Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 6 юни 2020, 19:55 ч.

С какво ви дразнят свекървите? – 123

 • 16 969
 • 454
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 23
Направо жал да му стане на човек как все оставаш неразбрана. Също като "милата" баба с меда.

Ех, ма ко, пак не схвана, а така добронамерено и пространно ти обясняваме пост след пост.
Аз се отказвам, ти ще намериш някого другиго за слушател...дерзай.

# 31
 • Мнения: 23
Т.е. не считаш за необходимо да уведомиш зълва си? Успех тогава свекърва ти да те слуша за бебчето ти, ама ще се случи на кукуво лято.  

Леко раждане!

Нямах време да се включа, понеже съм бременна в 9ти месец и имам мн работа още за вършене покрай чакането на бебето Simple Smile Прочетох мненията. Етърва ми много подробно е обяснила на свекърва ми, че медът е алерген и не иска да го дава на детето преди първата годинка. Това е било обяснено, защото свекървата е обяснявала как е топила биберона в мед и го е давала на синовете си и нищо не им е ставало. Имаше и коментар от стран на свекървата: Ама какви са тези алергии, едно време нямаше такива неща. А аз знам лично за случай, в който на мой познат са му давали биба с мед като бебе и вече като пораснал не може да яде мед, защото ако хапне се задушава. Човек никога не знае кога и от какво може да се отключи алергия. Аз и моят мъж сме също с алергии, та си имам едно наум. Етърва ми е на 600 км и се виждат много рядко със свекървата, а аз живея на 100 км от свекървата и следователно се виждаме често, защото тя е пенсионер от 20 години и няма друга работа. Ужасно е. Просто за нея животът й са децата й, мъжа й и сега внучето. Още от сега си знам, че като се роди моето дете живот и здраве ще се изпокараме, защото за нея тя винаги знае кое е най-доброто и все иска да става на нейната. Естествено в повечето случаи не става, при което почва да се цупи и превзема. Наистина все едно говориш на стена. И понеже тя си няма личен живот това, което става в семейството на големия й син се разказва дословно на мен и моят мъж, както е и обратното. Клюкарски истории. Ами като се роди моето дете най-вероятно ще стана лошата снаха. Хич не ме интересува. Или ще се съобразява или няма да си оставям детето на нея. Най-много после да каже, че не си глвдам детето. Просто е такъв човек, който все гледа да се хвали и самоизтъква, това мен ме дразни, но мога да преглътна, но проблемът е, че винаги след това има и коментари продължения, с които подронва другия човек от сорта:Мислеше си, че ще може да изкъпе бебето първия път, но не успя и добре, че бях аз да го изкъпя. Е, как да не се ядоса човек. И да прави сте, както някой беше споменал. Ако снахата каже нещо - тя не го зачита, но ако е казано от някой от синовете си - веднага се съобразява. Защо ли? Защото сиг я е страх да не би да се скара с тях и да остане напълно сама.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 10:21 от Lady_Gorgeous

# 32
 • Мнения: 8 688
Всичко беше различно.
Свекърът  запои  сина като бебе с вино ,близна, че момченце и не му хареса.
Млада съм била да реагирам дори, пък и  само той вземаше дете , че две да храня  си е трудно , но най-вече не смеех да кажа нещо.Взел го веднъж на много време  и решил , а  и кожа и пилешко не обичам ,никога нямаше да дам, той всичко яде и дава.Били са на две най-много, но той неговото име си храни понякога.Но не помогна, не яде сега  пилешко , пък за пилешка кожа да не говорим.

Не  е толкова важно каква ситуация, а уважението между хората, всеки има мнение и срещата на мнения е важна, да е на приемливо място.Другото е налагане на твоето.

# 33
 • Мнения: 2 016
Допълнителния пост на Импресита вече попълва картинката. Свекървата е държала на всяка цена да докаже, че нейния начин е правилен, а снахата се изявява с разните му нови неща. И го разказва на другата за да вземе преднина в методите по отглеждане на бъдещото внуче. За съжаление, на такива образки каквото и да им се каже няма да спрат с опитите за самодоказване. Забраните на снахата ще я амбицират повече, отколкото да я откажат и накарат да се съобразява. Мисля, че на далечната снаха трябва да й се каже какви ги е свършила бабата с меда, за да не оставя бебето само с баба му. За да няма излишни конфликти и напрежение просто забранените за бебето неща трябва да се крият и от баба му, когато е на гости. Все пак става въпрос за година, две.

# 34
 • Варна
 • Мнения: 22 788
Бабата с меда е от тези, които не разбират от дума. Двете снахи да си правят сметката. И не, не става дума за година или две, а за поне 10. Като попораснат тези деца сигурно родителите ще ги пращат при баба. Поне ваканциите. Като почнат училище става страшно. Има едни три месеца лятото, когато се чудиш как да работиш и кой да ти гледа детето. Често бабите запълват тази празнина.

# 35
 • София
 • Мнения: 2 348
Импресита, ти не би ли искала, ако зълва ти стане свидетел на такова нещо да те уведоми?
Все си мисля, че една майка би искала да знае, ако някой е застрашил, макар и неволно здравето и дори живота (недай Боже) на детето му. Защото, ако сега дала, не е станало  нищо , а майка му не знае за случилото се, след 5 месеца,  може и да стане нещо (недай си Боже). И тогава, как би се почувствала ти, ако не си казала сега, когато си видяла случка, която за вбъдеще е можело да се предотврати?

# 36
 • при късмета
 • Мнения: 15 703
Импресита, за зълва ти вече казах, че съм на мнение, че трябва да ѝ кажеш. До повторя обаче, че задължително трябва на мъжа ти да кажеш. От сега трябва да му е ясно, че нямате вариант да оставяте бебето само с майка му и за минута. Много ясно да каже на майка си, че ако се водят разговори за бебето, какво то и да ѝ кажеш, все едно го е казал той. Не чакай да дойде проблем и тогава да го решаваш, а гледай да избегнеш колкото се може повече проблеми. Щом мъжа ти е с алергии, дано поне това ѝ затвори устата. Спокойно като напъне да дава нещо на бебето, защото го е давала на сина си, контрата може да е "затова е алергичен, защото си го давала". А ако го чуе от сина си, още по-добре. Леко раждане!

# 37
 • Мнения: 597
Казусът с меда беше ясен още отначало, но на свекървата й трябват допълнителни обяснения...
Виновна е снахата, възможно ли е да е толкова непредвидлива(познавайки свекърва си...), че да не скрие меда. Пускам една сълза, че младите нямат никакво уважение към старите. Трябва да не смеят да кажат гък!...

# 38
 • Най-красивия град
 • Мнения: 8 154
Ей това е един чудесен пример до къде може да стигне една злобна свекърва в стремежа си да командва и да се бърка навсякъде.

,,Свекървата, пък и всеки, на когото е оставено детето, има повече ходове- от отказ да гледа, до да го гледа според собствените си разбирания без снахата да разбере дори.
А, ако случайно разбере, да посинее от бяс, за радост и кеф на третираната като дебил, гледачка.,,

Тя е способна даже да навреди на собственото си внуче,като рискува здравето му,само и само да накара снахата да посинее от бяс.Забравяйки,че това дете е и на сина и.

Когато снахата оставя детето на баба му това съвсем не означава,че бабата не трябва да се съобразява с режима на детето и препоръките на педиатъра.
Това без значение дали свекървата или тъщата.

Назад в предишната тема се спомена,че бабата правела услуга на снахата ,като гледала внучето си.
Аз пък си мислех,че бабата просто има желание да общува с внучето си.
Майка ми например днес взе дъщеря ми,за да я заведе на разходка.По собствено желание,не защото съм я молила .

Услуга правя аз понякога на приятелката ми,като гледам детето и за няколко часа.

За свекървата на Импресита-тя е от този тип баби,които нямат социална среда и  никакви интереси или занимания.И обсебват семействата на децата си.

# 39
 • Варна
 • Мнения: 22 788
Ако го правеше за да посинее снахата нямаше ли да го направи пред нея, а не тайно? Странни са ми мотивите в случая.

# 40
 • France
 • Мнения: 2 004
Имам по-добра идея, от това да се крие меда и захарта - усмирителна риза.

# 41
 • София
 • Мнения: 21 382
Ей това е един чудесен пример до къде може да стигне една злобна свекърва в стремежа си да командва и да се бърка навсякъде.

,,Свекървата, пък и всеки, на когото е оставено детето, има повече ходове- от отказ да гледа, до да го гледа според собствените си разбирания без снахата да разбере дори.
А, ако случайно разбере, да посинее от бяс, за радост и кеф на третираната като дебил, гледачка.,,

Тя е способна даже да навреди на собственото си внуче,като рискува здравето му,само и само да накара снахата да посинее от бяс.Забравяйки,че това дете е и на сина и.
Пак навлезе в сферата на фантазиите и озлоблението си.
А, уж си се била разбирала със свекърва си, но тя не гледала детето, защото сте далеко.
Както и майка ти не го била гледала, само щото работела.

Та, да се върнем на цитата.
Не е ли вярно, че този, на когото искаш да оставиш да ти гледа детето, има няколко възможности- да се съгласи, да откаже, да каже, че ще изпълнява нарежданията ти и да ги или да не ги изпълни?
Може зад гърба ти да даде каквото е решил и да ти се присмива, че те е надхитрил.
И да, при достатъчно прости хора- и от двете страни на "договора", се получава.

Но, никъде не се говори в този "казус" за непоносимост на детето към нещо.
И никъде не съм споменала дори, че одобрявам такива отношения.
Придържай се към фактите и не влагай внушения, които ги няма в постовете на съфорумците.

Когато снахата оставя детето на баба му това съвсем не означава,че бабата не трябва да се съобразява с режима на детето и препоръките на педиатъра.
Това без значение дали свекървата или тъщата.

Пак изкривяваш постановката- никой и никъде не е писал, че бабата не трябва да се съобразява с режима на детето. Тук разискваме отношения- начина, по който снахата ще поиска да бъде спазван този режим
Дали ще се прави на Александър Велики, издавайки заповеди или ще се държи като интелигентен човек и ще обясни защо така трябва да или не трябва да се прави.
Назад в предишната тема се спомена,че бабата правела услуга на снахата ,като гледала внучето си.
Аз пък си мислех,че бабата просто има желание да общува с внучето си.
Майка ми например днес взе дъщеря ми,за да я заведе на разходка.По собствено желание,не защото съм я молила .

Разбира се, че когато бабата гледа внучето, е услуга.
Когато се мерне в определено от нея, нейно свободно време и поиска да го изведе, си е нейно забавление и нейна нужда от комуникация.
Толкова е ядно, че няма повече накъде.

# 42
 • Мнения: 255
Нищо лично, но точно veni да е навлязла в "сферата на озлоблението си"....в повече ми дойде. Тя точно пише доста балансирано и не злобно.

# 43
 • при късмета
 • Мнения: 15 703
Абсурт, пак да те питам, как да е установено има ли я, няма ли я тази непоносимост, имайки предвид, че бебето е на 2 месеца и никой нормален човек не би му дал мед? На този въпрос дай ти адекватен отговор, а престани да го задаваш. Обсъдихме вече характеристиките на хората, на които тези неща трябва да им се обясняват, а ти май за първенството се бориш. Поздравления!
Ако го правеше за да посинее снахата нямаше ли да го направи пред нея, а не тайно? Странни са ми мотивите в случая.
Да бе пред нея, и да рискува да я ошамарят. После ще иска да натрие носа на снахата, като стане дума за същата или друга забрана и ще се бие в гърдите, че тя е дала, пък нищо не е станало. Ако е станало обаче, ще си замълчи и тя няма нищо общо с проблема на детето

# 44
 • Мнения: 24 520
Ако го правеше за да посинее снахата нямаше ли да го направи пред нея, а не тайно? Странни са ми мотивите в случая.
Странно е, разбира се. Прави напук тайно от едната снаха, но се хвали на другата снаха, която от своя страна, уведомява форума, но не възнамерява да уведоми най-пряко заинтересования - майката на бебето. Хм.

Общи условия

Активация на акаунт