. Според мен за успешно ДО е много важно от МОН да обявят ясни и точни правила за провеждането, и много стриктно да следят за тяхното изпълнение, за да може несъвестните учители да не скатават. Учителите трябва да са по-изпълнителни и да следват тези правила, и всичко ще е ОК. И дебело подчертавам, че това може да се получи само при по-големите деца - 6+ клас. Така ще има достатъчно свободни стаи за по-малките, които могат да се разделитя на групи, да минат на двусменно обучение и съвсем спокойно ще има достатъчно разстояние между тях. Тъкмо и те от малки ще се научат да спазват правилата, а и учителите по-лесно ще могат да ги контролират, когато са по-малък брой
Вбесява ме цялата тази бутафория. Особено помагалата. Няма такава олигофрения. Безумно затъпяващи сценки бяха вътре. Като за 3-годишни. Умишлено ли се прави? Аз и без ДО съм се замисляла как мога да заобиколя образователната ни система и да подготвям детето си както преценя. И да се явява на изпити. Парите, които бих дала за това, ще ми спестят много други неща в бъдеще. Учителят, в школата по английски, е англичанин. Разликата в подхода на обучение е несравнима. И резултатите също. Нашето образование, в този му вид, без допълнителна ангажираност, е обречена кауза. Може би пък моите критерии, и представи, да са завишени. Но образованието, само като училище и нищо допълнително, скоро няма да може да гарантира и социален минимум на завършващите. А може би точно това е целта, евтина работна ръка.
И накрая какво - ДО!
А трябваше този месец да съм си при близките в България...
Положението се забатачва и от факта, че някои лекари хиндуси не желаят да лекуват мюсюлмани и ги оставят на произвола на съдбата. А уж хиндусите са много духовни, набожни, морални.. ала-бала... Тъжна картинка.....
Препоръчани теми