COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 543
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 16 125
Това с маските навън пък защо.То вярно, че в София дистанцията е мираж  - тесни тротоари, навсякъде в центъра са тълпи. Но нали не беше опасно разминаването със заразен? Аз си бях относително спокойна на открито. Въобще не съм  го мислила,

# 16 126
  • София
Питам за теб колко бройки на ден трябва да се съобщават, за да го броиш за пламване.  Казваш, че досега сме щели да пламнем - хубаво, за теб какво означава това пламване, явно все още по твоите критерии не сме. Кои са тези критерии в твоята скала?

# 16 127
За мен е притеснително, че се увеличава смъртността. Май нямаме ден без някой починал от Ковид, не е както беше в началото.

# 16 128
  • София
РНК вирусите принципно мутират трудно.
А в щатите в окръг в щата Тексас им 88 заразени бебета като има случаи и на починали техни възрастни роднини. За  радост при децата няма симптоми и боледуват леко. Да подчертаем защо е важно да се носят маски - 2-ма фризьори са заразени и от 160 клиента които са обслужили няма заразени. Пътници в полет на авиокомпания също позитивни, няма заразени други пътници. Та ето как може да се опазим с просто елементарно действие като прикриване с маска. Не е "квантова физика" и не е толкова сложно и затормозяващо а доказано спасява животи.

С една подробност в самолета има много качествени филтри, които си вършат работата, не са маските там

# 16 129
Така че мнението, че COVID-19 няма да претърпи никакви промени, не се подкрепя от някои от най-големите специалисти.

Само дето такова мнение няма - има мнение, че няма непременно да има функционални мутации, които да променят патогенезата на заболяването.

# 16 130
  • София
Мери Ан, вирусът набира скорост бавничко, тромаво, но пък стабилно.
Именно след мачовете и баловете от ок. 100 бройки дневно скочиха на над 200 до 300. В София пък станаха по 100 дневно. В Пловдив също се отчете увеличаване.
Малко ли е? Забелязвате ли процеса на удвояване и утрояване?
Не мога да ви кажа дали след протестите няма да се удвоят още веднъж, примерно на 500 до 600 дневно, а? И, ако при 5-600 дневно пак няма да се усети ударна вълна, забележете, че следващото удвояване ще е на 1000 на ден. Може някое друго събитие да катализира това увеличение. И тогава?
Разбира се, аз категорично НЕ искам бройките да се увеличават, надявам се слънцето да трепе тая гад. Днес в София е 16 градуса....

# 16 131
Че казва ли ти някой кои от какво са? Хеле пък в София. Както всеки ден откриват по сто, като ги умножим, едно към десет ли откриваха по време на брифингите, сега сигурно са едно към...не се наемам да кажа колко.  Да не би някой да ни уведомява кой от мач, кой от дискотека, сигурно вече не проследяват и не знаят даже

А по отношение на мача, на парламентарния контрол така бяха натиснали министър Кралев и той така мрънкаше, да грешка било, да по време на пандемия, в никоя страна нямало, но се били доверили на стюардите, и забележете, били ги заплашили феновете, че така, или иначе щели да нахлуят. Възмутително.

# 16 132
Тази държава се контролира от чалгари, мутри, футболни фенове и кръчмари

# 16 133
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Чакай сега, първо щеше да "пламне" от мача с 15000 публика.
После от баловете. После от заведенията. Сега наред са протестите.
От толкова "пламъци"  трябваше вече да сме "изторели".
Пък бройките все тези.
....
Както писах онзи ден - нашия квартален лекар беше написал, че доскоро не е имал случаи,
и че в момента има от баловете.

Гледам, че Григор Димитров е пуснал видео как тренира за да се подготвя за участие в турнир в края на юли в Мексико. Дано не избързва с физическото пресилване...

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 19:38 от LemonDesi

# 16 134
  • Другата България
Мери Ан, вирусът набира скорост бавничко, тромаво, но пък стабилно.
Именно след мачовете и баловете от ок. 100 бройки дневно скочиха на над 200 до 300. В София пък станаха по 100 дневно. В Пловдив също се отчете увеличаване.
Малко ли е? Забелязвате ли процеса на удвояване и утрояване?
Не мога да ви кажа дали след протестите няма да се удвоят още веднъж, примерно на 500 до 600 дневно, а? И, ако при 5-600 дневно пак няма да се усети ударна вълна, забележете, че следващото удвояване ще е на 1000 на ден. Може някое друго събитие да катализира това увеличение. И тогава?
Разбира се, аз категорично НЕ искам бройките да се увеличават, надявам се слънцето да трепе тая гад. Днес в София е 16 градуса....
Няма как който и да е, без някакво официално потвърждение да докаже, че "скачането" на бройките е от мачове и балове, а не от увеличено тестуване. Това казвам аз. Затова питам за нещо официално, което да е излязло, а не теории като тези за плащането на хора, за да "пишат" близките им като болни или починали. Освен за момчето от Русенско с бала в Търново нещо друго чу ли се? За някой от мач, заразил поголовно?
Бройките ги е имало, хората не се тестваха достатъчно. Сега народът се е юрнал на поразия, най-нормалното нещо е да скачат бройките.
Балове имаше навсякъде, не само в Търново. Фенове имаше от цялата страна, не само от София и Пловдив.
Има области с нито един заразен на ден, от дни. И такива с по 1-2 ма. В тях абитуриенти няма ли?
Чакай сега, първо щеше да "пламне" от мача с 15000 публика.
После от баловете. После от заведенията. Сега наред са протестите.
От толкова "пламъци"  трябваше вече да сме "изторели".
Пък бройките все тези.
....
Както писах онзи ден - нашия квартален лекар беше написал, че доскоро не е имал случаи,
и че в момента има от баловете.
Деси, аз отдавна не вярвам на каквото и да е написано ей така, просто така. Не казвам, че твоят лекар лъже-напротив. Казвам, че всеки избира в какво да вярва. И на кого.
Аз също искам бройките да не растат. Но виждам, че няма как това да се случи и нищо не зависи от мен. Но вярвам, че зависи от всички млади хора, които са по площадите от няколко дни. И вместо да им се радваме, че искат някаква промяна, ние отново търсим и там за какво негативно да се хванем и да намерим,....и после разбира се и естествено, другите са виновни. За всичко. Дори и затова, че искат нещо да се промени за всички.
Но това вече е друга тема, за която предполагам тук не може да се дебатира, затова и аз няма да го правя. Коментирах само частта за "пламъците".

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 19:45 от Merri_An

# 16 135
Смъртността расте защото и нивото на заболяемост у нас расте, не е "пламване", но както каза Витанов този етап на хаотично заразяване е най-дълъг. Неизбежно ще доведе и "пламване", въпрос на време е ако не се вземат мерки за ограничаване на заразата. Като тези мерки  са добре познати - дистанция, маски и хигиена ако не помага да се затварят барове ресторанти и други инкубатори където е невъзможно предпазването. Както казаха при епидемия ако направиш крачка напред трябва да си готов  да направиш и две крачки назад ... при нас назад няма и това ще ни докара големи проблеми рано или късно.

# 16 136
  • София /Абсурдистан
300 новозаразени хич не е малко. След мача също бройките се увеличиха. В циганските махали е ясно. Когато станат повече от 500 дневно, това означава пламване за малка страна като нашата. Да насъскват хората едни срещу други по време на пандемия е идиотско.
За мен всеки човешки живот е ценен.

# 16 137
Мери Ан, вече писахме, че на мач феновете не се познават помежду си и ако някой се зарази няма как да посочи контактни съседните два реда поименно Така  че мисля е много показателно покачването на бройките предимно в София и Пловдив, където се играха мачове и имаше шествия след това. Отделно сега на протестите е мазало, но пак не се дават контактни, защото хората не се познават. Балтов каза, че каквото ще става, ще става от понеделник нататък заради протестите като бройка увеличение. А и много ми хареса днес гъркът в Събуди се, когато отговори на провокацията, че много се тества затова се откриват  и бройки вм БГ. Той каза че в Гърция са правени миналия ден между 7 и 8 хиляди теста. Заразени - 28. Няма какво да се коментира.

# 16 138
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Няма как който и да е, без някакво официално потвърждение да докаже, че "скачането" на бройките е от мачове и балове, а не от увеличено тестуване.

Защо да не може да го каже личен лекар?
Той е съвсем наясно какви са му пациентите, и понеже когато пусна апел да се пазим го притиснаха да каже подробности написа това. Няма за какво да лъже.

# 16 139
Това с маските навън пък защо.То вярно, че в София дистанцията е мираж  - тесни тротоари, навсякъде в центъра са тълпи. Но нали не беше опасно разминаването със заразен? Аз си бях относително спокойна на открито. Въобще не съм  го мислила,
Разминаването вероятно не е опасно, но ако този, с който се разминаваш кашля, киха или говори гръмогласно, не съм убедена, че е безопасно. А като дойде есента и паднат мъглите (в София смога), няма нужда да се разминеш със заразен, за да се заразиш. Достатъчно е да минеш през място, на което е кашлял някой преди час, примерно.

Общи условия

Активация на акаунт