COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 399
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 950
Бутона се нарича Полезно, лайковете са във фейса.

Много оригинално.

Според мен е точно така. Самата информация може да не е за харесване, но постът е полезен.

# 13 951
Нищо оригинално няма, то си пише.

# 13 952
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
То си се случва, без съмнение.
Както обясних - не ми се иска да се случва,
трябва да съм ебаси гадината, за да се радвам на неичя смърт.
Не ми се иска обаче и да търпя натоварването от реакции на хора, подобни на този некъсметлия, щото техните призиви - заеби тъпите маски, къде са ви чувалите, кога ще измирате - могат да донесат повече вреда от моите да си сложат парцала на устата и да мълчат.
Съответно - ако съм одобрила подобна новина ще е реакция, както написах по-нагоре - че наистина не е бил прав.
Но не е реакция - видя ли сега като пукна, че аз бях права.
Просто щото не съм способна да се радвам на ничия смърт.

Iris04 го е написала съвсем точно - полезно, а не харесано.

# 13 953
  • При семейството си
Добре, а ако това се беше случило, въпреки че спазва всички мерки? Като каква новина щяхме да го отнесем, щяхме ли да го “харесаме” и споделим? Нали призивите са да пазим хората, здравето, да спасим човешки животи, защо “лайкваме” подобна информация...защото си го е заслужил? Тогава, за мен, са съмнителни подбудите за определен тип поведение.
Аз избягвам да споделям за спазвали, излишно панира и депресира. За неспазвали е един вид потупване по рамото за спазващите - прави сте, продължавайте в същия дух.

За последно мисля да отговарям по темата в темата. Може ли да ми кажете как разбрахте персонално аз и семейството ми какво спазваме и какво не, наистина конкретно?

# 13 954
София 94 нови, тенденцията за столицата се запазва. Дано в следващите дни да не се увеличи процентното съотношение.

# 13 955
  • При семейството си

Съотношение 7.5%...не е ок това.

532 хоспитализирани
33 интензивни отделения
3 излекувани
0 починали

По области и София град:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 13 956
Тенденцията ще се запази докато не се получи достигане на пика, все още го катерим а къде ще му е максимума времето ще покаже.

# 13 957
София 94 нови, тенденцията за столицата се запазва. Дано в следващите дни да не се увеличи процентното съотношение.

Мда... На мен все още не ми е ясно, защо никаква информация не се дава по отношение на разпространението в София. Направо ми се струва тенденциозно, София е единствения град за който не се дават никакви подробности.

# 13 958
Като говорим за радост от нещастието , някои от помангърчените тук , доста злорадо и еуфорично съобшаваха за новите 2 случая в Нова Зеландия , или тези от пазара в Пекин .
 В смисъл ," ето видяхте ли , провалиха се , помангърчването е неизбежно ".Simple Smile
Но засега и НЗ и Китай се справят .

# 13 959
  • При семейството си
Бутона се нарича Полезно, лайковете са във фейса.

Много оригинално.

Според мен е точно така. Самата информация може да не е за харесване, но постът е полезен.

От изключителна “полза” е подобна информация, не е въпрос на “харесване”. И аз простата, да объркам форума с фейса и бутоните.

# 13 960
Добре, а ако това се беше случило, въпреки че спазва всички мерки? Като каква новина щяхме да го отнесем, щяхме ли да го “харесаме” и споделим? Нали призивите са да пазим хората, здравето, да спасим човешки животи, защо “лайкваме” подобна информация...защото си го е заслужил? Тогава, за мен, са съмнителни подбудите за определен тип поведение.
Аз избягвам да споделям за спазвали, излишно панира и депресира. За неспазвали е един вид потупване по рамото за спазващите - прави сте, продължавайте в същия дух.

За последно мисля да отговарям по темата в темата. Може ли да ми кажете как разбрахте персонално аз и семейството ми какво спазваме и какво не, наистина конкретно?
Нищо лично за Вас и Вашето семейство не коментирам, отговарям на болднатия въпрос. Новина за спазвал всички мерки и заразил се за мен всява паника и избягвам да споделям  подобни. Новина за неспазвал и заразил се утвърждава правилността на избора да спазваш мерки. А спазването им помага, макар и не на всички.

# 13 961
Разпространението е дифузно, няма клъстъри затова и не казват тези 94 дали са на групички или са единични. Възможно е да имат общо, но вече няма как да се хване първоизточника.

# 13 962
PURE,
Отдавна чакам да те засека, че да попитам:
Какво се промени в Швеция, че бройките спряха да се покачват?
Благодаря!

Нямам точен и единствен отговор, може би е съвкупност от фактори. Макар че все още само си мечтаем за статистика като на Финландия примерно - седмица 27 имаме 4900 нови случая, но пък по-предишната седмица 26 сме със 7895. За тази седмица още нямам пълна информация, защото тук има забавяне в отчитането. Събота и неделя няма данни. Ще ги обявят в понеделник. Но, да - има спад и в смъртността, и в интензивното, и в новите случаи. Моите предположения са:

- половината от смъртните случаи са в домовете за възрастни. Спуснаха се нови препоръки, за да се ограничи заразата в домовете. Например в коя квартал от 10 домове за възрастни, 9 бяха заразени, а от тях 8 бяха вече "чисти", когато четох статията.

- възрастните над 70 години, които не живеят в домове за възрастни и рисковите се пазят. Тенгеле все още им препоръчва само да излизат на разходки, без да се събират в тълпи, без да се социализират, да избягват контакти извън домакинството, да избягват градския транспорт.

- на останалите се препоръчва по време на лятната ваканция да са внимателни, да не създават нови контакти по време на почивка, да се спазва социалната дистанция и хигиената.

- работещите рискови, които нямат възможност за „хоум офис“, имат право да си остана вкъщи до края на септември със стандартното обезщетение.

- Тенгеле каза, че през последните седмици новозаразените са предимно млади хора, които купонясват и не са стриктни с физическата дистанция. Затова и намаляха смъртните случаи.

- мигрантските квартали бяха ударени и засегнати силно от вируса поради културните различия (всекидневни семейни сбирки, сватби и погребения със стотици присъстващи), но сами се уплашиха като взеха да измират, затвориха джамии и църкви, нямаше жив човек по улиците.

- все още има забрана за събиране на повече от 50 души

- увеселителните паркове остават затворени

- стадионите са без публика

Хората като цяло спазват правилата и мерките, досега не съм чула или прочела някъде из форуми или ФБ, че "вирОс нЕма".

Кривите ги натискаме от април,  когато лавината ни помете, трудно е като изпуснеш ситуацията. Все още сме първенци в Европа по новозаразени спрямо населението.

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 01:11 от Анонимен

# 13 963
  • Варна
Размислих се посред нощ...Гледам, всеки ден цифрата на интензивните случаи е все до и около 30-35, а новозаразени-много, починали-увеличават се. Влизам във филма с конспиративните теории, но се питам дали е възможно това да е капацитета ни за интензивно лечение- около 40 и просто да не е възможно да се качи тази бройка, просто защото това е максималното?

# 13 964
  • Пловдив
Е, глупости, как ще е това капацитетът?!
Един шокиращ факт - и без ковид имаше хора, нуждаещи се от интензивно лечение, много, по различни причини, и не изчерпваха капацитет 40 легла...

Общи условия

Активация на акаунт