COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 473
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Бройката е по место откриване, а не по постоянен адрес. Ако с постоянен адрес във Варна дойда в София в болница и тестът ми е положителен ще ме пишат в София. 4ма, които се водят в обл Русе са всъщност от Разград, но са приети за лечение и са диагностицирали в Русе. Те дефакто са си в Русе, независимо къде живеят постоянно.
Случай диагностицирали в София на човек с постоянен адрес в Горно нанадолнище  си се води в София
Ами то и аз така си мислех, защото е логично, но май не е точно така. В Сливен шефката на РЗИ и кмета официално казаха, че 4 от 10 случаи за областта всъщност са установени от РЗИ София и там ще бъдат карантинирани и лекувани, но се водят в статистиката към Сливен по постоянен адрес. Някои момичета споменаха за такива случаи и преди.

# 106
  • Bulgaria
И аз споделям вашите опасения за София.
По бтв разказаха, че слухът говорел, че работничките в едно от пламналите предприятия сутрин пийвали по едно аналгинче, за да излъжат термометъра.
И кого всъщност лъжат?
Собственичката била неоткриваема за медиите
Аз изобщо не вярвам, че са им мерили температурата. Към днешна дата много фирми забравиха за маските и за мерене на температурата на входа.

# 107
Това с температурата за мен е супер бутафория. Първо като знам как мерят повечето термометри...
Мен повече ме притеснява в София какво се случва....

# 108
В регионален сайт за Шумен пише, че един от последните съобщени за Шумен случаи всъщност е на 46г. мъж, който е с адресна регистрация в областта, но от години живее в столицата... Ако ги съобщават по този начин е наистина несериозно. Аз знам и за друг такъв случай в началото, но хайде, тогава приемаме, че не са знаели точно какво да правят. Но сега направо ми прилича на умишлено прикриване на това, какво се случва в София.

# 109
Скрит текст:
Скрит текст:
"За да се обяви национална грипна епидемия, ще трябва да бъдат достигнати епидемични стойности от 250 - 280 болни на 10 000 души население и поне 90% от областите в страната да са обявили епидемия, разясни пред "Дневник" националният епидемиолог д-р Ангел Кунчев." - през януари 2020.
Това с пандемията, поне у нас, не отговаря на тези правила, отпреди пандемията Sunglasses
пише грипна. 😎 тук за covid 19 иде реч. Това се изтърка вече.
Между другото ако се взаимства смъртността от грип която е 0,02-0,05% то тези 250 на 10 000 на национално ниво 2,5% ще дадат 175 000 заболели от които ще починат между 35 и 88. От ковид до момента са починали 160.
Ето за подобна информация говорих, която поднасяш. Не се сетих да направя сама тези изчисления. Благодаря!
Още нещо интересно за сравнението между грип и Ковид.
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/vsjaka-minuta-v-sv … rekaran-grip.html
В Европа всяка година от грип умират около 70 000. От Ковид само до момента са починали 178 941
https://www.worldometers.info/coronavirus/
И това при положение че всяка държава взима крути мерки срещу Ковид и никакви срещу грипа.
Скрит текст:
И въпреки това Ковид за по малко от половин година е взел 2 пъти и половина повече жертви с изключително силна реакция срещу него от грипа за цяла година с 0-лева реакция срещу него. Ако се взимаха такива крути мерки и срещу грипа за да не се допуска свободното му разпространение, починалите от него сигурно щяха да са около 7 000 вместо 70 000. Дори само от това се усеща че разликата в смъртността е огромна и това продуцира различните реакции срещу грип и срещу Ковид.
Срещу грип има ваксина. Поне в UK всички "рискови" групи се ваксинират безплатно, а за останалото население са платени. Предполагам и в други страни е така.
Според мен ваксината не попада в "никакви" мерки.

# 110
То и аз живея във Варна, но покрай вируса живея в село в друга област.. Ако ми стане зле ще ида в тукашната болница, ще регистрират случая тук и ще се водя в област различна от тази, в която живея по принцип
Случаите от Сливен вероятно са тежки и са ги преместили в София още преди да излезе резултатът от теста

# 111
  • София
Регистрирането става по адреса в личната карта, а лечението или карантинирането - там, където реално живее заразеният. Така са го възприели, явно за да няма неразбории.
Например: Според публикуваните в Единния информационен портал данни през изминалото денонощие два от новите случаи са в Шуменска област, други три – в Разградско. Радио Шумен припомня, че вчера също беше публикувана информация за заболял от Шуменския регион. Последвала проверка показа, че човекът от години живее в София, но не е сменил адресната си регистрация. Двама от новите пациенти в Лудогорието, обявени вчера, пък се лекуват в болница в Русе. - от ТУК
Така че всички тези карти с означени брой заразени са явно доста неточни. За София пък съвсем не е ясна картинката, защото тук доста народ живее с адресна регистрация в провинцията.

# 112
  • София
В София нещата стават силно притеснителни, а онзи ден имаше и мач с 5000 зрители.
Дано мисирките поискат повече детайли и инфо, махалите ли пламват, дифузно ли е, що ли е!

# 113
Във всички банки има и служителите са без маски.
Миналата седмица ходих в моята банка. Охраната ми каза да изчакам отвън, защото имаше две клиентки вътре. На вратата имаше бележка, че носенето на маска е задължително и друга с молба ако сте били в чужбина през последните 14 дни да не влизате в клона. След това едната клиентка излезе и ме пуснаха и мен. Не обърнах внимание дали има прегради на другите бюра, но там където бях аз нямаше, от 4 служителки само една беше с маска, служителят, който ме обслужваше мен беше със смъкната, клиентката и тя беше със смъкната. С маски бяхме аз, охраната и една от служителките.

# 114
Изводът е, че нямаме реална представа какво се случва в  страната.

# 115
Южна Корея много се харесва на мнозина с нейните мерки за проследяване на контактните, но при тях следенето е юридически оформено при предната епидемия.
Хората по света определено не желаят да бъдат следени и това се вижда от провалите при доброволните приложения за проследяване /мисля, че такова приложение имаше и в България/

В Сингапур перспективата да се наложи да носят проследяващи устройства предизвика вълна от протести - социално дистанцирани чрез онлайн петиция.
Миналия петък възможността за подобно проследяващо устройство беше обсъдена в парламента на страната - след като доброволното приложение за проследяване не работи толкова добре, колкото се надяваше.
Въпреки че не беше ясно дали устройствата ще бъдат задължителни, идеята доведе до онлайн петиция, която през уикенда събра около 30 000 подписа.

„Ние - като свободни, независими и законни членове на обществеността на Сингапур - осъждаме прилагането на устройството като груби нарушения на нашите права върху личния живот, личното пространство и свободата на движение“, се казва в онлайн петицията.

Сингапур е една от най-тежко засегнатите страни в региона с над 37 000 инфекции.
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-52960189

Ню Йорк отпуска мерките от понеделник, тъй като американската "гореща точка" се опитва да възвърне известна нормалност.
Промените във „първа фаза“ ще означават, че около 400 000 души могат да се върнат на работа в строителството, производството и търговията на дребно. Железопътната система на метрото ще вземе до 95% от предпандемичното обслужване.
Ню Йорк е регистрирал над 200 000 вирусни инфекции, а 21 844 смъртни случая са свързани с Covid-19
Повече от 880 000 работни места изчезнаха по време на пандемията, а загубите от данъчни приходи означават, че градът ще има дефицит от 9 милиарда долара през следващата година.
В САЩ 691 смъртни случая са свързани с вируса през последните 24 часа. Това е най-ниският брой за последната седмица.
В разгара на пандемията, в средата на април, страната е имала около 3000 ежедневни смъртни случая.
Като цяло има повече от 110 000 смъртни случая в САЩ и 1,9 милиона потвърдени инфекции, сочат данни на университета Джонс Хопкинс.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 11:01 от bubanka

# 116
  • При семейството си
Изводът е, че нямаме реална представа какво се случва в  страната.

По-важното е дали това се прави умишлено, целенасочено или поради некомпетентност и невъзможност, липса на капацитет.

# 117
  • София
Аз не разбрах това за Студентски град официална информация ли е или някой е написал пост във фб?

# 118
Нова Зеландия ще премине към най-ниското си ниво на сигнал до полунощ, съобщи премиерът Джасинда Ардерн.
Това означава, че всички ограничения в страната ще бъдат премахнати - само границите ще останат затворени.
Публичните и частните събития, търговията на дребно, хотелиерството, обществения транспорт и вътрешните пътувания ще бъдат разрешени без ограничения.
Ардерн заяви, че Нова Зеландия се е "обединила по безпрецедентни начини да смаже вируса", но предупреди, че "елиминирането не е момент във времето, а постоянни усилия" и че страната "почти сигурно ще види случаи отново".

# 119
  • София
Аз не разбрах това за Студентски град официална информация ли е или някой е написал пост във фб?

Не, не е официална информация и затова най-вероятно е изтрито.
Аз започвам да се плаша какво замърсяване причинява тази истерия, а по принцип не съм от Грета-Тунберг-феновете. Навсякъде има нахвърляни маски и ръкавици, употребата на пластмасови прибори и чаши скочи до небето... Тоя вирус все някак си ще мине, но ей тая кочина и правнуците ни няма да могат да я изчистят.

Общи условия

Активация на акаунт