COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 399
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 13 935
То тази Гърция голям зор! За няколко дни на евтин ол инклузив какво ли не правят хората.

# 13 936
В щатите хората се редят на километрични опашки в колите си за да се тестват, резултат - след 10 дни, единственият "бонус" е че е безплатно. Питам защо у нас държавата не се грижи за здравето на гражданите с поне една мобилна лаборатория? Някакви кризисни мерки нещо? Или те бяха само март-април, овладяхме пандемията, сега по-важни са магистралите, ресторантите, туризма  ... малоумници, да си ходят!

Стана дума хиляди пъти - че оттук насетне този вирус ще е с нас сигурно години, ако не и десетилетия, и единствено ваксина ще може да го пребори. Само и единствено спазване на съответните мерки ще помогнат да не се огънат болниците за момента, когато няма лекарство.

Не съм чула досега магистралите да са по-важни от хората!!!! Като почнете да пишете пълни, ама пълни простотии!!!

# 13 937
  • София
За колко време излиза резултата от теста.
У нас е необходим 1ден почти. Дори някои хора ги приемаха в болница да чакат резултат.
Не вярвам гърците да държат хората толкова дълго на границата.
Или при нас се мотат много или там правят друг тест

Досега гърците правеха PCR тестове на границaта и те пускаха да влезеш в Гърция. До три дни чакаш обаждане и ако тестът ти е положителен, те откриват благодарение на декларацията и те карантинират.

Казвам досега, защото от 14 юли спират с тестването на границата и ще допускат туристи само с предварително направен PCR тест. Тестът трябва да е направен през последните 72 часа.

Ми то за 3дни колко хора може да си заразил , докато те намерят да те върнат обратно ?
Сега ако имаш тест от преди 72 часа, каква е гаранцията , че не си се заразил преди 40 часа например
Това ми изглежда като пиар, ето ние сме безопасни , взели сме мерки.

# 13 938
PURE,

Отдавна чакам да те засека, че да попитам:

Какво се промени в Швеция, че бройките спряха да се покачват?

Благодаря!

# 13 939
От тук : https://coronavirus.bg/bg/news/403
Гръцкото посолство уточнява, че сертификатът за отрицателен резултат от проба за коронавирус трябва да бъде издаден на английски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пътника.

Тестовете за коронавирус ще бъдат признавани, ако са направени в  национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са акредитирани от съответните национални органи по акредитация (не непременно специално за COVID-19). Сертификати, които не отговарят на тези критерии, няма да бъдат приемани. Фалшифицирането на сертификат се наказва от гръцкото законодателство.

# 13 940
И аз не виждам смисъла от граничните тестове след като не се изчаква резултата!
Нвкъде бях чула, че ако се окажеш положителен в Гърция можеш да се прибереш в България, условието е да не спираш никъде до границата. 😆 Как следят кой къде  ще спира?

# 13 941

Това ми изглежда като пиар, ето ние сме безопасни , взели сме мерки.
Не е PR . Системата не е идеална , но реално намалява възможностите за зараза без да ги изключва . 100% е да не пускат никого , или с контролирана карантина , но и те сезон спасяват . По-успешно от нас . При нас корона туризма явно няма да мине . Тия които дойдоха вече се изнесоха . Други едва ли ще има .

# 13 942
Апелирам към всички да спрете с публикуването на данни кой как умрял, мъчил се, закопал се, не вярвал, но умрял, вярвал, но се мъчил, 4 месеца след вируса, дето изкарал на крак му било зле!
Апелирам да спрете с това!!! Невярващите няма да Ви повярват!
Вие знаете ли, че аз, точно аз, влача един синузит 4 месеца. И хич не ми е добре, повярвайте ми, че и плантарен фасциит ме удари, дето няма нищо общо със синузита, демек - моя втора вълна. 4 месеца не съм на себе си, 4 антибиотика и шест обиколени болници, в края на май само пункция искаха, даже писаха, че са ми правили, без да са, че бяха останали без пациенти конкретно тогава една софийска болница, дето сега е препълнена вече. И? Да ревна, че синузитът е .... а какво е? Никой не знае....
Сменете плочата, спрете да пишете за белодрообни фибрози, че няма имунитет, и пр., какво задоволство изпитвате?

Ronald, не влагай толкова емоция. За мен, а предполагам и на други, които четат темата, всяко късче информация е полезно. С повече данни ти е по-лесно да отсееш и да добиеш по-ясна картина. Примерно в подобни случаи, съвсем различен ъгъл ти дава разказ на пациент или негови близки за протичането.
Темата ми е интересна, защото водим някаква дискусия. Има едно циклично преповтаряне на едни и същи неща, но то е свързано с някой, който влезе да "подхлъзне" или да ни покаже колко сме тъпи.
Невярващите едва ли ще седнат да четат тук и да се убеждават в нещо. Според мен няколко типа четат (и пишат ) тук:
На първите темата им е интересна като цяло, още от началото, или поне от март.
Втори преглеждат за ново инфо и подробности, неотразени в медиите, за конкретни градове, в които живеят те или техни близки.
Трети са ковид психотични и мазохистично не могат да спрат да търсят неща, които да ги хвърлят в още по-голяма психоза. Нещо като хипохондриците.
Четвърти минават да споделят и да хванат някоя клюка (нещо като вторите, но не лично обвързани).
Има и непоправими оптимисти, които си мислят, че ще променят нещата и хората към по-добро с писането тук.
Общото е, че имаме интерес към темата и всяко споделено нещо е интересно за някой.

# 13 943
PURE,

Отдавна чакам да те засека, че да попитам:

Какво се промени в Швеция, че бройките спряха да се покачват?

Благодаря!
Защо трябва да е някакво изключение Швеция? Във всяка държава минала голям пик следва период на успокояване на нещата. Където не е минал тепърва се чака или се владее положението. България е от първата група които си чакат пика.

# 13 944
  • Варна
211 нови, 2806 теста

# 13 945
Бутона се нарича Полезно, лайковете са във фейса.

# 13 946
  • София
Тук не е ФБ и няма бутон за "лайкване", а за "полезно". Стига сте си мерили "лайковете" и други неща.

Алекс Simple Smile, не е гаранция, разбира се, но е по-добре от нищо. Все някакъв ефект има. Намаляват се шансовете и т.н. Защото, ако го хванат заразения ще е заразявал 2-3 дни, а не 7. При предварителен тест, пак по същия начин. Поне някаква част ще отсеят. Ако не беше сезон, хич нямаше да ги пускат преди излязъл резултат или карантина. Прави ми впечатление, че много хора не разбират, че управлението на епидемия е в голяма степен управление на риска. И от там идват на пръв поглед разни противоречия и привидно нелогични неща, но всъщност не са.

# 13 947
Добре, а ако това се беше случило, въпреки че спазва всички мерки? Като каква новина щяхме да го отнесем, щяхме ли да го “харесаме” и споделим? Нали призивите са да пазим хората, здравето, да спасим човешки животи, защо “лайкваме” подобна информация...защото си го е заслужил? Тогава, за мен, са съмнителни подбудите за определен тип поведение.
Аз избягвам да споделям за спазвали, излишно панира и депресира. За неспазвали е един вид потупване по рамото за спазващите - прави сте, продължавайте в същия дух.

# 13 948
  • При семейството си
Бутона се нарича Полезно, лайковете са във фейса.

Много оригинално.

# 13 949
  • София

Съотношение 7.5%...не е ок това.

Общи условия

Активация на акаунт