COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 894
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 710
безсмисленото налагане на ограничителни мерки, които само бавят естествения процес и малко или много удължават агонията.

Дойдохме ли си на думата, че искате естествен отбор, понеже мерките са ви "сложни"?
И какъв е този естествен процес - стаден имунитет, дето след 1 година няма да го има, и всички ще го караме периодично ли? След 10 години дали при този "естествен процес" ще са останали даже и 50% от трудоспособното население, дето като минимум имат белодробни изменения от "естествения процес" и всяка една респираторна инфекция вече ще може да го прати в болницата с пневмония.

# 13 711
  • София
Цитат
ограничителни мерки, които само бавят естествения процес и малко или много удължават агонията
Ако имунитетът срещу вируса е с трайност 3-6-12 месеца  примерно - какъв е смисълът да се заразиш тук и сега, за да не спъваш "естествения процес"? Наистина ли мислиш, че хората, които взимат мерки да не се заразят, просто  "удължават агонията"?  Ако всички сега хукнем и се заразим - с какво това ще помогне за решаване на проблема?

# 13 712
Една позната сега качи лайв от онова събиране на морето, къде беше не помня.
От вчера се носи из града че мъжът й е с Ковид - заразен от детето си от бала, чудя се ако им кажа на ония там събралите се, добре че съм далечко че е пряко кантактна с Ковид, как ли ще реагират ей тъй пък и май няма да излъжа.
Но те тия хора / говоря за познатата/ са такива арогантни и нахални, никак не ме изненадва. Та моля ви не ходете по такива събирания ине пускайте децата си, това е тотално малоумие.
Дано клипчето й все пак не е лично, а на нейн познат но ме съмнява.
А да и вчера класната на сина ми, която е близка позната с това семейство качи пост във фейсбук как нямали право да й забраняват да си целува учениците и как го е направила вчера. Ужас! То да си го целува бе, ама ако преди това е контактувала с тия и е била на бал акъл има ли?

# 13 713
Аз има против и хората с "чисти мотиви" каквото и да означава това. Никой няма право да убива хора в името на идеология.
Това е демагогия. Болните не убиват. На никой не е вменено задължението да ви пази.
Ако не ви харесва обстановката, стойте си по къщите, затворени.

Не разбирате ли, че проблема не е бройката, а способността на здравната система да се грижи за болните?
Вируса няма да изчезне с едно махване, ще изчезне когато човешкият организъм го убие - по един или друг начин, на една или друга цена.

Просто е! Ограничаването и рестрикциите не пазят вас, а здравната система която трябва да се грижи за вас ако се разболеете.

Пълни глупости. Всъщност държавата е длъжна да не позволява разпространението на опасни заразни болести в обществото. Затова има противоепидемичен контрол, затова има ваксинопрофилактика, затова има мерки, затова има законови разпоредби, затова има цивилизация. Ако всеки ще се пази сам и ако ще се пускат свободно да вилнеят опасни болести и вируси в обществото и нещата ще бъдат оставени на естествен подбор, тогава държава изобщо не ни трябва, по-добре да разтуряме всичко и да хващаме гората, това е което вие предлагате. А здравната система не е ценност, която да трябва да се пази сама за себе си, пази се здравето и живота на хората, като здравната система е инструмент за това. Ако си опазил системата, а не си опазил хората, кел файда.

# 13 714
Как не ви омръзна. Четвърта тема постоянно се “обвинява” някаква група хора: майките, извеждащи децата си; бабите по оейките; тийновете в парковете; пиещите бира в градинката; пътуващите по празници; абитуриентите; феновете; спортуващи и т.н.

Те тия доста се припокриват...

Тесла е прав, нещата се оплескаха безвъзвратно. Но тепърва ще ни е необходима актуална информация, затова хората, които досега допринасяха за такава не бива да се отказват да участват.

# 13 715
Интервю с лекарка  на първа линия в Шуменската болница. Не са розови нещата, както се опитват да ни убеждават. 24 болни в момента, почти всички с двустранна пневмония и на кислород. Основно 50-59 годишни и много уморен болничен персонал, повечето на пенсионна възраст. И това е болница в областен град. Представям си кошмара в малките болници по градчетата.
https://kanal3.bg/news/comments/129088-24-pacienti-s-koronavirus … n-%2528VIDEO%2529

# 13 716
  • София
Как не ви омръзна. Четвърта тема постоянно се “обвинява” някаква група хора: майките, извеждащи децата си; бабите по оейките; тийновете в парковете; пиещите бира в градинката; пътуващите по празници; абитуриентите; феновете; спортуващи и т.н. Само едни “образцови” съфорумци и това е, всички други...какви ли не епитети им се лепнаха.

Ааа, обаче те като лепват етикети като паникьори и т.н. (много са, ама не ги помня, защото честно казано грам не ме впечтлява, че някой ми е "лепнал" някакъв етикет), няма проблеми, нали?

# 13 717
По ред на номерата.
@Лъвица. Месец март бяха наложени ненужно много ограничения.
@LemonDesi. Препоръчително не е задължително. Можете да обвинявате колкото ви душа иска, ефекта ще е точно нулев. И ще ви помоля да избягвате плоските манипулации - никого не обвинявам че се придържа към някакви правила. Най-малко че застрашава нещо. Припомнете ми въпроса за издържливостта на психиката...
@derivative
Прочетете отново. Вируса към момента може да бъде победен само ако биохимичната лаборатория в човешкия организъм го убие. Това е естествен процес.
@Lilly. Благодаря че сама се опровергавате. Ако здравната система е опазена, тя ще пази здравето на хората. Ограниченията пазят нея, човек трябва да се пази сам за да не му се налага да го спасяват.

# 13 718
Тъжно за Шумен, а се справяха в началото досто добре. И нас ни чака нещо такова. Ние дори не сме областна болница, трагедията ще е пълна.
Усещането ми е, че болниците из провинцията са оставени съвсем на произвола. Като гледах Видин Ямбол и други, а тогава дори не бяха толково много болните.
Не че от София някой им е длъжен, не ме разбирайте погрешно, но те са малки болници без капацитет и без персонал, хората са на ръба дори не знам как издържат, дори и само психически.
Ние сме с 5 легла в инфекциозно, няккаква смешка и един апарат за вентилация. Доскоро приемаха всеки болен от Ковид, щото да запълнят базата и вземат бонуси, сега обаче .... ще се променят доста нещата.

И нещо важно от 24 часа за нашата област/ за сватбите иде дума - от цялата работа явно туй е най-важното за местния кризисен щаб. Съдържателно, ясно точно и кратко. Цял параграф за сватбите.

https://www.24chasa.bg/region/article/8798942

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 13:46 от opelcorsa

# 13 719
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Значи децата щели да се увредят психически от стоенето вкъщи, но ако бабите и дядовците и родителите им се разболеят и вземат, че умрат или се инвалидизират, това ще им се отрази много добре. Пфу...Imp

А тези баби и родители как ще се чувстват когато децата им не са добре? Дали няма да изберат да жертват себе си в името на детето си?

Защо трябва да се противопоставят различните групи хора? Защото децата са малки и зависими, защото не могат точно да опишат как се чувстват и от какво имат нужда.

Докато има приоритетни групи ще има противопоставяне. Трябва баланс, трябва всеки да има право да получи това от което има потребност.Възможности има, трябва да има и желание и воля това да се случи .

Абе какви са тия глупости, щели да се жертват едните за другите. Това ли е жертвата на бабата, да умре, да остави детето без баба, за да може... и аз не знам какво, като с при много разболели се, това дете ще е затворено много повече и за много по-дълго. Пък ако решим никакво затваряне каквото и да става и всеки да умира по улиците... Помните ли в Китай като се свличаха хора по улиците и в транспорта? Това ли е добрето за детската психика? Ами детето на починалата лекарка в Сливен, дали ще се радва, че е могло да се разхожда в парка, щом майка му я няма вече? Помня в Италия един случай, две близначета, всичките им роднини в болница в тежко състояние, съседите ги наглеждали. Хората дори не можеха да се сбогуват с отиващите си близки, нито да ги погребат. А ние тука ревем, при все че никога не сме били затваряни. Едни паркове бяха за кратко ограничени. Ама то ревът е за друго, понеже повечето не могат да се справят с децата си и са полудели. Поне да си го признаят, повече съчувствие ще съберат.

Детето на починалата лекарка си е стояло вкъщи и пак е загубило родител.
Ако вие ползвате градски транспорт и се разблеете, как точно вашето дете което си стои у дома ще ви спаси.
Аз живея до училище. По време на мерките в двора се събираха родители с деца да потичат малко, идваха периодично полицаи да ги гонят.
За протокола, нямам малко дете с което да не мога да се справя.
Тези с къща и двор трудно ще разберат децата затворени по апартаментите.

Няма кой какво да разбира. Хората свикнаха светът да се адаптира според нуждите им и сега им дойде много изнанагорно, когата трябва те малко да се адаптират. И не могат да схванат, че ако не се действа сега, после ще им е много по-тежко, по всички параграфи.

А детето на лекарката не се е разхождало в парка, но майка му е била на първа линия да лекува болните. И ако тези болни се пуснат безконтролно и всички решим да се разболяваме, вместо да си създадем временно няколко неудобства, много деца ще загубят родители, не само баби и дядовци.

Така че, както казах, стига са се използвали децата да се дърпат емоционални струнки за да се постигат други цели. Долно е. При една изпусната от контрол пандемия на децата няма да им е по-добре, по нито един параграф.

Изобщо не става въпрос само за излизанията, а и за затворените училища, прекъсването на социалните контакти на децата. Определението на СЗО за това какво е то здрав човек, си струва да се прочете и осмисли. Трябва да има баланс между физическо и психическо здраве, не може едното да е за сметка на другото. И да, децата го отнасят най - много, те са най - слабите в едно общество. Недейте да се пънете да доказвате, че са супер от цялата ситуация.

Iris04, проучването е от Германия. Там мерките не са били по-строги, отколкото в България. Точно обратното.

Еми кофти за децата в Германия, какво да кажем друго след това проучване. Повредили сте им психиката.

Нашите не са стояли заключени, а тепърва ще стоят. Без училище, без всичкото друго там.

# 13 720
  • София
@Mr. Smith

Може би са били ненужно много. Не отричам. Но това се видя в последствие, на момента не се знаеше точно каква точно е ситуацията и колко лошо е положението.

А ако мерките в началото са били ненужно много, махането на всички изведнъж беше абсолютно самоубийство и обезсмисляне на всичко направено.

Тука всеки си мисли, че някой нещо му налага, докато се опитва да си наложи своето. Разликата е, че там някъде из между всички тези спорове има някаква обективна реалност, някаква част от която предвидима. Това което ти предлагаш, други вече го пробваха. И резултатът е известно лош. Защо да повтаряме същите грешки, а не да търсим друг, работещ вариант?

# 13 721
  • Сф
По ред на номерата.
@Лъвица. Месец март бяха наложени ненужно много ограничения.

@LemonDesi. Препоръчително не е задължително. Можете да обвинявате колкото ви душа иска, ефекта ще е точно нулев. И ще ви помоля да избягвате плоските манипулации - никого не обвинявам че се придържа към някакви правила. Най-малко че застрашава нещо. Припомнете ми въпроса за издържливостта на психиката...
@derivative
Прочетете отново. Вируса към момента може да бъде победен само ако биохимичната лаборатория в човешкия организъм го убие. Това е естествен процес.
@Lilly. Благодаря че сама се опровергавате. Ако здравната система е опазена, тя ще пази здравето на хората. Ограниченията пазят нея, човек трябва да се пази сам за да не му се налага да го спасяват.
Благодаря, че ни осветлихте с размишленията си, ударихте поне няколко науки в земята.

# 13 722
@derivative
Няма какво да чета отново. Предлагаш точно това, което предлага мангъра, само че то е невъзможно. Стаден имунитет срещу респираторни вируси, които могат да реинфектират, не съществува. Затова и си имаме 4 циркулиращи коронавируси в човешката популация, които ни инфектират ежегодно.
Това твоето "биохимичната лаборатория в човешкия организъм го убие" означава само в България в средносрочен план да се "появят" стотици хиляди инвалиди, чийто организъм го е "преборил" - но не и без последствия.

Най-сигурният начин да "победиш" вируса е да не се заразяваш, което може да се случи само с омразните ти мерки.

# 13 723
При положение, че няма ваксина, няма лекарство, няма лечение, което да е високоефективно и с много голям процент успеваемост, какво значение има колко е запазена здравната система. Всеки ден умират и се увреждат хора при все още запазена здравна система. Пак повтарям, пази се здравето на хората, това е основното.
И сам човек се пази от тетанус, а не от заразни заболявания, които се предават от човек на човек срещу които е принуден от съдбата и вселената да е в едно стадо с други хора. И мен много ме дразни това, рискът за мен и моето здраве зависи и от другите хора, много от които са и безхаберници и не особено умни, но това е положението, никой не те пита какво искаш. В случая пазенето е групово, а не индивидуално.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 14:30 от LillyM

# 13 724
Не знам кой човек с всичкия си може да разчита на нашата здравна система, че ще издържи. Понеже не искам да ползвам епитети предполагам, че тези лица със стадния имунитет смятат изобщо да не разчитат на нея, тоест твърдо вярват, че няма да им се наложи да се консултират с лекар, нито болнично лечение. Нито на тях, нито на близките им хора, предполагам, че все пак имат такива.

Подобна вяра е нещо из областта на религията, тъй като не почива нито на опита,  който може да се почерпи от други страни,  нито на реално случващото се у нас.

Но с религия и идеология няма как да се спори.

Общи условия

Активация на акаунт