COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 125
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 695
Аз има против и хората с "чисти мотиви" каквото и да означава това. Никой няма право да убива хора в името на идеология.

# 13 696
Вече израстна едно неграмотно поколение, но за сметка на това презадоволено и свикнало с комфорта на липсващи ограничения и правила. Затова, сега, това поколепие не прави разлика да стоиш на пейката без вирус и с вирус. Обидено е, че му лепят етикети, защото не може да се ориентира, че обстановката днес е малко по-различна от вчера. Неспосоно е психически да издържи.

Това поколение го отгледахте и възпитахте вие, скъпи родители. То не се е пръкнало само от нищото.
Май нещо не схвана. Wink

# 13 697
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз пък не очаквам нещо кой знае какво да се случи, повечето заразени са на възраст между 20 и 40 години, деца също има, но за тях не е особено опасно.
Има проучване за влиянието на локдауните върху психиката на децата в Германия. Според въпросното проучване мерките са влошили качеството на живот и психичното здраве на деца и подрастващи.
Аз лично не съм изненадана от резултатите от проучването, винаги съм била на мнение, че жертвите от мерките ще са повече (особено в дългосрочен план), отколкото биха били от самия вирус без мерки. На практика се получава, че жертваме децата заради бабите ни. Ами тъжно е, много.

https://www.ndr.de/nachrichten/hamburg/UKE-Studie-zu-Corona-Folg … ndern,uke660.html

Извинявам се много...ама от толкова префантосване градим поколения, дето от най-малкото се сриват психически.
Че те няма да са пригодни за истински кризи, срещу които, въпреки че сме толкоз напредничави и развити, а ония от другия свят - дето децата им ходят под бомбите на училище са така, щото нещо им има - и ние не сме застраховани. Не е било забранено излизаенто от вкъщи - имало е начин да си показваме носовете навън.
Били са с родителите си - живи и здрави! Да ми кажете, че масово ги е съсипало неходенето на училище, няма да повярвам. Освен това - който иска да учи, учи.
Не, няма да си пусна децата при неясни обсотоятелства на училище, нито ходят по сборища.

# 13 698
Габито, "влошили качеството на живот" значи....явно не си била родена когато нямаше какво да се яде и имаше купони, с които нищо не можеше да се купи. Да видиш ти влошаване на качеството на живот, пък нищо ни няма на психиката, оцеляхме. Детето си съм къпала  и приспивала на свещи, защото имаше режим, нямаше хуманизирано мляко и памперси. Оживяхме обаче, с ненаранена психика.

# 13 699
  • София
От онези дни се чух с един познат. Преди 2-3 месеца си беше правил бърз тест, и беше излязло, че е карал вируса. Викам му, що не си направиш пак сега? Направил бил. Отрицателен. Демек, антитела вече няма. Пък ние ще борим вируса с масово заразяване.

# 13 700
Днес съм забравила да си взема маската и в магазин за алкохол влязох за бутилка Мента Пещера. Продавачът ми направи забележка. Еднократните са вече намалени, 1.20лв. А бяха 2 лв. когато беше дефицит.
Срещнах вече и руснаци, и немска реч чух.
Разведрих се напълно, особено като видях пълните маси в "Happy" навън, как си похапват миди хората, деца със бронзов загар с родителите си, сламени шапки, палми в саксиите.
 Най-после е лято, време за живот, но да в
внимаваме все пак. Дано се опазим всички!

# 13 701
Аз има против и хората с "чисти мотиви" каквото и да означава това. Никой няма право да убива хора в името на идеология.
Това е демагогия. Болните не убиват. На никой не е вменено задължението да ви пази.
Ако не ви харесва обстановката, стойте си по къщите, затворени.

Не разбирате ли, че проблема не е бройката, а способността на здравната система да се грижи за болните?
Вируса няма да изчезне с едно махване, ще изчезне когато човешкият организъм го убие - по един или друг начин, на една или друга цена.

Просто е! Ограничаването и рестрикциите не пазят вас, а здравната система която трябва да се грижи за вас ако се разболеете.

# 13 702
  • София
В момента на канал3 тече лента - очаквайте на живо от 13.30 брифинг на СДВР.

Бройката също е проблем, защото това е инфекциозно заболяване. Количествените натрупвания водят до качествени изменения.

# 13 703
  • Bulgaria
Аз не разбирам защо живеещите в чужбина са психически натоварени от мерките в България. От локдауна, който нямахме. Чудя се и в държавите, в които живеят така ли недоволстват от всичко или само за всичко случващо се в България важи.

# 13 704
Mr. Smith - нас така, а вас? Или вие сте с нещо по-различни и не се нуждаете от болничната система, която да се погрижи при нужда, ако ѝ е възможно?

# 13 705
  • София
Скрит текст:
Това е демагогия. Болните не убиват. На никой не е вменено задължението да ви пази.
Ако не ви харесва обстановката, стойте си по къщите, затворени.

Не разбирате ли, че проблема не е бройката, а способността на здравната система да се грижи за болните?
Вируса няма да изчезне с едно махване, ще изчезне когато човешкият организъм го убие - по един или друг начин, на една или друга цена.

Просто е! Ограничаването и рестрикциите не пазят вас, а здравната система която трябва да се грижи за вас ако се разболеете.

А здравната система на свой ред пази нас, защото когато се разболеем, дали от корона или от друго, когато няма болници, няма лекари, няма места... Ще си умираме.

И да, всеки има задължение да пази живота на другите. Застрашаването му е престъпление.

# 13 706
Mr. Smith - нас така, а вас?
Нас? И аз съм част от случващото се, но не подкрепям безсмисленото налагане на ограничителни мерки, които само бавят естествения процес и малко или много удължават агонията.
Вас сте тези които в 00:01 удивени от новата бройка, започвате вайкането и обвиненията към нас. Това е разделителната линия, а не здравната система.

@Лъвица. И кой ми е вменил това задължение? Joy

# 13 707
  • София
Mr. Smith - нас така, а вас?
Нас? И аз съм част от случващото се, но не подкрепям безсмисленото налагане на ограничителни мерки, които само бавят естествения процес и малко или много удължават агонията.
Вас сте тези които в 00:01 удивени от новата бройка, започвате вайкането и обвиненията към нас. Това е разделителната линия, а не здравната система.

@Лъвица. И кой ми е вменил това задължение? Joy

Вменяването си е твое субективно усещане Wink А правото на живот е конституционно право, и никой няма право да го нарушава и отнема, включително с безхаберие.

Но друго ми стана интересно. Някой ти налагал "безсмислени" ограничителни мерки? Пък ти се опитваш да налагаш твоя модел на "естествен процес". Май сме едни и същи, а?

# 13 708
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Значи децата щели да се увредят психически от стоенето вкъщи, но ако бабите и дядовците и родителите им се разболеят и вземат, че умрат или се инвалидизират, това ще им се отрази много добре. Пфу...Imp

А тези баби и родители как ще се чувстват когато децата им не са добре? Дали няма да изберат да жертват себе си в името на детето си?

Защо трябва да се противопоставят различните групи хора? Защото децата са малки и зависими, защото не могат точно да опишат как се чувстват и от какво имат нужда.

Докато има приоритетни групи ще има противопоставяне. Трябва баланс, трябва всеки да има право да получи това от което има потребност.Възможности има, трябва да има и желание и воля това да се случи .

Абе какви са тия глупости, щели да се жертват едните за другите. Това ли е жертвата на бабата, да умре, да остави детето без баба, за да може... и аз не знам какво, като с при много разболели се, това дете ще е затворено много повече и за много по-дълго. Пък ако решим никакво затваряне каквото и да става и всеки да умира по улиците... Помните ли в Китай като се свличаха хора по улиците и в транспорта? Това ли е добрето за детската психика? Ами детето на починалата лекарка в Сливен, дали ще се радва, че е могло да се разхожда в парка, щом майка му я няма вече? Помня в Италия един случай, две близначета, всичките им роднини в болница в тежко състояние, съседите ги наглеждали. Хората дори не можеха да се сбогуват с отиващите си близки, нито да ги погребат. А ние тука ревем, при все че никога не сме били затваряни. Едни паркове бяха за кратко ограничени. Ама то ревът е за друго, понеже повечето не могат да се справят с децата си и са полудели. Поне да си го признаят, повече съчувствие ще съберат.

Детето на починалата лекарка си е стояло вкъщи и пак е загубило родител.
Ако вие ползвате градски транспорт и се разблеете, как точно вашето дете което си стои у дома ще ви спаси.
Аз живея до училище. По време на мерките в двора се събираха родители с деца да потичат малко, идваха периодично полицаи да ги гонят.
За протокола, нямам малко дете с което да не мога да се справя.
Тези с къща и двор трудно ще разберат децата затворени по апартаментите.

Няма кой какво да разбира. Хората свикнаха светът да се адаптира според нуждите им и сега им дойде много изнанагорно, когата трябва те малко да се адаптират. И не могат да схванат, че ако не се действа сега, после ще им е много по-тежко, по всички параграфи.

А детето на лекарката не се е разхождало в парка, но майка му е била на първа линия да лекува болните. И ако тези болни се пуснат безконтролно и всички решим да се разболяваме, вместо да си създадем временно няколко неудобства, много деца ще загубят родители, не само баби и дядовци.

Така че, както казах, стига са се използвали децата да се дърпат емоционални струнки за да се постигат други цели. Долно е. При една изпусната от контрол пандемия на децата няма да им е по-добре, по нито един параграф.

Изобщо не става въпрос само за излизанията, а и за затворените училища, прекъсването на социалните контакти на децата. Определението на СЗО за това какво е то здрав човек, си струва да се прочете и осмисли. Трябва да има баланс между физическо и психическо здраве, не може едното да е за сметка на другото. И да, децата го отнасят най - много, те са най - слабите в едно общество. Недейте да се пънете да доказвате, че са супер от цялата ситуация.

Iris04, проучването е от Германия. Там мерките не са били по-строги, отколкото в България. Точно обратното.

# 13 709
Обвинявам този, който при препоръчани мерки не ги спазва.
Да се събира със себеподобни и да си плюят в муцуните ако искат,
по възможност не на места, на които има хора, които се опитват да живеят нормално, спазвайки някакви ограничения.
Ако щеш си заври главата в пясъка и не гледай никакви бройки,
прави се, че нищо не се случва, но няма как да  ми докажеш, че моето поведение на спазващ е по-застрашаващо. Или психиката ви не издържа Grinning ?

Общи условия

Активация на акаунт