COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 588
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 165
Аз си мисля, че параноята е в големите градове. В по- малките населени места, където хората си се познават, по нищо не може да се познае, че сме в извънредна епидемиологична обстановка.
И като пламнат сериозно, продължават са твърдят, че вирус няма - справка Сърница. Днес сутринта кметът им се жалваше по тв за това.

# 166
  • София
Още да продължават да се чудят да затварят ли фабриката или да си работи, пък и туристи нека да пристигат, че ден година храни...
48 жени са вече положителните за COVID-19 в цеха в Доспат, съобщи д-р Мими Кубатева, шеф на РЗИ-Смолян.Първоначално бе съобщено за 26, но по време на пресконференцията в Смолян, на която бяха шефът на местния оперативния щаб, шефът на РЗИ, се съобщи за още 22 заразени жени. Заразените са предимно от села около Доспат и Сърница, Любча, Баротин, Доспат  В цеха за производство на играчки за шоколадови изделия работят общо 220 души. Иззети са проби от всички работещи. Предприятието ще бъде затворено. Вземат се мерки да се ограничат пътуванията на жители на Доспат, съобщи областният управител Недялко Славов.
от ТУК
Пишат, че Областният щаб обмисля дали да не наложи карантина на цялата община Доспат.

# 167

И като пламнат сериозно, продължават са твърдят, че вирус няма - справка Сърница. Днес сутринта кметът им се жалваше по тв за това.

Факт е, че мерките не се спазват, а още не сме пламнали сериозно. Незнам Господ ли ни пази, БЦЖ ваксината ли е, или някакъв друг неизвестен нам фактор, но засега болните са ни малко и са леснопроследими.

# 168
  • София
Може да е калитковщина. Wink

# 169
От тия 48 жени в доспатския цех, има ли реално болни /в болница, или са само положителни, защото са тествани?

# 170
Скрит текст:
Аз не разбрах това за Студентски град официална информация ли е или някой е написал пост във фб?

Не, не е официална информация и затова най-вероятно е изтрито.
Аз започвам да се плаша какво замърсяване причинява тази истерия, а по принцип не съм от Грета-Тунберг-феновете. Навсякъде има нахвърляни маски и ръкавици, употребата на пластмасови прибори и чаши скочи до небето... Тоя вирус все някак си ще мине, но ей тая кочина и правнуците ни няма да могат да я изчистят.

Драмата с цялата еднократна пластмаса тепърва предстои. Тамън бе тръгнала тенденция хората да се вълнуват от това каква планета ще остават на децата си и сега от три месеца всичко е в индивидуална опаковка и всичко се хвърля след едно ползване.

Едно търсене на "coronavirus plastic waste" в Гугъл е достатъчно да те натъжи...

Забелязах, че във Фантастико всяко хлебче е опаковано в отделно пликче. За да взема пет хлебчета, отиват пет пликчета. Преди ги слагах в едно. Вярно, че беше малко по-голямо, но се равнява на максимум на две сегашни. Мислех да ги питам какъв е смисълът да ги опаковат поотделно, но реших, че и те ще ми развият теорията как ще се заразя от хляба, и се отказах. Joy
Индивидуални найлончета, ръкавици, маски. Боклуците се трупат и вече масово хвърчат по тревните площи.
Бях опитала да пиша за това тук преди месец и половина, но никой не ме отрази. Хората са заети да оцеляват от страшния вирус и замърсяването не вълнува никого. Но вирусът ще отмине, а бунището, което сме сътворили, ще остане за столетия напред.

От тия 48 жени в доспатския цех, има ли реално болни /в болница, или са само положителни, защото са тествани?
Последно четох само за една хоспитализирана на 55 г. с данни за пневмония уж.
Повечето са безсимптомни. Не намерих по-пресни данни, но и не съм търсила много усилено.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 12:09 от Анонимен

# 171
Аз си мисля, че параноята е в големите градове. В по- малките населени места, където хората си се познават, по нищо не може да се познае, че сме в извънредна епидемиологична обстановка.

Не бих казала. Онзи ден бях в Карлово и забелязах две неща - много пусто беше по улиците, а беше неделя и хората спазваха мерките - дистанция, по 1 в магазин, маски. Ходих и на ресторант - масите бяха разредени, достатъчно разстояние между тях, сервитьорките бяха с маски

# 172
Изглежда имат признаци, защото кметът на Доспат твърди, че са взимали сутрин аналгин, за да свалят температурата и да минат контролата на входа на фабриката.
Едит: и заради невежеството си май ще съсипят целия туристически сезон. А мястото наистина е много красиво и приятно през горещите летни дни.
Няма да се учудя ако излезнат още заразени да ги заключат.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 12:18 от Недоволна

# 173
  • София
Чудя им се на акъла, заради парите само ли го правят? Крият, за да не ги уволнят или за да им превеждат заплатите ли? Или надницата? Това не е просто настинка, ако се чувстват зле, имат симптоми, защо ходят на работа? Така е зле и за фирмата.

# 174
  • София
Обстановката в град Сърница въпреки многото заразени с новия коронавирус е спокойна. Поне привидно. Появата на COVID-19 в местната общност обаче раздели хората на две. Първите смятат, че това е смъртоносно заболяване и гледат на съгражданите си с положителни проби като на прокажени. Другите пък се поддават на конспиративни новини и открито – включително в медии – призовават към бойкот на всякакви противоепидемични мерки.   от ТУК
Ясно е кои призовават към бойкот - видяхме ги на репортажите. Кой знае колко още заразени има сред контактните и дали ще съдействат на РЗИ да ги открие - явно единственото, което ги интересува, са отменените резервации за хотелите и провала на сезона. В Доспат най-вероятно ще последва същото.

# 175
Драмата с цялата еднократна пластмаса тепърва предстои. Тамън бе тръгнала тенденция хората да се вълнуват от това каква планета ще остават на децата си и сега от три месеца всичко е в индивидуална опаковка и всичко се хвърля след едно ползване.

Пълни глупости са това.
Човечеството вече генерира стотици милиони тонове пластмасови отпадъци ежегодно, 5% увеличение са нищо на фона на вирус, който убива 1% от инфектираните и инвалидизира неясно колко от оцелелите.

Просто хората, които се скъсахте да омаловажавате опасността, ще се хванете за каквато и да е сламка, за да си рационализирате несъстоятелните тези.
Маските водили до бактериална пневмония,  не сме можели да живеем без кръчми, ще се заринем с пластмасови отпадъци...

# 176

Щом са носители на вируса  не се ли водят болни. Или както каза по тв оня овчар от Сърница - щом е болен що не е в болницата, значи всичко е измама.

# 177
От РЗИ-Смолян смятат, че заразата е тръгнала от Сърница, след което са заразени работещи в предприятието в Доспат...и нататък по веригата до всички околни села и паланки.

Пишат, че Областният щаб обмисля дали да не наложи карантина на цялата община Доспат.

То добре да наложат карантина на цялата община Доспат, но Сърница принадлежи към област Пазарджик, а не към област Смолян. Според мен трябва да има карантина и за община Сърница.

# 178
Значи към утрешната статистика - 26 ще са новите само от едно огнище (ако не изскочат още от там до края на деня).

# 179

Щом са носители на вируса  не се ли водят болни. Или както каза по тв оня овчар от Сърница - щом е болен що не е в болницата, значи всичко е измама.

Има се предвид клиничка проява на симптоми-температура, задух и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт