COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 419
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 905
Не знам, ама единственото което може да стресне нашите сънародници е ако им спрат достъпа и не  могат да идат НА Гърция.
Кофти.

# 13 906
Предадоха го улт.асите. Засега. Ще ги последват и алибеговците. То като разчиташ на упадъци, какво ли да очакваш.

# 13 907
Че той не се ли пусна във фб?
Аз започвам да си представям служебно правителство и препълнени болници и ми става страшно!
Май ще попълвам запасите. Какво ще стсва следващите седмици не ми се мисли...

# 13 908
  • Където морето целува небето...
Справихме се с вируса! Отваряме! Морето е 6 точки! Май аз живея някъде другаде...
Някой има ли информация тези 29 засечени в Гърция ще ги докладват ли тук поне да са под карантина като се върнат?

# 13 909
И наградата Дарвин отива за:
37 годишен мъж от Охайо починал от коронавирус след като критикувал "истерията" с пандемията във Фейсбук.

"Нека да е ясно, няма да си купя @#$! маска. Дотук не се поддадох на истерията." - 28-ми април.
Постове от барове и ресторанти - през целия юни.
Съобщение, че има симптоми на ковид - 1 юли.
Умира на 3-ти юли.

https://www.insider.com/ohio-man-veteran-died-coronavirus-mask-f … ook-posts-2020-7?

# 13 910
По какъв начин гърците хващат, че са заразени бг туристите? Къде? С какви тестове?

# 13 911
Цитат
хората ще са доволни и ще пълни опразващата се касичка.
А пари откъде?От щедрите помощи в бюрото по труда ли?То някои и не се класират,та и това нямат.Или може би от заемите с триста условия,които банките не дават?Каквото са си постлали на това,ще си легнат Борисов с Ангелкова.То затова има толкова хора на площадите в София,и в Росенец.Останали без доходи,протестират срещу хонорар.

# 13 912
По какъв начин гърците хващат, че са заразени бг туристите? Къде? С какви тестове?
На самата граница, в момента на влизане се прави ПиСиАр тест.

# 13 913
Ами много ще се радваме ако не дойде момента да не стигат легла в болниците и хората да лежат по коридорите, на земята. Представа нямаш колко щастливи ще бъдем, ако това ни се размине. Някой може ли да го гарантира? Никой не иска и не очаква препълнени болници.

Има решение - хора над определена възраст и с две или повече придружаващи заболявания да не се хоспитализират. Така Швеция избегна задръстване на болниците.
PURE за мен това си е чист вид дискриминация по възрастов признак и отказ от предоставяне на здравни грижи. Това е за съда за правата на човека в Хага. Направо не мога да повярвам как шведите лежерно са приели този вариант. Наистина ли изобщо не им пука за възрастните им роднини?

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 01:06 от TafTaf

# 13 914
  • Немция
Споменах по-рано , че по немските новини обявиха официално информацията за зачестили случаи на оздравели от ковид пациенти, които месеци след оздравяването им все още имат оплаквания.
Дори и след леко изкарване на ковид.
Типични оплаквания са умора, задух, за кратко появяваща се температура. Болки в ставите, гърдите.
Смущения с концентрация, неврологични оплаквания, главоболие, обърканост.
Увреждания на органи, например бъбреци.

Професори, които изследват пациентите, са на мнение, че ковид е едно странно заболяване и последиците са непредвидими.
Напомня на оплакванията от пациенти, излекувани от САРС.

https://www.merkur.de/welt/coronavirus-langzeit-folgen-symptome- … -zr-13823498.html

Има студии от пациенти в Италия. При 143 души, от тях 44 % са с последици за здравето.
Тези, които са били интубирани, имат повече проблеми с възстановяването.
Но и пациенти, които по-леко са изкарали заболяването, също имат оплаквания, които намаляват качеството им на живот и не се чувстват съвсем здрави.

Все повече се твърди, че ковид не е белодробно заболяване, а съдово, с поражения на съдовете.

https://www.zdf.de/nachrichten/panorama/coronavirus-folgeschaede … chwerden-100.html

# 13 915
Най-притеснителното с този вирус е неяснотата какви поражения оставя в дългосрочен аспект защото очевидно не е просто един от много респираторни вируси. Няма общо и с другите коронавируси освен, че имат сходен вид. Преди малко по CNN една лекарка каза, че е била в Африка и е лекувала спин, ебола, но никога не е виждала такава болест която да дава толкова многобройни и нееднозначни сигнали като симптоматика и ефекти върху различни органи в тялото на човек.
Така, че предлагам да се пазим възможно най-добре а един светъл ден когато излезе ваксината всички под строй да си я сложим без никакви притеснения.

# 13 916
Повече тестове се правят, защото има повече хора със симптоми и те САМИ се тестват. Държавните тестове са ограничена бройка.
В момента вирусът масово циркулира сред младежите, което не е новина, но е странно, тези, които познавам и са положителни, почти всичките не са карантинирани, камо ли контролирани от РЗИ. Сред вашите познати как е?
Сериозно ли има пуснати хора с положителен тест?

# 13 917
11 годишно дете е починало от коронавирсус. Детето е било с церебрална парализа и астма - според шведите сигурно и то не е било за болница,  с тези съпътстващи заболявания. Въпреки че с тях сигурно в щяло още дълго да си живее.

Ако и при нас се препълнят болниците лекарите ще са принудени да избират. И нека не се заблуждаваме - възрастните и хората с увреждания ще са последни на опашката.

# 13 918
PURE за мен това си е чист вид дискриминация по възрастов признак и отказ от предоставяне на здравни грижи. За мен това си е за съда за правата на човека в Хага. Направо не мога да повярвам как шведите лежерно са приели този вариант. Наистина ли изобщо не им пука за възрастните им роднини?

Такъв беше протоколът за Стокхолм, когато стана напечено през април, тогава беше пикът. Излязоха данни, че само 10% от заразените в домовете за възрастни в Стокхолм са успели да стигнат до болница, останалите - не. В останалите региони процентът беше по-висок и стигаше до 50% хоспитализирани от тези домове.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 23:51 от Анонимен

# 13 919
  • Немция
Най-притеснителното с този вирус е неяснотата какви поражения оставя в дългосрочен аспект защото очевидно не е просто един от много респираторни вируси. Няма общо и с другите коронавируси освен, че имат сходен вид. Преди малко по CNN една лекарка каза, че е била в Африка и е лекувала спин, ебола, но никога не е виждала такава болест която да дава толкова многобройни и нееднозначни сигнали като симптоматика и ефекти върху различни органи в тялото на човек.
Така, че предлагам да се пазим възможно най-добре а един светъл ден когато излезе ваксината всички под строй да си я сложим без никакви притеснения.
И както се говори, че няма дълготраен имунитет и може да повторно да се заразиш, картинката става още по-притеснителна.

Общи условия

Активация на акаунт