COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 393
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 14 670
  • София
Te може да играят с обявените числа, но всички страни виждат масовите протести, дискотеките, липсата на маски по снимките и знаят какво ще произлезе от това. И след като са се борили месеци да намалят бройките и търпят загуби в икономиката, най-лесно е да ни изолират. Да видим до края на сецмицата още в колко черни списъка ще попаднем.

# 14 671
Тази сутрин на паркинга на нашия МОЛ имаше бус със екипирани лица.. Натовари ха жена и дете и тръгнаха. След тях тръгна и мъжът от чиято кола излязоха, явно са семейство... Но защо от Мола и защо мъжа не беше с тях?? Сутринта в 7 ми беше стряска що

# 14 672
  • При семейството си
"276 са починалите лица, при които е бил доказан новият коронавирус. Новите случаи от последното денонощие са 8. Починали са жена на 56 г. с диабет, сърдечно заболяване и астма, мъж на 61 г. с пневмония, за когото няма информация за придружаващи заболявания, жена на 69 г. със сърдечно и хронично бъбречно заболяване, жена на   69 г. с хронично неврологично заболяване, мъж  на 88 г. със сърдечно заболяване, мъж на 78 г., за когото няма информация за придружаващи заболявания, жена на 76 г. с диабет и сърдечно заболяване и мъж на 64 г. със сърдечно заболяване."

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/7411-sa-obsho-po … uchai-na-covid-1/

# 14 673
  • София
Хора, току що ми се обади приятелка да каже, че не може да излети другата седмица, защото Австрия е отменила полетите, кацащи от 28 страни, след които са България и Румъния. Аз и дадох съвет да лети до Братислава и после с кола до Виена са около 45 минути. Не е невъзможно.. Но можеше поне август да изкараме максимално нормално, съжалявам.

Информацията е проверена и  официално достъпна, просто  телефона ми е трудно да пусна линк. До края на юли е ограничението първоначално.

Тази сутрин е имало полет до Виена

# 14 674
# 14 675
  • Бургас
Някой има ли идея от къде са случаите в Бургас, че имам намерение да забегна, да се спасявам натам? Дали е добра идея според вас?
между София и Бургас аз бих избрала Бургас, засега са почти 2 пъти по-малко случаите, но пък лятото идват много хора.....иначе и тук има коронавирус, имам вече двама познати положителни и още един, живеещ извън Бургас, но е сигурен че се е заразил в Бургас - ходил на бал на дете от Английската гимназия и е сигурен, че там го е пипнал, така че нищо чудно реалната бройка да си е доста голяма, но тук просто по-малко тестове се правят

# 14 676
Здравейте, от Варна съм и във фирмата на съпруга ми се оказа че има човек с положителен пср тест. Човека е и със симптоми висока температура и кашлица. Фирмата се състои от 16 човека. Днес сутринта звъняли в РЗИ Варна, от където им казали че те не се водили контактни лица. Контактни се водили хора с които заразеният се здрависвал, прегръщал, целувал. С две думи не са им дали кой знае какви насоки и сега всички тръгнали към лаборатория Лина, лично за мен не особено надеждна на фона на други във варна, за да си правят този пср тест. Предполагам, че има хора тук от Варна,моля за информация къде сте правили тестове и това ли е процедурата -  в частна лаборатория и после ако е положителна пробата евентуално се звъни на личен лекар и се карантинираме?
Забравих да кажа,че въпросния болен човек, също е изследван в тази лаборатория. Положителните проби не трябва ли да се потвърдят от референтна лаборатория?
Да, РЗИ няма да ги тества аз бях възмутена и писах тук. Даже цели семейства отказват, пестят.
Един вариант е да каже, че е бил пряко контактен нека си помисли добре, може и да са се здрависали, не че ще има ефект, но пък що не.
Друго важно е чака и при първи симптоми звъни на личния или РЗИ като контактен ще го тестват няма как.
А сега да дава пари за тест- може да е пълна загуба и на пари и на нерви, щото ако излезе негативен а утре развие симптоми сте дали едни пари в канавката. Обмислете го! Вероятността тестът да е негативен в първите дни е голяма, много пъти сме го обсъждали.

# 14 677
Май гадината може да се развие и след повече от 14 дни от евентуален контакт. което съвсем влошава нещата:
Моряци, заразени с коронавирус, след 35 дни в морето.

Аржентина се опитва да разреши медицинска мистерия, след като 57 моряци бяха заразени с коронавирус след 35 дни в морето, въпреки отрицателните тестове на целия екипаж преди да напуснат пристанището, съобщи АФП.
Риболовният траулер „Echizen Maru“ се завърнал на пристанището, след като част от неговия екипаж започнал да проявява симптоми, характерни за COVID-19, съобщи в понеделник здравното министерство на южната провинция Тиера дел Фуего.
Според министерството, 57 моряци, от 61 души екипаж, са били диагностицирани с вируса, след като са преминали нов тест.
Всички членове на екипажа обаче са преминали 14 дни задължителна карантина в хотел в град Ушуая. Преди това те са имали отрицателни резултати, се казва в съобщение на министерството.
"Трудно е да се установи как е бил заразен този екипаж, като се има предвид, че в продължение на 35 дни те не са имали контакт със сушата ", заяви Алехандра Алфаро, директор на здравната дирекция в Тиера дел Фуего.
Екип изследва "симптомите в екипажа, за да установи хронологията на заразата", каза тя. Началникът на отделението по инфекциозни болести в Регионалната болница в Ушуая Леандро Балаторе заяви, че смята, че това е „случай, който е далеч от всички медицински публикации, тъй като толкова дълъг инкубационен период не е описан никъде“.
"Все още не можем да обясним как са се появили симптомите", каза Балаторе.
Екипажът беше поставен в изолация на борда на кораба и върнат в пристанището на Ушуая.
https://www.bnr.bg/varna/post/101309735

Да бе, грипът бил по-заразен! Мой братовчед беше дълги години моряк, повечето му курсове бяха по над половин година с посещения на пристанища от целия свят. И нито веднъж не е боледувал от нищо по време на рейс.
А покрай исканите в Гърция тестове очаквам от утре рязко качване на бройките - така ще изловят доста безсимптомни.

# 14 678
Шефът на ММ е с положителен тест. На път за Гърция. Иначе няма симптоми.

Много ще лъснат сега покрай Гърция.
Не бяхте ли писали или греша за болен колега и негативни тестове на цялата фирма?

# 14 679
Opelcorsa, благодаря ти за отговора. От рзи са им казал, че ако нямат колегите симптоми изобщо да не се изследват. Реално от последния контакт с болния са минали поне 5-6 дни, предполагам че теста би трябвало да отчете коректно при наличие на вируса в организма.

# 14 680
Бъркотията в София е пълна!
Бивш зам. министър със симптоми го тестват във ВМА, след това си прави тест в частна лаборатория, където излиза положителен - вижда го онлайн. От ВМА изобщо не му се обаждат, а са казали, че ще му съобщат, ако теста е положителен. Успява да се свърже с тях и отговорът бил - а, да положителен ви е теста!
РЗИ го посещава да го карантинира цели ТРИ дни след като са излезнали положителните тестове!
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/covid-19-z … -zarazeni-6112256

# 14 681
Opelcorsa, благодаря ти за отговора. От рзи са им казал, че ако нямат колегите симптоми изобщо да не се изследват. Реално от последния контакт с болния са минали поне 5-6 дни, предполагам че теста би трябвало да отчете коректно при наличие на вируса в организма.
Би трябвало ако са минали 5-6 дни, не знам. Едното дете от бала избърза с теста излезе й негативен при симптоми на 2-3 ден и сега била позитивна. Бащата също е болен. Стискам палци да ви се размине. То и с тест и без две седмици ще си му треперите.

# 14 682
  • София

Какво налага да се тестват всъщност, щом няма симптоми
РЗИ не тества и контактни, ако не проявят симптоми. Ако теста е отрицателен, контактните пак са под карантина.
Ако не са под карантина и нямат симптоми защо ще се тестват?

# 14 683
Бъркотията в София е пълна!
Бивш зам. министър със симптоми го тестват във ВМА, след това си прави тест в частна лаборатория, където излиза положителен - вижда го онлайн. От ВМА изобщо не му се обаждат, а са казали, че ще му съобщат, ако теста е положителен. Успява да се свърже с тях и отговорът бил - а, да положителен ви е теста!
РЗИ го посещава да го карантинира цели ТРИ дни след като са излезнали положителните тестове!
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/covid-19-z … -zarazeni-6112256
О това си е ясно, както казах РЗИ са административни служители работещи на бюро, а им се дадоха функции които изискват денонощна работа, дежурства, работа на терен. Голяма част от заразяванията стават и ще стават и с тяхна помощ.
В нашия град има баща и дете с положителен резултат, майката отиде на митинга на Росенец вероятно събота и неделя не са я карантинирали а тя е политически активна, та ....

# 14 684
Здравейте, от Варна съм и във фирмата на съпруга ми се оказа че има човек с положителен пср тест. Човека е и със симптоми висока температура и кашлица. Фирмата се състои от 16 човека. Днес сутринта звъняли в РЗИ Варна, от където им казали че те не се водили контактни лица. Контактни се водили хора с които заразеният се здрависвал, прегръщал, целувал. С две думи не са им дали кой знае какви насоки и сега всички тръгнали към лаборатория Лина, лично за мен не особено надеждна на фона на други във варна, за да си правят този пср тест. Предполагам, че има хора тук от Варна,моля за информация къде сте правили тестове и това ли е процедурата -  в частна лаборатория и после ако е положителна пробата евентуално се звъни на личен лекар и се карантинираме?
Забравих да кажа,че въпросния болен човек, също е изследван в тази лаборатория. Положителните проби не трябва ли да се потвърдят от референтна лаборатория?
Лина е лицензирана референтна лаборатория, така, че не виждам проблем освен, че е частна и е за тяхна сметка.

Общи условия

Активация на акаунт