COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 607
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 10 515
Скрит текст:
Великобритания едва сега отваряла пъбове и фризьорски салони. Аматьори. За публика по стадионите нищо не чух. Някой по-запознат да каже как са там мачовете?
Тук в Ирландия отвориха в понеделник на 29 юни, когато стартира 3-та фаза от разхлабване на мерките. Пъбове, барове, ресторанти, хотели, фитнеси, фризьорски салони, салони за красота и детски градини отвориха след повече от 3 месеца и половина откакто бяха затворени. Отпадна и ограничението да пътуваме на повече от 20 км от дома. Всяка следваща фаза настъпваше 3 седмици след предходната. Така общо 6 седмици след локдауна, броят на новорегистрираните случаи спадна до едноцифрено число. Всички по- горе изброени браншове и дейности бяха предвидени да отворят едва в 4-та фаза, но ги отвориха 2 седмици по-рано, заради добрата епидемиологична обстановка. Феновете на спорта обаче ще трябва да почакат. Тук футболът не е на чак такава голяма почит, но ръгбито е религия. Така или иначе мачове, все още няма. Футболът започва едва в края на месеца, за ръгбито не съм сигурна, но мисля чак септември, те така или иначе лятото почиват. Между другото аз също съм голям фен на футбола. Въпреки това в момента не бих отишла на мач. То сега няма и къде де, но дори и да си бях в България не бих отишла на стадиона. Иначе всяко лято като се прибера ходя на всички домакински мачове на моя отбор, докато съм у дома. Тук пък в чужбина следваме отбора в участията му европейските турнири, както и националният ни отбор. Живот и здраве чакаме 18 ноември. Simple Smile

А каква е причината, с какво се обяснява този голям брой починали на милион? Ирландия е на 11 място по този показател, с 353 починали на милион.
Да, голям брой застаряващо население, както и леко закъсняли ( по мое мнение) мерки. Въпреки мерките, старческите домове не можаха да бъдат опазени. Просто всичко се разви много бързо, но за сметка на това отне много, много време докато се постави епидемията под контрол.

# 10 516
Пуловите PCR тестове влизат ли в статистиката и като каква бройка, знаете ли?
Мои познати от офиси в София са тествани, защото е имало по един контактен, отрицателни са и в двата офиса, за щастие.
Би трябвало да влизат като отделни тестове, а не като 1, защото ако покажат отрицателен резултат значи всички са отрицателни, но ако покажат положителен, тогава се правят отделни тестове на всички за да се види кой точно е положителен и кой не.

# 10 517
  • При семейството си
precious, благодаря за информацията. Дано и за в бъдеще нещата са под контрол.

# 10 518
precious, благодаря за информацията. Дано и за в бъдеще нещата са под контрол.
Дано. Flowers Four Leaf Clover 11 нови случая и 1 починал за последното денонощие. Ще видим след няколко седмици какво ще е положението.

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 21:34 от precious*

# 10 519
А у нас народът го е ударил на пълно отрицание ...Китно средногорско село, в съседната  къща се вихри мощна веселба. Досега озвучаваха купона с традиционна чалга за някакви "Бонбони, шоколади', а сега преминаха на ламбада и денсят, сигурно за по-близък контакт...Сигурно са събрали половината селО, а днес в селския магазин имаше хора с маски. Това ако ми го обясни някой...
Лошото е, че тук повечето хора работят в огромно предприятие, а другите пътуват всяка сутрин на работа  в София. Тия хора акъл нямат...

# 10 520
Гледайте по седмици какво е положението: (Напомням че отварянето на дискотеките беше на 15 юни)
14-20 юни 87 случая средно на ден
21-27 юни 108 случая средно на ден
28 - 4 юли 150  случая средно на ден (като започваме този период с 66 случая в миналата неделя 28 юни и завършваме със 180 случая от вчерашното тестване).

Ако продължи темпа на възход на вируса, следващата седмица няма начин да не минем 200 и то според мен е възможно да ги минем повече от веднъж през следващата седмица.

# 10 521
А у нас народът го е ударил на пълно отрицание ...Китно средногорско село, в съседната  къща се вихри мощна веселба. Досега озвучаваха купона с традиционна чалга за някакви "Бонбони, шоколади', а сега преминаха на ламбада и денсят, сигурно за по-близък контакт...Сигурно са събрали половината селО, а днес в селския магазин имаше хора с маски. Това ако ми го обясни някой...
Лошото е, че тук повечето хора работят в огромно предприятие, а другите пътуват всяка сутрин на работа  в София. Тия хора акъл нямат...
Моето обяснение е , че те са спокойни, защото не нарушават разпоредбите. Носят маски в магазина, но празненствата и събиранията не са забранени. Имат повод да празнуват и го отбелязват по свой си начин и стил.

За мен остава загадка бездействието на управляващите при очевидната тенденция на нарастване на новозаразени. Спешно са необходими по- строги мерки. Официално да бъдат разпоредени и да се спазват от всички, особено от публични лица, защото те дават пример за подражание.

# 10 522
  • Там,където се събуждам щастлива.
Някой знае ли как се определят жълтите, оранжевите и червените кодове на страните или това е нещо специфично на нашето Нидерландско министерство?

# 10 523
Моето обяснение е, че те не следят нищо,  смятат, че случващото се е някъде много далече, може би още в Китай,  изобщо не искат да слушат има ли вирус, няма ли, а ако някой седне да им обяснява, че в София - която е на 70 километра има дифузно разпространение на зараза ще го обявят за селския идиот и ще го спукат от подигравки, че вярва на глупости.

Дано някак всичко се размине и на тия хорица не им се наложи да си преосмислят начина на живот, защото тук няма никаква здравна помощ, освен един лекар на пет села да им мери кръвното, болницата в близкото градче е като след бомбардировка и май няма лекари, а за всяко изследване се ходи в София. Ако там нещата се скапят просто не ги виждам и тях...

# 10 524
Може ли да се намеся от "висотата на положението ми, че живея в Ню Йорк" (надявам се, че ще ви накарам да се усмихнете ) Simple Smile

Понеже градът и щатът Ню Йорк си изпатиха здраво от пандемията, нека споделя моите мисли. По време на "локдауна" хора по улиците нямаше, а тези които бяха на улиците, излизаха с маски. Сега тук е много топло и влажно, който е и идвал насам през лятото знае за какво говоря. Няма място в България, което да сравня с тукашния климат, макар че се намираме на почти същия паралел (докосва при Солун в Гърция). Аз съм русенка и знам какво е жега. Тук жегата в комбинация с непоносимата влага е убийствена. Искам да кажа, че е почти невъзможно да изтърпиш маска, която разбира се, трябва да покрива и носа ти (в градския транспорт - метро и автобуси има нарочни табели, показващи, че носът извън маската не е носене на маска). Хората ходят с маски, в магазините никой не си и помисля да влезе без маска, просто защото на вратата има надпис "No mask, no entry". И да, тук надписът се прилага на практика. В момента сме във фаза 2 - работа в офисите, в ресторантите и баровете се сяда само отвън, фризьорските салони работят с влизане само по 1 клиент. Фаза 3 ще включва консумация в барове и ресторанти вътре, козметични салони - процедури за лице и тяло, масажи. Заради голямото повишаване на числата в южните щати фаза 3 ще се отложи - т.е. няма да отворят от 6-ти юли ресторантите за консумация вътре.

С настъпването на големите горещини, започнаха да се виждат много хора без маски, но Бога ми, навън. Вътре хората са с маски.

Защо пиша всичко това? Не за да се изтъкна, "вижте ме къде живея, вижте какви са ни мерките." Родителите ми, брат ми и бременната ми снаха са в България - всеки ден са ми в главата и притесненията, особено след покачването на числата в родината ми. При положение, че правителството няма план за действие, посланията са хаотични, объркани, налице е флирт от страна на управляващите към народа - да отворим заведенията, да пуснем публиката на мач, да не се носят маски (?), не виждам друга алтернатива освен всеки от нас да се погрижи за собственото си здраве и здравето на семейството си.

Днес се появи съобщение, че един магазин за винтидж дрехи в Аризона е сложил следния надпис: "Ако сте избрали да не носите маска, учтиво ви каним да отложите посещението си при нас. Ще сме радостни да обсъдим с вас ефикасността на маските, когато всичко това приключи и дойдете при нас да продадете дрехите на починалата Ви баба." Съобщението завършва с "Накратко - Маските са изискуеми"
Аз възприех това послание като грубо, но съпругът ми германец е с черно чувство за хумор - много го хареса и искрено се смя.

Направихме си тестове за антитела - отрицателни сме. Загубихме брат на наш приятел и бащата на съпругата му, в града и щата Ню Йорк са. За по-широкия кръг от приятели и познати, няма да отварям дума - много са. Това за тези, които казват, че не познават някой, който да е болен или починал. Ако имате такива - значи положението е станало като в Ню Йорк. През март и април - линейките бяха нон-стоп. Много е хубаво да не ги чуваш.

Не знам какво повече да напиша, ако искате да ме питате нещо - насреща съм.

# 10 525
90-100 излекувани не означава изобщо, че са били хоспитализирани. Обявяваха ги преди на брифингите колко изписани и колко са от домашните асимптомни.
При бройки над 100 заразени от 11.06 насам е нормално да има и повече излекувани от асимптомните особено.
Но от обявените излекувани, поне половината се влошават 2 до 10 дни и
ги приемат обратно в болница,където почти всички умират, как ги водят в статистиката -
един път излекувани ,после починали..излиза че един човек го броят два пъти за стъкмистиката..!?

# 10 526
Но от обявените излекувани, поне половината се влошават 2 до 10 дни и
ги приемат обратно в болница,където почти всички умират, как ги водят в статистиката -
един път излекувани ,после починали..излиза че един човек го броят два пъти за стъкмистиката..!?
.

Нищо не разбрах от това изказване. Искате да кажете, че половината излекувани отново се влошават, като повечето от тях умират? Вие статистиката на излекуваните и починалите следите ли я? Защото нещо сметките Ви не излизат.

# 10 527
Astralina, маските при вас в закрити работни помещения-  офиси, библиотеки, канцеларии, рецепции задължителни ли са за служителите? А за посетителите?
( Не питам за ГТ, аптеки, бензиностанции,  магазини и лекарски кабинети с приемни)

# 10 528
Имам подозрения, че не се съобщават всички смъртни случаи. Ето например лекаря от спешното не се появи в статистиката за петък, за тази за събота дали ще се появи? Защото пък и някакво възрастно семейство уж трябва да е включено.
А статистиката вероятно е хаос, нали щабът преди на ръка са събирали и проверили данните. Сега кой с какво е изписан, а после починал и как е отбелязан...

# 10 529
Мисля че има предвид че има такива случаи. Аз веднага се сещам че имаше такава лекарка. Изписана като оздравяла в последствие починала. И всъщност не е ясно те как се водят в стат. А според мен изписването на хора които не са излекувани, пък се получава заради неточността на ПСР, при голяма неточност и то все в посока фалшиво-отрицателни.

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 02:49 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт