Дългото чакане след трансфер - 83

• 37 954
  • 801
  •   1
Отговори
# 615
Здравей,
при мен миналата седмица показа на 8. ден от трансфера на тридневно много бледа втора четричка и от ден на ден се насищаше.
Обаче не знам дали да ти препоръчам толкова ранно тестване чисто емоционално. Откакто знам, че имам имплантация дните минават много бавно и изпълнени с огромен страх дали всичко ще е наред. Нямам почти никакви симптоми на бременна, а дните до прегледа на ехограф са много. Ако бях тествала по късно щеше времето да мине по неусетно.
Това разбира се е субективно мнение продиктувано от моментните ми страхове.
Успех и дано видиш втората чертичка!🍀🍀🍀

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 21:59 от Cinnamon Cookie

# 616
Не сме ви забравили, момичета. Аз лично наминавам, за да ви прочета. Много малко от нас успяха този месец, но толкова се радвам за тях! Стискам палци на всички чакащи. Споделяйте, така всяка една от нас придобива повече опит и съумяваме да си помогнем в трудния период на очакване. Успех!

# 617
  • София/Севлиево
Нашият лекар(има още няколко негови пациентки тук) ни кара да правим обикновено тест на ден 7 след трансфер на 5-дневни ембриони.Това с цел ако е отрицателен да не вземаме излишни лекарства,а при положителен ни вика след 10 дни на преглед.

# 618
  • Стара Загора
Здравейте! Вторник видяхме на ехографа ембрионче 6,5мм на правилното място и много се зарадвахме и днес от нищото бликна една червена кръв без болки, един рев дръпнах. Успяхме в 19:30 да отидем пак до кабинета на д-р Табакова - сакчето беше там, на 2 места леко се е отлепило, но все пак е там. Изписа ми дуфастон през устата, Магнерот и витамин Ц + цинк и временно да спра аспирина. Обясни ми също защо е доста по-критично началото на бремеността след ЗЕТ в сравнение с след пресен трансфер. И аз съм малко за бой, вдигах сина ни, играхме във водата, малко по слънцето бях без да се пека, но все пак докато съм водата....Лежане и никакъв плаж - дано се преборим заедно с малката душица Hands PrayHeart
Пазете се, хич не е шега работа

# 619
sudju4e,
В почти същото положение съм - 6 г.с. и 4 дни след замразен трансфер. Днес бях на преглед и ембриончето има сърдечна дейност. Докторът каза, че има и отлепване /нямам нито болки, нито кървене/. Спря ми фраксипарина за няколко дни и увеличи Зарзиото - до следващия преглед каза да го бия всеки ден вместо през ден както досега. Отделно слагам 2х3 Утрогестан и бия инжекции Прегнил през ден. Нищо не каза за лежане и т.н., а аз бях толкова ошашкана, че не попитах. Сега много се притеснявам дали може да се възстанови отлепването. Трябва ли да се лежи? Седващия преглед е след седмица..не зная как ще издържа дотогава...

# 620
  • Sofia
sudju4e,
В почти същото положение съм - 6 г.с. и 4 дни след замразен трансфер. Днес бях на преглед и ембриончето има сърдечна дейност. Докторът каза, че има и отлепване /нямам нито болки, нито кървене/. Спря ми фраксипарина за няколко дни и увеличи Зарзиото - до следващия преглед каза да го бия всеки ден вместо през ден както досега. Отделно слагам 2х3 Утрогестан и бия инжекции Прегнил през ден. Нищо не каза за лежане и т.н., а аз бях толкова ошашкана, че не попитах. Сега много се притеснявам дали може да се възстанови отлепването. Трябва ли да се лежи? Седващия преглед е след седмица..не зная как ще издържа дотогава...
взимай болничен ако не си и лягай... Отлепянето само така се "лекува"..

# 621
sudju4e,

Аз в 7г.с получих много голямо отлепяне и на двете ембриончета, придружено с голям хематом и кафяво течение. На същата терапия бях като теб, но не станах  от леглото. За две седмици хематома почти се беше резорбирал и се закрепиха нещата. Само лежане трябва! Аз продължавам да си лежа, вече съм 10г.с.

# 622
  • София/Севлиево
Момичета, лежете и никакво вдигане на тежко.Стискам палци всичко да се оправи.

# 623
Леле, стискам палци да се закрепи! Помогни му и ти като полежиш наистина. На мен ми стана интересно защо се водят по рискови първите седмици след ЗЕТ, какво ти обясни лекарят? Аз на нищо не съм попадала по въпроса и ще се радвам да споделите.

Здравейте! Вторник видяхме на ехографа ембрионче 6,5мм на правилното място и много се зарадвахме и днес от нищото бликна една червена кръв без болки, един рев дръпнах. Успяхме в 19:30 да отидем пак до кабинета на д-р Табакова - сакчето беше там, на 2 места леко се е отлепило, но все пак е там. Изписа ми дуфастон през устата, Магнерот и витамин Ц + цинк и временно да спра аспирина. Обясни ми също защо е доста по-критично началото на бремеността след ЗЕТ в сравнение с след пресен трансфер. И аз съм малко за бой, вдигах сина ни, играхме във водата, малко по слънцето бях без да се пека, но все пак докато съм водата....Лежане и никакъв плаж - дано се преборим заедно с малката душица Hands PrayHeart
Пазете се, хич не е шега работа

# 624
  • София
Здравейте момичета , предстои ми другия месец да започнем процедурата за втори път , но се чудя има ли някой от вас на който да са му предписали само утрогестан и нищо друго. Защото така чета коментарите няма. Всички приемат доста хапчета. Предния път когато правихме трансфер само утрогестан ми беше предписан. Затова питането ми и има ли и други които са взимали само утрогестан ?

# 625
За процедура само с утрогестан не съм чувала. На мен ми бяха изписали и дуфастон, и естрофем, и линзето, и климара лепенки. Отделно инжекции за стимулация (ако опита е със собствена яъцеклетка).
Честно казано съм изненадана от коментара, питането ти, но предвид състаянието ти знам ли.....

# 626
Здравейте момичета , предстои ми другия месец да започнем процедурата за втори път , но се чудя има ли някой от вас на който да са му предписали само утрогестан и нищо друго. Защото така чета коментарите няма. Всички приемат доста хапчета. Предния път когато правихме трансфер само утрогестан ми беше предписан. Затова питането ми и има ли и други които са взимали само утрогестан ?

Здравей , да има!!!  Аз  съм една от тях и взимам 3*1 вагинално. Резултат   положителен!!!  Сега съм в 6г.с и 6ти ден.
Ако не взимаш фолиева кисилина е добре да я  почнеш още от сега преди трансфера.  Аз лично си  закупих  Наталбен , защото освен фолиева кисилина  има и много други витамини полезни за теб и бремеността.

# 627
  • Стара Загора
nikola_87f сега като стартирахме
Процедура за ЗЕТ започнах от 5-ти ден след цикъл Естрофем и после 5 дни преди трансфер включихме и Утрогестан,но със сигурност ако правите ЗЕТ трябва да включен Естрадиолов препарат, за да “приспи” функциите на яйчниците. Ако нещо на естествен цикъл сте решили, вече е друг въпрос.
Chuhaleesi ЗЕТ е по-различен от от пресния трансфер, защото се стопира функцията на яйчниците и всъщност нямаме естествени хормони, които да се произвеждат от тях и всичко внасяме изкуствено. Докато когато правим стимулация, произвеждаме N на брой яйцеклетки имаме и фоликули и в тялото има достатъчно хормони, които образуват жълто тяло, което пази ембриончето. При ЗЕТ всичко ставало изкуствено, чрез това което гълтаме, бием като инжекции или поставяме вагинално до образуване на плацента 10-11-12г.с. за най-сигурно и тогава вече отпадат хормоните по-малко, ако няма проблем (това успях да разбера)

# 628
  • София
Много се извинявам, но имах предвид след самия трансфер

# 629
Много се извинявам, но имах предвид след самия трансфер

Да и след транфера аз съм само на прогестерон  3*100 мг.

Общи условия

Активация на акаунт