COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 218
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Случаите от Сливен вероятно са тежки и са ги преместили в София още преди да излезе резултатът от теста
Случай от Сливен ако се наложи няма да го преместят в София, а в Стара Загора или Бургас.

# 136
Спорът между САЩ и Китай заради коронавирусната епидемия отново се разпали, като американски сенатор обвини Пекин, че се опитва да блокира разработването на ваксина на Запад.
Рик Скот каза, че доказателствата са получени от „нашата разузнавателна общност“, но не предостави никакви подробности, които да го подкрепят.
Той каза: "Трябва да направим тази ваксина. За съжаление имаме доказателства, че комунистически Китай се опитва да ни саботира или забави." „Китай не иска ние, Англия или Европа да направят първи ваксината. Те са решили да бъдат противник на Америка и демокрацията по целия свят.“
Г-н Скот, който е твърд привърженик на президента Доналд Тръмп, беше разпитан отново, като каза, че "доказателствата" са дошли от разузнавателната общност и въоръжените служби, добавяйки: "Има неща, които не мога да обсъждам ... информация."
Междувременно Китай издаде документ в защита на действията си срещу вируси, като заяви, че е информирал САЩ още на 4 януари.
https://www.bbc.co.uk/news/health-52954697

# 137
Ами, те казаха какво ще се прави, когато се докаже някъде зараза. Затворя се примерно цялата детска градина, или само една група, където са хванати, ако са малко.
По фирмите затварят цех, смяна или дори една поточна линия, другите работят.
Така ще е навсякъде.
Ще затворят всички само ако болниците се препълнят и няма места, това ще е знак, че много сме я закъсали. Дано поне това ни се размине...

# 138
Ice Queen, аз съм родена и израснала в Раднево и изобщо не се съмнявам, че никой там не носи маска. Баща ми носи, за щастие. Разумен човек е.

Иначе именно това ме притеснява мен - хората масово свалиха всякаква предпазливост. Искат да не чуват вече за вируса, да не им се напомня за него и да си продължи всичко както си е било. То всичко това искаме, обаче не може да си заравяме главата в пясъка. Дано покачването на бройките да повлияе на решението за премахване на маските, според мен това е много важно. На вас в крайна сметка стана ли ви ясно как точно се получиха тия над 80 броя заразени вчера?

# 139
Не. 84 са в чуждестранните статистики. На нашия портал за 43.

# 140
По отношение на здравните мерки, как мислите, вторник и четвъртък ще останалат ли само за имунизации, или и тази добра практика отива на кино?
Аз не мисля, че е добра практика - зависи си от структурата на пациентите на даден лекар. Защото така имаме само три дни в седмицата, когато можем да го потърсим при здравословен проблем, включително и за малки деца и бебета -  това е неприемливо. И без това се чака с часове за да те прегледа и най-често бързаме да вземем някакво направление, болничен или бележка, след това отиваме на истински преглед при специалист. Не мисля, че идеята за създаване на ЛЛ е била точно такава.

# 141
Това беше коментирано вече, но все пак - 84 е сбор от новооткритите случаи, обявени в събота и неделя (41 + 43).

# 142
  • София
84 са за два дни - 41 и 43, но тъй като официалният портал ги публикува в 0 часа наше време, т.е все още е предишния ден в Щатите, в worldometer са събрали данните за един ден.

# 143
  • Там,където се събуждам щастлива.
Дано да сложат навсякъде защитни прегради, след което ще отпадне темата за маските. Тук ги въведоха в транспорта. Под натиск.

Не знам дали се вижда от България, но в този линк има дадени някои от мерките, , които направиха средните училища.

https://www.nu.nl/281096/video/zo-gaan-middelbare-s … gelen.html  
При условие, че вирусът се предава и чрез повърхности, а не само по директен въздушно капкое път, темата за маските винаги ще е актуална.

Каква е връзката между повърхност и маска?

# 144
Да, но общия брой съвпада и също така чуждите сайтове имат за източници официални данни от България.
За последните дни 22, 26, 41, 41, 43, а в България съобщават други цифри за последния ден 16, т.е. за 68 хората, които не гледат сайтове не знаят.....според мен.

# 145
Ами, те казаха какво ще се прави, когато се докаже някъде зараза. Затворя се примерно цялата детска градина, или само една група, където са хванати, ако са малко.
По фирмите затварят цех, смяна или дори една поточна линия, другите работят.
Така ще е навсякъде.
Ще затворят всички само ако болниците се препълнят и няма места, това ще е знак, че много сме я закъсали. Дано поне това ни се размине...
Аз не вярвам да хващат заразените ефективно, предполагам че това е факт и те са наясно с него. Това би значело, че вървим след разпространението, а не преди него и затварянето на някой фабрика където вече знаем, че върлува на би било достатъчно, защото за всеки засечен заразен във фабриката има Х брой не засечени съответно неизвестно къде. Ако имаме засилване на заразените до там че да се стреснем, мерките ще са поне една идея по-строги от това, което ти посочваш според мен.

# 146
Скрит текст:
Дано да сложат навсякъде защитни прегради, след което ще отпадне темата за маските. Тук ги въведоха в транспорта. Под натиск.

Не знам дали се вижда от България, но в този линк има дадени някои от мерките, , които направиха средните училища.

https://www.nu.nl/281096/video/zo-gaan-middelbare-s … gelen.html  
При условие, че вирусът се предава и чрез повърхности, а не само по директен въздушно капкое път, темата за маските винаги ще е актуална.

Защото от повърхността може:
1. Вдишваш го на принципа на к@к@ина Joy
2. Вирусът сам подскача, привлечен от топлината на устната ти кухина и се вклинчва в гърлото.
Sunglasses
Mask

# 147
Снощи пуснах информация, но ме изтриха. В Студенски град. Клъстерно за сега.
Нямаме реална представа какво се случав наистина. В Пловдив онзи ден имаше баба на 80 години. Нея някой я е заразел. Кой? Не е ясно кой близък е само тя е отчетена.
За съжаление изобщо не е само в Студентски град. Тия дни Хексе беше писала за случай на семейство, всички болни. Попитах я на лични от кой квартал са - не са от Студентски град. А са от район, който от началото си се отчита "добре" с бройките... И аз мисля, че е крайно време да обяснят какво се случва в София. Може пък на някои от безсмъртните софиянци да им подейства отрезвително.

# 148

2. Вирусът сам подскача, привлечен от топлината на устната ти кухина и се вклинчва в гърлото.
Sunglasses
Mask
Маската обезмисля пипането на лицето тъй като е покрито с маска. Трудно е предполагам за осмисляне, ама не е невъзможно.

# 149
  • София

Sunglasses
Mask
Маската обезмисля пипането на лицето тъй като е покрито с маска. Трудно е предполагам за осмисляне, ама не е невъзможно.

Масово хората си пипат ужасно много маските, наместват ги, свалят ги под носа и обратно над носа, махат, слагат, махат, слагат и т.н. Мит е, че като имаш маска на лицето, не си я пипаш - става точно обратното. То е като да имаш мигла в окото - търкаш, докато не махнеш дразнителя.

Общи условия

Активация на акаунт