна микробиология.

# 633
Зависи дали ЗЕТ се прави на ЕЦ или със блокаж. Ако е на ЕЦ и момичето си прави хубава лигавица, утрогестана е достатъчен. Всичко друго което се назначава като АП, кортикостероиди и т.н. зависи от анамнезата.
Когато има блокаж, яйчниците не произвеждат хормони и всичко се приема в синтетична форма.

# 634
Здравейте. Писах и в друга тема със същия въпрос, но искам възможно най-скоро отговор, затова и тук ще го задам. Предписан ми е естрофем за вагинално поставяне. Проблемът ми е, че без да сложа лубрикант, не мога да поставя таблетките. Някоя от Вас прави ли така и наясно ли е дали това е ОК като метод?

# 635
Аз си слагам Естрофем вагинално вечер, заедно със Циклогест. Нямам проблеми с поставянето, според мен трябва да се обърнеш към лекарят си със този въпрос, защото евентуално лубрикантът може да попречи на абсорбацията или да се смеси с активните съставки. Друг вариант е да попиташ в аптека за смесването на съставките, може и да няма проблем.

# 636
Ако е за преди трансфер, по-добре недей с лубрикан. Все ще успееш да го вкараш и без, дори с малко мъка. Аз исках да си слагам Флоражин, защото имам хронични безсимптомни бактерии и не ми позволиха преди трансфер, защото щяло да ми промени ПХ-то.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 11:51 от teri__90

# 637
Благодаря за отговорите Simple Smile

# 638
Офф момичета помагайте, обяснявайте ми защото нищо не ми е ясно 😟 док каза сега след спонтанния аборт да изчакам 1 цикъл поне за следващия зет, а не мога ли още на следващият цикъл юли да го почнем отново? И какво значи зет на естесвен цикъл, как се прави той? Вече ще ми гръмне главата!!! Миналият четвъртък, в деня на прокървяването имах силна болка в дясния яйчник, казах и на акушерката, и на дежурния, никой не го взе пид внимание и след час... Кръвоизлива. Още не мога да повярвам какво и защо стана така, от 2 ембриона нищо... Нито едничко не ми остана, защооо защо така стана изведнъж, може ли от притеснение да е станало, бях като обезумяла от тоя скапан абокат, че трябва да ми го махат, и че ще има кръв, бях много оплашена,дъли от това стана тази беля? Защото преди това нямаше никакви проблеми, вече не знам какво да мисля, и още ми прецапва, до кога ще е така... Вече съм блокаж от всякъде не знам какво да правя, ще ми се пукне главата

# 639
Кървенето при аборт не е мензис. Зацапване може да има 2-3 седмици. Трябва да се изчистиш първо от ЧХГто за да се нормализират хормоните. Общо взето този цикъл не очаквай да е нормален. Вероятно ще е по дълъг от обичайното. Трябва да мине поне един нормален цикъл, за да са наред хормоналните нива за следващия трансфер. На ЕЦ означава че ще ти проследят овулацията и трансфера ще е след нея, според развитието на ембрионите. По малко лекарства за пиене и т.н.

# 640
  • Sofia
Кървенето при аборт не е мензис. Зацапване може да има 2-3 седмици. Трябва да се изчистиш първо от ЧХГто за да се нормализират хормоните. Общо взето този цикъл не очаквай да е нормален. Вероятно ще е по дълъг от обичайното. Трябва да мине поне един нормален цикъл, за да са наред хормоналните нива за следващия трансфер. На ЕЦ означава че ще ти проследят овулацията и трансфера ще е след нея, според развитието на ембрионите. По малко лекарства за пиене и т.н.
Моят цикъл след аборта беше жесток... Продължи 10дни и толкова мн превръзки на ден не бях използвала никога 😐 Трябва ти един месец почивка, да си починеш и ти и организма. Друг е въпроса, че аз лично август месец в най-големите жеги не бих направила трансфер, но това си е мое мнение Simple Smile

# 641
Момичета, много съм притеснена от този
" кафяв кринон" който остава по хартийката.... Доста е кафевичък.   9 ден на 4-дневни...

# 642
Не мисля, че е за притеснение. При мен беше по същия начин и теста беше + . Пожелавам ти го !

# 643
Аз снощи си направих тест на 8 ден на 3 двудневни ембриона и имам бледа втора черта. Не знам какво да мисля, надявам се този път всичко да е наред.

# 644
Много рано си направила теста. На този етап за да отчете вероятно са повече от едно имлантирани.  Дано наистина всичко да е наред. Hug

Общи условия

Активация на акаунт