COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 588
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 655
  • Пловдив
Длъжни са да ги обявяват.
Страшни конспиратори в темата. Веднага се решава, че пуловете ще ги регистрират еди как си, после платените тестове нямало да ги регистрират... Ужас направо.
Важното е кога РЗИ ще сколаса да отреагира.
Аз очаквам нарастване на броя на тестовете, което ще намали процента на заразените. Едно е да тества хора със симптоми и контактни, друго е да са случайни.
Не вярвам военните да пуснат външни на базите им, като им чета инструкциите. В Асеновград групата заразени набъбва, но и от там има хора по базите им за почивка. Аз лично се отказах да почивам с карта точно заради струпването на хора.

# 14 656
Само незнам дали при положителен тест лабораториите са задължени да уведомяват РЗИ. Тоест тези доброволно направени тестове дали влизат в статистиката?
Независимо от резултата всичко се докладва, с данни и адрес.

# 14 657
  • При семейството си
Броят тестове едва ли са заради Гърция. Валидността им е 72 часа преди влизане, а Гърция отваря за нас от 15. От вчера започнаха тестовете заради Гърция, но те още не са в статистиката.
Ето я и нея:
https://coronavirus.bg/

# 14 658
Член съм на група "Пътешествия по света" и вчера хора там писаха, че нямало свободни часове за PCR тестове до 21 юли. Дали само за конкретни лицензирани лаборатирии  няма часове?

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 08:05 от kristinia

# 14 659
  • в страната на чудесата
Член съм на група "Пътешествия по света" и вчера хора там писаха, че нямашо свободни часове за PCR тестове до 21 юни. Дали само за конкретни лицензирани лаборатирии  няма часове?
В медиите пишеше за Токуда и софиямед.

# 14 660
В Швеция в момента има по-адекватни мерки от тук. В Швеция масовите събирания отдавна са забранени, а и там хората са много изпълнителни и повече спазват дистанция. Сега вече след като си промениха стратегията и тестват масово очаквам скоро Швеция да се оправи съвсем и да стане като останалите скандинавски държави.
За България засега не очаквам нищо добро.
Поведението на вируса е огледало на нашето поведение, а не на нещо друго. Той не минава през всички държави еднакво, а зависи от мерките, политиката и дисциплината във всяка една държава.

# 14 661

PURE - много хубави вести за Швеция, накрая вече светлина при вас! Дали са в резултат на приети мерки или просто доста голям процент сблъскали се с болестта?
Защото просто са минали пика. Както го минаха Испания, Италия, ЮК, въобще всички много засегнати страни. Така или иначе пика ще трябва да се мине, при нас твърде силно сме ударили кривата, а сега спряхме да танцуваме твърде рязко.
Изредените държави са минали пика заради изключително многото строги мерки за намаляване на заразата, надявам се правите разлика с положението тук.
Спад може да се стигне или с мерки или когато достатъчно хора преболедуват и няма как да се разпространява повече - второто стана ясно, че също няма да трае дълго, защото не се изгражда траен имунитет.
Интересно е дали в Швеция настъпва спад сред приемането на по-строги мерки, за Стокхолм май имаше и голям процент с антитела.

# 14 662
Напълно съм съгласна с Малина07. И примерите си ги имаме нагледно - Китай, Испания, Италия, Великобритания овладях положението и преминаха пика, защото наложиха много строги мерки, спазваха ги стриктно и сега вече могат да си отдъхнат. От друга страна САЩ показва какво се случва, когато се наложат мерки, но те не биват спазвани. Знаете какво чудо беше покрай смъртта на онзи негър - масови протести, бунтове и скупчвания на хиляди, хиляди хора по улиците. И сега "берат плодовете" на собствената си простотия. Защото заради смъртта на един престъпник измират толкова много хора. Всеки ден достигат нови и нови рекорди и не му се вижда края.

# 14 663
Преди малко по Нова, говори Чорбанов и каза че малките деца не заразявали никога и не носили зараза, а всъщност било точно обратното възрастните заразявали малките деца. И пак, как обикновен грип бил много по заразен от SARS-COV-2.
Този човек чува ли се въобще какви ги плещи.

# 14 664
И какво излезе накрая?- Гърция ни правят услуга 😀 Изисквайки тест за минаване на границата, повече хора се тестват. Само незнам дали при положителен тест лабораториите са задължени да уведомяват РЗИ. Тоест тези доброволно направени тестове дали влизат в статистиката?
Е, лабораториите не могат да смогват да тестват, въпрос на време да им хрумне направо да предлагат резултат от негативен тест (ако не се случва и в момента). Та ще видим колко е услуга..
Други потребители бяха споменавали, че задължително се уведомяват властите при положителен тест, да.

# 14 665
Здравейте, от Варна съм и във фирмата на съпруга ми се оказа че има човек с положителен пср тест. Човека е и със симптоми висока температура и кашлица. Фирмата се състои от 16 човека. Днес сутринта звъняли в РЗИ Варна, от където им казали че те не се водили контактни лица. Контактни се водили хора с които заразеният се здрависвал, прегръщал, целувал. С две думи не са им дали кой знае какви насоки и сега всички тръгнали към лаборатория Лина, лично за мен не особено надеждна на фона на други във варна, за да си правят този пср тест. Предполагам, че има хора тук от Варна,моля за информация къде сте правили тестове и това ли е процедурата -  в частна лаборатория и после ако е положителна пробата евентуално се звъни на личен лекар и се карантинираме?
Забравих да кажа,че въпросния болен човек, също е изследван в тази лаборатория. Положителните проби не трябва ли да се потвърдят от референтна лаборатория?

# 14 666
Хора, току що ми се обади приятелка да каже, че не може да излети другата седмица, защото Австрия е отменила полетите, кацащи от 28 страни, след които са България и Румъния. Аз и дадох съвет да лети до Братислава и после с кола до Виена са около 45 минути. Не е невъзможно.. Но можеше поне август да изкараме максимално нормално, съжалявам.

Информацията е проверена и  официално достъпна, просто  телефона ми е трудно да пусна линк. До края на юли е ограничението първоначално.

# 14 667
Вече и аз не знам на какво да вярвам.
Както ви писах - миналия понеделник в работен колектив с установен положителен бяха пуснати тестове на всички, които излязоха отрицателни. Хората останаха вкъщи, НО само за седмица. От вчера отново всички са на работа.
Правилно ли е така да се процедира? Аз си мислех, че би следвало 14 дни да не са на работа и да се върнат евентуално след повторен отрицателен тест.
Каква е гаранцията, че в 14-дневен срок никой няма да развие симптоми???

# 14 668
Това,за,Австрия е точно така. Чух го по радиото сутринта. Само товарни полети са разрешени.

# 14 669
  • София
Вече и аз не знам на какво да вярвам.
Както ви писах - миналия понеделник в работен колектив с установен положителен бяха пуснати тестове на всички, които излязоха отрицателни. Хората останаха вкъщи, НО само за седмица. От вчера отново всички са на работа.
Правилно ли е така да се процедира? Аз си мислех, че би следвало 14 дни да не са на работа и да се върнат евентуално след повторен отрицателен тест.
Каква е гаранцията, че в 14-дневен срок никой няма да развие симптоми???
Би следвало да е ок-някакъв компромисен вариант. Не са първа линия контактни, плюс че имат отр тест, плюс че са стояли седмица вкъщи.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 09:46 от Ronald

Общи условия

Активация на акаунт