COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 679
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 16 095
https://pik.bg/15-%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0 … B-news945417.html
Ето нещо и за търновско .

Е, разсмяхте ме.Живи и здрави!

# 16 096
за да ги изпрати на учителката си за оценка.
Това е проблемът. В Австрия казаха, че оценките от първия срок остават и ДО е всъщност 1/3 от образуващата за втория срок - оценката по участие (участие в часа и домашни, писмен изпит и устен). Нямаше стрес и шмекеруване. Дори така децата, които не са от екстровертите например, дръпнаха напред. Имаха си своето време с учителя и им се обърна повече внимание. Не говоря за моите, но познавам такива деца и наистина виждам с каква радост разказваха, че учителката им е писала и ги е похвалила.

Скрит текст:
Моите момчета реагираха различно. На големия му липсваха контактите, малкият пък обича учителките си.. Специално за материала взех мерки - като отпадна всичко, просто ангажирахме една млада учителка да мине още веднъж за всеки случай материала по математика и граматика. Аз не ставам за учителка и прецених, че така е по-добре. Браво на родителите, които са се нагърбили и с това.

# 16 097
Мерси Джуди! Много неприятно още една смърт, доста лошо съотношение смъртност заболеваемост имаме. Но сега видях че в област Русе имат 18 души в болница, а във ВТ -16 заболеваемостта в Търново е двойна. За жалост с всички тия лъжи хората нямат вяра и не искат да лежат в болници, което по мое мнение повишава риска от усложнения и фатален изход.
Но пък всеки носи отговорност за своето здраве и едва ли може да бъде принуден да лежи в болница, ако откаже.

# 16 098
Козирогче, и аз ги видях подобни,
Скрит текст:
дават линк към това. Само че това е статия, публикувана в една медия, публикуваща доста спорни неща (OffGuardian e първоизточника) , а не научна публикация. Написана от журналисти, а не от учени. Какво прави и на сайта на Българската асоциация по патология, не знам.
Новият рефрен на споделящите е, че им събират ДНК-то да го пращат в Щатите. Акъл не знам, но въображение не им липсва.

Това е същата фалшива новина, която Мангъров беше публикувал. От фейсбук му направиха fact check и му сложиха невярна информация след това.

А какво прави на сайта на българската асоциация по патология не трябва да ни учудва, след като председателя на асоциацията Стоян Алексов беше казал, че хората умирали с, а не от коронавирус. Мангъров и Алексов просто обичат фалшивите новини.

# 16 099
  • Там,където се събуждам щастлива.
Това е проблемът. В Австрия казаха, че оценките от първия срок остават и ДО е всъщност 1/3 от образуващата за втория срок - оценката по участие (участие в часа и домашни, писмен изпит и устен). Нямаше стрес и шмекеруване. Дори така децата, които не са от екстровертите например, дръпнаха напред. Имаха си своето време с учителя и им се обърна повече внимание. Не говоря за моите, но познавам такива деца и наистина виждам с каква радост разказваха, че учителката им е писала и ги е похвалила.

Скрит текст:
Моите момчета реагираха различно. На големия му липсваха контактите, малкият пък обича учителките си.. Специално за материала взех мерки - като отпадна всичко, просто ангажирахме една млада учителка да мине още веднъж за всеки случай материала по математика и граматика. Аз не ставам за учителка и прецених, че така е по-добре. Браво на родителите, които са се нагърбили и с това.

Нещата, които споменаваш ги имаше и при нас като положителни (липса на стрес, по-лесен контакт и помощ за свитите деца и т.н.) Нашите програми са изцяло базирани на "Заедно учим, а учител регулира процеса" (работа в групи) и това е много трудно да се осъществи онлайн.

Предвещавам трудна зима за народите, където всичко се взима н шега и които живеят без план. Другите ще са по-подготвени. Първите, обаче, в един глас ще тропат с краче за финансова помощ.

# 16 100
Мангъров и Алексов просто обичат фалшивите новини.
А може би имат свое мнение по въпроса, добре отразено в "новината"

# 16 101

Скрит текст:

Нещата, които споменаваш ги имаше и при нас като положителни (липса на стрес, по-лесен контакт и помощ за свитите деца и т.н.) Нашите програми са изцяло базирани на "Заедно учим, а учител регулира процеса" (работа в групи) и това е много трудно да се осъществи онлайн.

Предвещавам трудна зима за народите, където всичко се взима н шега и които живеят без план. Другите ще са по-подготвени. Първите, обаче, в един глас ще тропат с краче за финансова помощ.
Калинка, всички искат финансова помощ, не се изживявай като Рюте сега....

# 16 102
Мангъров и Алексов просто обичат фалшивите новини.
А може би имат свое мнение по въпроса, добре отразено в "новината"

Тяхното мнение е добре отразена невярна информация, да.

Което показва грешните им разбирания, които не са базирани на науката и истината, а на невярна информация, която е в публикуваното от тях съдържание.

# 16 103
  • Там,където се събуждам щастлива.

Скрит текст:

Калинка, всички искат финансова помощ, не се изживявай като Рюте сега....

Напълно заставам зад него в това отношение като данъкоплатец с над 40% данък всеки месец. А и нали няма вирус за повечето българи и всичко е конспирация. Защо искат пари?

# 16 104
Великобритания спира да съобщава новите смъртни случаи от ковид, заради подозрение, че числата са преувеличени.

https://news.bg/world/velikobritaniya-spira-da-saobshtava-novite … -ot-covid-19.html

# 16 105
Козирогче, и аз ги видях подобни,
Скрит текст:
дават линк към това. Само че това е статия, публикувана в една медия, публикуваща доста спорни неща (OffGuardian e първоизточника) , а не научна публикация. Написана от журналисти, а не от учени. Какво прави и на сайта на Българската асоциация по патология, не знам.
Новият рефрен на споделящите е, че им събират ДНК-то да го пращат в Щатите. Акъл не знам, но въображение не им липсва.
За да търсят липсващото звено между маймуната и човека може би.
Аз слушах днес Симидчиев . Хареса ми. Акцентът за мен бе важността от носенето на маска в закрити пространства  Казва това, което мислим всички, за личната отговорност и тази към обществото-но за масата от нашите нали вирОс нЕма- няма как да се получи. И това, с което аз съм много съгласна, че , който спазва мерките, ще се размине (леко) с вируса.

# 16 106
  • Somewhere far away
Сега ще сравняваме катастрофа с вирус , така ли ? 

# 16 107
  • София
Успоредно с нас ми прави впечатление, че и ЕС не е толкова активен с мерките около вируса, както беше в самото начало. Може би членките на съюза започнаха да се спасяват по единично, което е може би по-добрия избор. Както е видно вируса се завръща при всички, въпроса е защо само ние не правим нищо, нещо повече, защо щабът ни се скри и освен, че не предприема нищо, ми дори не обелва дума. Какво точно правим. Чакаме ли някой, имунитет ли ще гоним, търсим ли нещо. Защо и медиите мълчат. Защо на края на новините се съобщава с половин уста нещото, което както по-горе се каза заразява милион души за няколко дена. Къде се скриха к-тата. В паралелна вселена ли живеем бе. Какво се случва.

# 16 108
Аз пък се питам, като една трета от бройките са от София,  дали тук са се заразили,  или другаде.С това уведомяване по постоянен адрес , всичко се размива. Може бройките във Варна, примерно, да са на живеещи в София, или обратно.
Така съвсем сме дезинформирани.

# 16 109

WhatHapppenedToMonday, те кога са се спасявали общо, когато си крадяха един на друг маските ли?

Общи условия

Активация на акаунт