За меда съм съгласна. Не е трябвало да дава бабата. Ама като не се излиза на глава с такъв човек, тогава какво? Или не разчиташ на нея или криеш меда. Няма какво друго.
Прочетох мненията. Етърва ми много подробно е обяснила на свекърва ми, че медът е алерген и не иска да го дава на детето преди първата годинка. Това е било обяснено, защото свекървата е обяснявала как е топила биберона в мед и го е давала на синовете си и нищо не им е ставало. Имаше и коментар от стран на свекървата: Ама какви са тези алергии, едно време нямаше такива неща. А аз знам лично за случай, в който на мой познат са му давали биба с мед като бебе и вече като пораснал не може да яде мед, защото ако хапне се задушава. Човек никога не знае кога и от какво може да се отключи алергия. Аз и моят мъж сме също с алергии, та си имам едно наум. Етърва ми е на 600 км и се виждат много рядко със свекървата, а аз живея на 100 км от свекървата и следователно се виждаме често, защото тя е пенсионер от 20 години и няма друга работа. Ужасно е. Просто за нея животът й са децата й, мъжа й и сега внучето. Още от сега си знам, че като се роди моето дете живот и здраве ще се изпокараме, защото за нея тя винаги знае кое е най-доброто и все иска да става на нейната. Естествено в повечето случаи не става, при което почва да се цупи и превзема. Наистина все едно говориш на стена. И понеже тя си няма личен живот това, което става в семейството на големия й син се разказва дословно на мен и моят мъж, както е и обратното. Клюкарски истории. Ами като се роди моето дете най-вероятно ще стана лошата снаха. Хич не ме интересува. Или ще се съобразява или няма да си оставям детето на нея. Най-много после да каже, че не си глвдам детето. Просто е такъв човек, който все гледа да се хвали и самоизтъква, това мен ме дразни, но мога да преглътна, но проблемът е, че винаги след това има и коментари продължения, с които подронва другия човек от сорта:Мислеше си, че ще може да изкъпе бебето първия път, но не успя и добре, че бях аз да го изкъпя. Е, как да не се ядоса човек. И да прави сте, както някой беше споменал. Ако снахата каже нещо - тя не го зачита, но ако е казано от някой от синовете си - веднага се съобразява. Защо ли? Защото сиг я е страх да не би да се скара с тях и да остане напълно сама. Препоръчани теми