COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 901
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 16 110
Може бройките във Варна, примерно, да са на живеещи в София, или обратно.
Варненска област са. Има такива които по една или друга причина са "го донесли".
П.с. имам варненски колега CoV-2 +. Очаквам обаждане от РЗИ.

# 16 111
Великобритания спира да съобщава новите смъртни случаи от ковид, заради подозрение, че числата са преувеличени.

https://news.bg/world/velikobritaniya-spira-da-saobshtava-novite … -ot-covid-19.html
Редактирам.
Като не чета, няма да видя източника. Съжалявам.

# 16 112
  • София
В това отношение приемам песимистичния вариант - всички са се заразили в София, а дори някои в провинцията пак са се заразили в София. Все пак София е почти два милиона с приходящите.

# 16 113
И аз така мисля. Както и гастролират протестъри. Сега слушах по радиото едни нашенци от САЩ. Дошли си заради коронавируса там и всеки ден ходят на протест.

# 16 114
  • София
Да ви кажа,че при нас и броят на катастрофите е свързан с неспазването на "мерките"(правилата) за движение, безхаберието на държавата по налагане на контрол и качеството на пътищата и т.н . Та и с вируса така... Спокойно може да ги сравняваме.

# 16 115
  • София /Абсурдистан
С протестите ще пламне всичко, не само София, но и страната.

# 16 116
  • София
Колкото до мутацията на вируса - виждам публикувано мнението на Карл Бергстрьом, който обаче е еволюционен биолог. Разбира се, той може да е прав, че коронавирусът не мутира, но сравнението с шарките е най-малкото неточно.
Кристиян Дростен, който е вирусолог, смята, че вирусът мутира в една малко по-благоприятна насока. Редица други издания, сред които National Geographic, са категорични, че вирусът мутира - не са сигурни дали е в положителна посока, но са сигурни, че се променя. Така че мнението, че COVID-19 няма да претърпи никакви промени, не се подкрепя от някои от най-големите специалисти.
По принцип еволюцията е нещо, с което трудно се спори, ако ще да си Дростен или Бергстрьом. Тя има своите изключения, които обаче са твърде малко. Грипът, който в тази тема подигравателно се нарича "просто грипче", мутира до степен да не убива. Не е било така 1918-1919 г. Не е било така и през 1968 г. Но между тези години грипът е сравнително безопасен щам и това е мутация.
Много е важно дали мутациите на даден вирус са синонимни или значими също така.

# 16 117
Решихме да се разходим до Вълшебен извор, това е заведение на открито в гората, до Варна. Не седнахме, нямаше места. Всичко резервирано! Една пърленка - 6лв.. 6 лв, хора... за хляб... После ми реват хората, че нямали пари, щото останали без работа заради вируса. Най-после ми реват ресторантьори, че ще фалират, щото нямали работа заради вируса...

# 16 118
  • Другата България
С протестите ще пламне всичко, не само София, но и страната.
Чакай сега, първо щеше да "пламне" от мача с 15000 публика.
После от баловете. После от заведенията. Сега наред са протестите.
От толкова "пламъци"  трябваше вече да сме "изторели".
Пък бройките все тези.
Апропо, от въпросния мач, на който тук в темата искаха феновете да влизат с декларация за отказ от лечение и прогнозираха "задръстване на болниците" с  хора от публиката, има ли известни "супер дупер мега заразители"? Доста време не съм следила темата, а и новините, може да съм пропуснала някаква информация.
От тук, Северозападна България заминаха тогава автобуси с фенове на ЦСКА, гледам случаите са по 1-2 на ден, а в Монтана нито един. Как е по другите части на страната? Че тогава най-големия проблем бяха "лумпените, ревящи като животни"....сега фокусът върху кого е? Явно върху протестиращите. Все някой трябва да има, върху когото да е насочен гневът човешки....

# 16 119
То кози няма в Търново град, по селата- кой ще ти каже и да умре. Пък и да си пазим козичките моля ви.
Все пак в новата информация за ВТ пише, че двама са контактни от други области. Тук се зачудих щото не пише- дали не са от протести, мачове или пък тия от банката дето чух че са болни са си правили някое тийм билдингче. То пък и кво ли значение вече кой от коя област го е хванал, то е навсякъде.
От бала във ВТ си пишеше че е имало гости от 8 области, няма статистика колко от контактните от тия области са болни от баловете и имали изобщо такава. Туй само РЗИ си го знае.
Ако сме заразили 8 области, сега 2 са ни го върнали - има още да наваксваме. Хаха!

# 16 120
В Испания от утре и в нашата област става задължително носенето на маски на открито. В същност без маска може на плажа, на басейна и в планината, но само ако може да се спазва дистанция. Нямам идея как ще се придвижваме...

# 16 121
  • София
За теб какво означава да пламнем? Колко бройки на ден ще го смятаме за пламване?

# 16 122
В Испания от утре и в нашата област става задължително носенето на маски на открито. В същност без маска може на плажа, на басейна и в планината, но само ако може да се спазва дистанция. Нямам идея как ще се придвижваме...

Разбирам те, аз ходя постоянно и навън но в горещото навън е трудно, много се потиш, уж не смея да я пипам но понякога трия потта без да докосвам лицето само маската, ползвам само памучни в офисите е по-лесно че има климатици.

# 16 123
РНК вирусите принципно мутират трудно.
А в щатите в окръг в щата Тексас им 88 заразени бебета като има случаи и на починали техни възрастни роднини. За  радост при децата няма симптоми и боледуват леко. Доказва се вече и друго нещо за което имаше съмненията - бременните жени предават заразата на плода. Да подчертаем защо е важно да се носят маски - 2-ма фризьори са заразени и от 160 клиента които са обслужили няма заразени. Пътници в полет на авиокомпания също позитивни, няма заразени други пътници. Та ето как може да се опазим с просто елементарно действие като прикриване с маска. Не е "квантова физика" и не е толкова сложно и затормозяващо а доказано спасява животи.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 21:14 от pehoko

# 16 124
  • Другата България
За теб какво означава да пламнем? Колко бройки на ден ще го смятаме за пламване?
Това към мен ли е?
Ако е към мен, не питаш правилния човек.
Не аз говоря за "пламъци", не знам защо питаш мен, ако е за спам и навлизане в някакви безсмислени дебати, си объркала човека.
За мен има дифузно разпространение, което всъщност го има отдавна, още от пролетта, но тогава не се тестваше достатъчно и затова не излизаше голяма бройка. Повече тестове - повече заразени. С отпадането на всичко /не по вина на хората, а с благоволението на едни други хора/ е нормално да има по-голямо разпространение, но това в никакъв случай не е "пламване". Докато всичко е позволено, бройката ще е тази. Скоро гледах ден с над 6000 теста и отново около 200 заразени /дано не ме лъже паметта, не следя изкъсо както казах/. Е, това ли са "пламъците"? Риторично си питам. Винаги може повече, дано обаче не стигнем дотам.
Що се отнася до бройките, отново не съм аз човека с прогнозите и предсказанията. Питай тези, които ги правят. Аз съм от реалистите.

Общи условия

Активация на акаунт