Нашите орхидеи – тема 30

• 30 959
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • Mediterraneo
Аз благодаря за мненията за моята орхидея, помогнахте ми! Щорите при мен са винаги в това положение, терасата е огряна от слънце от 9 до 9 всеки ден, така че се предпазваме и ние, не толкова заради орхидеята Simple Smile Влиза й чист въздух, не е на течение, прави малка разлика в дневни и нощни Т, така че се надявам да не я уморим бързо.

# 76
Петрова, по този въпрос мненията се разделят. Аз режа само което изсъхне, докъдето изсъхне. Други режат целия цветонос с аргумента, че на стар цветонос цъфтели по-рехаво. Мисля, че няма правилен начин, всеки решава за себе си Grinning

Ениуан, ще се радвам ако споделяш тук какво правиш с твоите бебета и как се развиват Flowers Hibiscus Аз имам едно, още е малко, но досега не съм имала и не знам какво ще го правя Grinning

Тарталета, само я наблюдавай, тя ще ти покаже дали се чувства добре!

# 77
Разбира се,ще показвам,ще питам. 🤗
Добри,така знам и аз-3:3:3. За това и днес ги загледах,че вече са изпълнили това условие. Като се наканя да купя кори ще ги отделям. Няма да се справя с прикрепване на чашката,сложно ми звучи. Ще си ги отделя,пък каквото стане. Така или иначе са 3,все някое ще оцелее. 😃

# 78
Момичета, идвам да се оплача от собствената си глупост Confused
На един стар цветонос, точно под щипчицата с която е хванат към опората, е подкарал пак. Не знам как е възможно да не съм го забелязала, заради водното постоянно ги премятам и оглеждам, но за лош късмет не съм го видяла. И сега новият цветонос се е нагънал, просто е неузнаваем Confused
Да го отчупя ли да не се мъчи, или смятате, че може да стане нещо от него? Снимката е много лоша, съжалявам.

# 79
  • Мадрид / София
Остави го, ако искаш да експериментираш и да видиш какво ще стане. Може и да спре да се развива. Ако не ти се занимава отрежи целия цветонос (стария с новото израстъче).

# 80
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
според мен има време и ще се изпъне.
аз бих го оставила Simple Smile от любопитство. моите са оставени на свободна воля да си ходят накъдето искат, а те все се крият между саксията и прозореца и се е случвало да видя, че има цъфнала когато погледна от външната страна. Simple Smile

# 81
Да момичета, реших да го оставя. Това ще е най-кривата орхидея на света, старият цветонос е извит на дъга. Отделно си пусна един нормален нов цветонос отдолу, искам също да сравня как ще цъфтят двата.

Аз на всички други съм им махнала опорите отдавна, само на тази не бях, ползвах я като дръжка.
Сега се чудя как да ги закрепвам по вазите без опори, така че да не стоят твърде дълбоко, но и да не изпадат навън. Започнаха да растат и натежават. Ако нацъфтят, съвсем ще се катурнат. Правя им приспособления от дебел изолиран меден проводник, с който ги закрепвам за ръба Grinning нищо друго не ми хрумна.

# 82
и моите са в леки кашпи, но висят от корниза и не могат да се обърнат. Simple Smile

тези на перваза са в керамични тежки кашпи и доста ще се озорят да ги обърнат.
могат, евентуално, ако завъдят по десетина цветоноса и всичките са обърнати в една посока. Trollface

# 83
Те и моите кашпи са стъклени вази и тежат. Но понеже нямам субстрат за който да се държат с корените, а ги гледам във вода, центърът на тежестта се оказва извън ръба и растението изпада от кашпата. Или пък потъва от тежестта си надолу в кашпата и се мокри чак до розетката, това също не е желателно.

Твоите съм ги виждала на снимка из темите, много е идейно така окачени. На какво изложение са, не им ли е горещо през лятото и студено през зимата?

# 84
прозорецът е западен. свети и грее директно около 2-3 часа на ден, светло, но не директно върху тях е целия следобяд.
и аз и те нямаме избор - прозорците са два и двата са на запад. този поне е малко по-вътрешен, заради терасата. Simple Smile
шокирани са около месец, след това избират да живеят. Simple Smile Simple Smile Simple Smile и цъфтят.

# 85
  • Варна
тези на перваза са в керамични тежки кашпи и доста ще се озорят да ги обърнат.
могат, евентуално, ако завъдят по десетина цветоноса и всичките са обърнати в една посока. Trollface
Добри, дай, Боже да ти се обърнат тежките кашпи един ден Hug

# 86
хихихихи... да ти се връща!
а аз чакам да станат нещо такова Trollface

# 87
  • Варна
Този вторият дендробиум го имам...... И аз го чакам така да стане. Засега е с три булби - най-голямата няма и 10см Grinning

# 88
не знаех, че второто е денди. моите дендита различно изглеждат...
Simple Smile скоро да се похвалиш с много цветове.

# 89
  • Варна
Dendrobium aphyllum
Голяма красота... Това ми е най-скъпата орхидея - писала съм си преживяванията преди време. Спечелих от томбола едно кейки с булбички като кончета тънки за 5лв. И докато се чудих защо съм изкарала този късмет (аз не съм от късметлиите в този смисъл)... и подозирах, че има нещо гнило - то си се показа 15мин по-късно - трябваше да платя 100 лв. за глоба + такса за репатриране на автомобила ми (който беше избран на случаен принцип от колоната паркирани автомобили) Grinning
Та засега се опитвам да не го уморя..... за цъфтеж още не се надявам

Общи условия

Активация на акаунт