С какво ви дразнят свекървите? – 123

• 36 667
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Може би съм твърде млада,за да го осъзнавам, затова ви благодаря,че ми опресняване ума😃

# 571
  • ...живея на последния етаж...
Може би съм твърде млада,за да го осъзнавам, затова ви благодаря,че ми опресняване ума😃
Дали си млада или стара няма значение в случая. Не си имала собствен бизнес и не си наясно с нещата. Това не ти е държавна администрация с работно време от  8 до 17. Не че не може да се сложат граници и в частния бизнес, но за съжаление в България в такъв случай има ли работа и клиенти, няма нормирано работно време, празници , събота, неделя.... Всичко може, за да върви работата. От опит ти го казвам. Не всички са така, но в малкия семеен бизнес обикновено е така. Свиквай и се моли да не те вземат и теб на работа при тях.

# 572
  • София
Скрит текст:
Здравейте, Идвам да ви споделя която свекърва и свекър как си пазят единственото детенце,Мъжа ми. На 28 години е той и работят тримата по цял ден заедно в семеен бизнес.
Нарочно така са го направили за него, за да няма друг избор да напусне семейното гнездо и да работи по специалността си в друг град.
Скрит текст:
Случва се често(1-2пъти седмично), след като той се прибере от работа в 18ч(дотогава са били в офиса заедно) или майка му или баща му да звънне към 21-21:30 да го попитат за нещо ПО РАБОТА😂 снощи например баща му звъня , за да го пита за един клиент ,точно в 21:30часа....и да ми пратят много поздрави,при което за пръв път от години аз казах на мъжа ми,че не смятам за удачно да звъниш на двама млади хора по това време за нещо по работа,което изобшо не е спешно и може да бъде обсъдено на следващия работен ден в 8часа Simple Smile при което той ми отговаря,че той уважава баща си и винаги ще му вдигне дори и да звънне в 3 през нощта да го чуе само...
отдавна съм наясно,че мъжа ми е мамино синче, но тези случаи зачестяват откакто сме женени от половин година. Според вас дали като имаме деца и наше семейство,той няма да слага родителите си винаги на първо място, и да бъде готов да спори с мен,щом му кажа ,че съм се подразнила от това,че звънят в неуместно време.
Скрит текст:
Ние с него можем да се виждаме само вечер след 18ч понеже аз работя на друго място, та не мисля, че няколкото часа заедно трябва да слушам отново майка му и баща му по телефона...макар и за минута-2-3...
П.П: допреди година майка му редовно му пишеше в месинджър вечер “Вечеряхте ли?” 😂😂😂😂
Брех, каква е тази специалност, която може да се работи само в един град и то само при един работодател - родителите му?! Явно на синчето така му харесва, а не че няма къде другаде да работи, пък и родителите ти да са ти шефове си има предимства, наред с недостатъците. Въпросът обаче е: след като от години знаеш, че той е мамино синче и тези намеси в личното ви време зачестяват във времето - защо се омъжи за нето, че напъваш и деца да му раждаш? На въпроса ти - да, вероятно ще слага родителите си пред децата, пред теб вече ги е сложил явно, не мисля, че с децата ще е по-различно.

# 573
Аз го разбирам момичето - цял ден на работа, вечер няма търпение да се види с любимия. Ми, дразни това обаждане. "Вечеряхте ли?" - и да не са няма да умрат от глад. Може да са се награбили и отложили вечерята за по-късно. А и по работа да е - да не са лекари, че да е толкова спешно. Човек има нужда от почивка.
  Това е и моята гледна точка. НО - мило момиче, забрави, че някога ти или децата ви ще минете на по-предни позиции. Винаги мама, тате и работата ще са по-важни от децата. Защото "те си имат майка, тя да се оправя с тях". Винаги ще е: "...аз за вас работя, трепя се. С едни деца ли не можеш да се оправиш?...." 

Ти си прецени ще можеш ли така. Защото и по-лошо ще става. После да не се чудиш защо си ги правила тези компромиси? И да не упрекваш него? Защото от сега виждазш картите сложени на масата. Ти избираш дали ще търпиш( ще играеш ли тази игра).
  Аз съжалявам, че цял живот се борех за по-предно място в приоритетите на ММ. И си мислих, че като му кажа, ще ме разбере и ще се промени. Но в живота така не става.

# 574
  • Blondeville
Аз пак ще се включа с “Ъъъъ....?!?!”, ама друго не ми идва...

Майка ми днес си тръгна след повече от две седмици вкъщи, и си писахме поне половин час във вайбър после. Значи според последните тълкувания аз не поставям семейството и децата си на първо място и съм “мамина щерка”. Общо взето за да е доволна половинката, сигурно трябваше като ѝ видя гърба да ѝ ударя един блокаж на номера, да не си и помисля да звъни ей така, като е била вкъщи допреди малко...

# 575
Всяко нещо трябва да има мярка.Дори в частния бизнес,рядко се явяват проблеми,толкова спешни,че да се разрешават  в 21.30ч.
Ако е само епизодично един,два пъти в месеца,явно има спешна работа.Ако е постоянно,трябва да се постави гранца.Предлагам авторката да заформи як секс точно около тези часове!

# 576
  • София
Не го разбирам това ревнуване от вниманието към родителите, ей, както и да се опитвам!
Някаква дълбока липса има в тези хора, ама си я носят в себе си от раждането, не им е виновна половинката, нито родата на половинката.
Да се бориш за приоритет пред роднините, с които щял да говори по телефона, е направо безумно на фона на факта, че живееш с този човек!
Няма никакво значение, че цял ден сте на работа и че се виждате вечер.
Цялата вечер след разговора и цялата нощ са ваши.
И на бас, че отделяте достатъчно време да цъкате на телефоните, докато сте заедно.

Такива дребни собственически претенции обръщат колата, защото обикновено с тях се почва и се настъпва с другите "правила", които са си наумили да наложат в процеса на превъзпитание.

# 577
Аз пък да питам колко човека трябват да се гледа едно дете, че и две деца.
Първите години са майчини, за това е  майка, за това природата я дарила с усет , като се прибере таткото е достатъчно да и даде време за нея, да поиграе  и се порадва на детето ,да го нахрани или преобуе, за да може тя да има своите час - два със себе си.После детски градини , училище,  поделяне на задължения като се приберат вечер.
Имам чувството ,че днешните мами искат  пълно делене по минути на задълженията , а то и пари трябва да се изкарват.
Тяхна фирма, то един човек не може да обхване нещо сериозно, също и  ангажиментите са повече на собственик, а  за него я правили, брях, аз мислех че за мен и ме подготвят за шеф да поема.
И не си говорим често, моите не са приказливи, търсят ме с причина и аз тях така.И отчитам, че има отдалечаване ,губи се връзката на моменти, а не би трябвало.
Колко пъти говори авторката с нейните родители и по колко минути ми е интересно, за какво я питат ,дали е вечеряла  може ли да питат, защото това може да е въпрос за друго питане, точно пък в 21.30 много заети стават  младите.Затваряли са ми като гледат филм например набързо, не че гооврим дълго ,но разбирам  да спра, после се обаждат.
Като се ожени мъж спира да има минало и родители.Жена може да си запази родата.

# 578
  • Пловдив
Авторката прекалява. На мнението на абсурд съм.

# 579
Явно на синчето така му харесва, а не че няма къде другаде да работи, пък и родителите ти да са ти шефове си има предимства, наред с недостатъците.
Недостатъци има, разбира се. Всичко на този свят има и недостатъци. Но, ако изборът на момчето е да работи и развива печеливш семеен бизнес или да работи за работодател, за когото той  е просто един заменяем работник, повече от нормално е да избере семейния бизнес.

# 580
Най-много ми хареса моментът, че гадните родители са направили бизнес, за да не може клетият синковец да работи в друг град Simple Smile
В един пост е събрала акцентите от петте последни хитови теми в раздела.

# 581
  • Blondeville
А предствавяте ли си ако тия гадни родители са имали наглостта и жилище да му осигурят, сто процента с подмолната цел да го вържат в същия град!!!!

Понеже планираме ако ни се получат нещата един ден да подсигурим жилища за децата, просто си представям как се врътват зет и снаха, че с тия гадни жилища искаме да ги вържем 😬

# 582
  • Варна
Авторке, виж по кое време звънят и вземи да го награбиш малко преди това. Ако сексът ви е наред, даже няма да чуе звъненето на телефона. Пък може и да го подмамиш в другата стая, в банята, в кухнята, на терасата. По един тек на всяко място, а телефона в хола нека си звъни. Брилянтна стратегия. Само мъжлето да е държеливо.

# 583
И пак се почна -- според форума, щом родителите са осигурили нещо материално, значи могат да правят каквото си искат, а синът и особено снахата трябва само ръка да целуват. Аз наистина я разбирам - те са по цял ден с "детето", тя го вижда само вечер, а родителите пак не могат да изтърпят да ги оставят намира. От поста й разбрах, че тези обаждания "по работа" са си регулярни и работата е явно само предтекст, пък въпросът "Вечеряхте ли?" е върхът на helicopter parenting.
Но и тя си е виновна, че го е видяла какъв е и пак се е омъжила за него, вместо да си потърси някой по-самостоятелен. Според мен след раждането на деца ще стане по-зле, защото бабата ще започне и там да се меси, пък Мунчо ще се прави на неразбрал какво се случва и с готовност ще позволи на маминка да обсеби и неговите деца.

# 584
Да бе ,маминка ще зареже частната фирма да се завре при децата му.Май умря Марко за тези неща, повече недоволни ще има че не ги  интересува свекървите   и който има деца да си ги гледа.

Общи условия

Активация на акаунт