COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 464
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 920
  • София
Повече тестове се правят, защото има повече хора със симптоми и те САМИ се тестват. Държавните тестове са ограничена бройка.
В момента вирусът масово циркулира сред младежите, което не е новина, но е странно, тези, които познавам и са положителни, почти всичките не са карантинирани, камо ли контролирани от РЗИ. Сред вашите познати как е?
Сериозно ли има пуснати хора с положителен тест?
Че то  Тити Папазов го изловиха да си щъка нагоре надолу след уж + си тест.
Четете повече, информирайте се не само къде колко заразени има.
Колко хора се оплакаха за + тест от РЗИ и последващи отрицателни още на следващия ден в частни лаборатории. Как РЗИ не дава положителния тест, само и формира и карантинира.

# 13 921
И аз се чудя какво иска. Би трябвало да е супер доволен като гледа какво става и да потрива ръчички при всяко омешване и ръст на заразени.
Какъв му е проблема с тестовете?
по мое мнение, въпросният господин има един проблем. Щабът. Даже не щабът, а столът на Мутафчийски.

Доста различни приказки е говорил преди сформирането на щабът.

"Новият коронавирус има способността да се разпространява по образец, подобен на грипа. Има същата генеалогия. Ние видяхме нещо подобно през 2002-2003 г. със SARS. Десетки хиляди хора хванаха вируса, а хиляди загинаха. Същото се отнася и за MERS. Но никога не сме виждали нищо в мащаба, който имаме сега."

Мангъров, 26.02.2020.

Пак от същото интервю.

"Доц. Проф. Мангъров, коронавирусът вече е взел много жертви в Италия, докато стотици други са заразени и броят им расте. Готови ли са специалистите по инфекциозни заболявания, за да се справят с огнището?

На теория, да, но погледнете какво се случва в Италия. Същото ще се случи във всяка друга европейска държава, в която е попаднал вирусът. По манталитет сме много сходни с италианците. Каквото и да наблюдавате там, тук ще бъде същото."

Както са тръгнали нещата, на път е да се сбъдне тази прогноза на Мангъров, след няколко грешни негови прогнози. За да не се сбъдне тази прогноза на Мангъров обаче, то трябва да се елиминира мангъровщината. Иронично, нали.

# 13 922
  • Варна
"С пандемията се справихме най- добре, от всички в Европа. Бяхме дадени за пример...." - Б.Б. от село Банкя
Този човек няма реална връзка с действителността. Не зная как се лекува болно его. Нито дума за златните кюлчета и пачки евра.

# 13 923
Той толкова разнопосочни теории е имал, че все в една ще е прав.
ДоциМ.

# 13 924
И както се говори, че няма дълготраен имунитет и може да повторно да се заразиш, картинката става още по-притеснителна.
Е, смятам по някое време пандемията ще приключи и ще има само съвсем изолирани случаи на заразени и ще успяват бързо да овладяват нещата. Другият момент е че се очаква че ще се омаломощи през колкото повече хора премине. За ваксината д-р Фаучи каза, че е почти сигурен, че ще действа около година както при грипни и други ваксини за респираторни вируси ... така, че смятам има надежди, не бива да се отчайваме а и с лечението има напредък учените все повече разкриват някои "мистерии".

# 13 925
  • София
Апелирам към всички да спрете с публикуването на данни кой как умрял, мъчил се, закопал се, не вярвал, но умрял, вярвал, но се мъчил, 4 месеца след вируса, дето изкарал на крак му било зле!
Апелирам да спрете с това!!! Невярващите няма да Ви повярват!
Вие знаете ли, че аз, точно аз, влача един синузит 4 месеца. И хич не ми е добре, повярвайте ми, че и плантарен фасциит ме удари, дето няма нищо общо със синузита, демек - моя втора вълна. 4 месеца не съм на себе си, 4 антибиотика и шест обиколени болници, в края на май само пункция искаха, даже писаха, че са ми правили, без да са, че бяха останали без пациенти конкретно тогава една софийска болница, дето сега е препълнена вече. И? Да ревна, че синузитът е .... а какво е? Никой не знае....
Сменете плочата, спрете да пишете за белодрообни фибрози, че няма имунитет, и пр., какво задоволство изпитвате?

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 23:58 от Ronald

# 13 926
Изгубих цитата, някъде назад го четох - за предположение, че не се справяме в борбата с вируса, защото не искаме. Да се заразява са оставили народа (поне младите). Днес осъзнах, че не е така. Не се справяме (почти сме вдигнали ръце) защото НЕ МОЖЕМ. Гледаме Израел, Германия, ок, но къде са те, къде сме ние. Къде са им обществата и нашето къде е. Май управляващите кризата видяха как "вярваме" и "спазваме" и се отказаха да ни водят. Може би искат, но не могат.

# 13 927
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И наградата Дарвин отива за:
37 годишен мъж от Охайо починал от коронавирус след като критикувал "истерията" с пандемията във Фейсбук.

"Нека да е ясно, няма да си купя @#$! маска. Дотук не се поддадох на истерията." - 28-ми април.
Постове от барове и ресторанти - през целия юни.
Съобщение, че има симптоми на ковид - 1 юли.
Умира на 3-ти юли.

https://www.insider.com/ohio-man-veteran-died-coronavirus-mask-f … ook-posts-2020-7?

Задоволство ли изпита и всички, които са ти лайкнали поста?!

Понеже днес се замислих, че понякога харесвам постове, в които информацията не е сама по себе си положителна, как изглежда това, дори за мен самата. Със сигурност не е задоволство, по-скоро е отношение към събитието - в смисъл - как би било различно, ако не беше постъпил по неправилния за ситуацията начин. Не знам дали стана много ясно какво имам предвид...

# 13 928
  • София
По какъв начин гърците хващат, че са заразени бг туристите? Къде? С какви тестове?
На самата граница, в момента на влизане се прави ПиСиАр тест.
За колко време излиза резултата от теста.
У нас е необходим 1ден почти. Дори някои хора ги приемаха в болница да чакат резултат.
Не вярвам гърците да държат хората толкова дълго на границата.
Или при нас се мотат много или там правят друг тест

# 13 929
На мен ми е жал за тоя клетник и се надявам поне участта му да послужи за поука на други като него.
А пропо, надявам се, че синът на нашия спортист е добре вече, не срещнах нова информация за него.

# 13 930
Статия с указания за приоритизиране на пациентите с ковид 19.

https://medguide.bg/preporyki-otnosno-razpredelenieto-na-resursi … VvMAdrrM7vPAC0pSg

# 13 931
В щатите хората се редят на километрични опашки в колите си за да се тестват, резултат - след 10 дни, единственият "бонус" е че е безплатно. Питам защо у нас държавата не се грижи за здравето на гражданите с поне една мобилна лаборатория? Някакви кризисни мерки нещо? Или те бяха само март-април, овладяхме пандемията, сега по-важни са магистралите, ресторантите, туризма  ... малоумници, да си ходят!

# 13 932
  • София
По какъв начин гърците хващат, че са заразени бг туристите? Къде? С какви тестове?
На самата граница, в момента на влизане се прави ПиСиАр тест.
У нас е необходим 1ден почти. Дори някои хора ги приемаха в болница да чакат резултат.
Продължаваш си по пътя, ако е +теста те намират за карантиниране или по най-бързия начин се изнасяш за карантиниране в държавата си.
Аз искам да видя оригиналната гръцка статия за това, че  точно на нашенци са + тестове, до сега са обявявали на чужденци колко, не по държави. Може и да бъркам. Ще помоля за оригиналната гръцка информация, че бъркам.

# 13 933

Досега гърците правеха PCR тестове на границaта и те пускаха да влезеш в Гърция. До три дни чакаш обаждане и ако тестът ти е положителен, те откриват благодарение на декларацията и те карантинират.

Казвам досега, защото от 14 юли спират с тестването на границата и ще допускат туристи само с предварително направен PCR тест. Тестът трябва да е направен през последните 72 часа.

# 13 934
Статия с указания за приоритизиране на пациентите с ковид 19.

https://medguide.bg/preporyki-otnosno-razpredelenieto-na-resursi … VvMAdrrM7vPAC0pSg

Приоритизирането не бива да се извършва въз основа на календарната възраст на пациентите, техните социални характеристики или наличието на определени основни заболявания и инвалидизиращи състояния.

По различно е от шведската практика.

Общи условия

Активация на акаунт