С какво ви дразнят свекървите? – 123

• 36 716
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Офтопик.
Скрит текст:
Мислех, че чужбинските свекърви не могат да се сравняват с българските, но тази история от Австралия надминава дори най-ужасните кошмари, които мога да си представя:
...
Лудата австралийска баба няма да я коментирам, там вероятно е патология, но откъде накъде точно българските свекърви да са най-лошите? Питам, защото май не си единствената, убедена в това. Преди време в някоя от старите теми някаква потребителка се оплакваше от свекърва си италианка и повече от една други потребителки изразиха учудване, че такива свекърви имало и извън България, и дори някой питаше дали свекървата не е всъщност българка, живееща в Италия. Зер по света, или поне в "нормалните" държави, лоши свекърви няма, само тук.
Аз бях, мога трилър да напиша с моята италиянска свекърва, с нищо не отстъпва на българските такива. Добре че, всичко свърши поне за мен.

# 541
Магдена,

Скрит текст:
Не са само свекървите. Не знам, защо много българи смятат, че в "белите държави" няма авантаджии, тарикати и всички могат да си позволят самостоятелно жилище и луксозен старчески дом. Същото е и в темата за ковида. Само в България не се спазвали мерките и само тук протести и неразбрали.

# 542
Свекърва не е национална диагноза. Тъпотата също не е национална диагноза. Също така, не всяка свекърва е ужасен човек, както не всеки ужасен човек е свекърва.

# 543
  • Варна
Вероятно защото се шири мнението, че "на запад" хората много от рано са самостоятелни и с друг манталитет. Да, ама не... Онази вечер по новините се заслушах в някаква статистика, според която далеч не сме на първо място по дундуркане и живеене заедно с родителите до средна и над средната възраст.

# 544
Естествено, че не сме.
На първо място са италианците. Руснаците също много често живеят заедно. Балканците и те всички се бутат за първите места.

# 545
Вероятно защото се шири мнението, че "на запад" хората много от рано са самостоятелни и с друг манталитет.
Донякъде това е причината за коментара, който направих. Не че на запад няма също ужасни свекърви, но от друг тип. Точно по отношение на месенето на свекървата в живота на младото семейство си мислех, че ние и изобщо южноевропейците водим класацията.

# 546
  • Бургас
Италианците и гърците са най-видните мамини синчета. В Япония също живеят до много късна възраст при родителите си, но там причините за това са по-скоро икономически.

# 547
  • при късмета
При италианците и гърците е малко по-различно. Те се отделят и не живеят заедно, но такава им е народопсихологията, че родителите и особено майката има голямо влияние над сина, дори тогава. Чудно е как италианците са повече към балканските нрави, а не към западно европейските. За гърците е по-разбираемо. А ако брака е смесен, т.е. сина е взел чужденка, работата е страшна. Разликата у нас е, че като е взел чужденка, все едно се е уредил доживот, а там е нещо ужасно

# 548
  • София
Колкото и да се въздържах до този момент, сега вече не успявам. Моята Лакоста, надявам се скоро бивша, защото със сина и сме в развод, не спира да му пълни главата с глупости. Да не говорим, че заведоха искане срещу мен да бъда освидетелствана, защото това е единственият начин да отнемат сина ми от родната му майка. На делото говореше пълни глупости, неадекватни, неверни и сама се вкара в лъжесвидетелстване. Да не споменавам, че пред съдията каза, че съм имала психични проблеми, за които съм лекувана от дете, напълно абсурдно и недоказуемо.
Има ли титла за лоша свекърва? Номинирам я.

# 549
Представяш ли си какви неща е слушал през годините този съдия от такива нахъсани свекърви...

# 550
Не се безпокойте,много рядко се отнема дете от майка.Даже препоръчвам да отидете на така нареченото "освидетелстване",то е просто среща с лекар психиатър,защото ще имате документ и вече никой нищо не може да си измисля.

# 551
Ако имаш психично заболяване, това не се доказва със свидетелски показания, а със съдебно удостоверение, дали се водиш на Учет в психиатрия.
Каква е битката ?
С теб сме, нали знаеш.

# 552
Абе, Неизвестна, какъв е този ужас... Момичетата вече са те посъветвали, аз бих добавила да си смениш паролите за социалните мрежи и да махнеш опциите за влизане по подразбиране (ако ползвате общи устройства), защото тук и за извадени цитати от форума, представени като доказателства, сме чували.

Печели титлата, да, ама не е много за хвалене за съжаление.

# 553
  • София
А, аз вече си спечелих делото за освидетелстване. Дори прокурорът си оттегли искането като неоснователно и недоказано. Имам медицинско от психиатър, че не се водя на отчет. Имам и психиатрична експертиза от независим център.
Истината е, че бях жертва на домашно насилие, за което имам съответните документи, включително и съдебно медицинско удостоверение. Това искане за освидетелстване беше изфабрикувано, случайно, ако мине номера, с цел бягане от отговорност за причинената лека телесна повреда.
Жалкото в случая е, че детето ми е при баща си, не ми позволява да го взимам на новия адрес (градове на 30км). И нито Закрила на детето, нито полицията не могат да ми съдействат да го взема, докато не получа дата за привременните мерки, които съм изискала при исковата молба за развод. Пълна бумащина.

# 554
  • София
Ей, Неизвестна, тези са...

Общи условия

Активация на акаунт