COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 241
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 21 540
Не е нова, знаем си я. Че вирусът й бил много симпатичен, защото от него умирали стари хора.
Иначе съм съгласна, че всичко тепърва научаваме. Тепърва разбираме, че от вируса се умира, че се умира в самота, че няма достойно погребение. Защото Италия беше друга бира и не трябваше да гледаме какво става там.
Е то това е защото на него му е определен специален статут, можеше да се третира като нормален вирус и да си мрем нормално, вероятно по малко

# 21 541
Германия обяви Варна, Добрич и Благоевград за рискови райони. От утре пристигащите оттам, вероятно и тези които са пребивавали, подлежат на задължителен тест и 14 дневна карантина. Глобата е 25 000 евро.

https://mobile.frognews.bg/article/201137/

# 21 542
  • София
Чак пък шовинистично... И лекарите са хора, и те  имат право на обобщения и на субективизъм понякога. Аз поне не съм го приела написаното като крайна инстанция, а като лично мнение със своите условности.

Специализирала съм в Швеция. Не споделям мнението на колежката. Така по-ясно ли е?
Това го разбрахме Simple Smile Имате пълно право да имате различно мнение, също както и вашата колежка Simple Smile Важното е да сте здрави и дълги години да упражнявате професията си със сърце. По цял свят лекарите са нужни. Пазете се ❤️

# 21 543
Ако не съобщаваха данните всяка сутрин, нямаше да разберем, че има пандемия.
А дали лекарите, които недостигат и изнемогват са на същото мнение! Хайде ние как да е - уплашени, невярващи, смели, безумни, параноични ........, но колегите й, лекари.

# 21 544
А дали лекарите, които недостигат и изнемогват са на същото мнение! Хайде ние как да е - уплашени, невярващи, смели, безумни, параноични ........, но колегите й, лекари.
тази, очеизвадно може и да не разбере. Да му мислят колегите й.

# 21 545
Какво ли не съм чела за коронавируса,но това ме остави без думи..
новата Мангъровица ли е.. или поредната бизумица, че нЕма нищо
и всичко е измислица!?

проф. Мира Кожухарова*

Според мен не казва, че е измислица. Казва, че децата трябва да се върнат на училище, но да се предприемат мерки. Какви мерки? Не казва!
Старческите домове също да предприемат мерки. Отново не е ясно какво предлага.
С една дума, нищо не казва. Критикува постфактум без да предлага алтернатива.
Надявам се тя също да спазва мерки, защото е в рискова възраст.

# 21 546
тази, очеизвадно може и да не разбере. Да му мислят колегите й.
Заради такива като тази лекарка и Мангъров, голяма част от хората са се вкопчили в мисълта, че за децата и младите вирусът не е опасен, а после се чудят "ама как е възможно това?". Close

# 21 547
  • София
В момента има мерки в домовете от резидентен тип и това е още от началото на ИП, сега продължават да важат същите мерки. Това, че някъде са пускали свиждания е нарушение на мерките. Ясно е какви са мерките, а ако не знаете, питайте РЗИ.

# 21 548
  • в страната на чудесата
Капитал има огромна статия за или не връщането в училище. Не съм я чека още, ще споделя ако има нещо интересно.

# 21 549
Скрит текст:
Интетресно защо родителите на почина;ото момче са затеяли кървава вендета срещу лекарите които са опитали да го спасят , а не срещу Мангъров който настояваше да го поепидемчи ? Май лекарката която даде Мангъров на комисията  беше точно от тази болница . Има нещо непоносимо идиотско в тази история .
Правилно си разбрала.
Манг . Е идеолог на пускането на младите и здравите напред.  Нямало страшно.
И бащата сега търси консултация от този док. Явно му вярва. И не допуска момчето да си е отишло от ковид.

Защото е много странно момче на 19 да умре от ковид. И преди съм писала: при мъжа ми имаше пациент на 44 години, без придружаващи заболявания, интубиран. Всички лекари се чудеха как може да е толкова зле заради ковид. И търсеха причината за това. Еми намериха я: анаболи. Наистина е много странно и е голяма рядкост да почине толкова млад човек. Учудвам се, че бащата търси причината защо се е случило, а не лекарите.

# 21 550
В момента има мерки в домовете от резидентен тип и това е още от началото на ИП, сега продължават да важат същите мерки. Това, че някъде са пускали свиждания е нарушение на мерките. Ясно е какви са мерките, а ако не знаете, питайте РЗИ.
След като е решила да дава интервю да каже какви мерки според нея трябва да има. Освен всичко не е никак лошо, тези мерки да се повтарят, потретват, попетват .., защото с това днеска има, утре няма, за едни важи едно, за други друго, хората биват повече обърквани.
И аз не знам, какви мерки в момента са актуални. Защо трябва да ходя до РЗИ за да се информирам /не всички ползват интернет/?  Може на ден по 100 пъти да ми пускат реклами за дрисльовци, но не може да повтарят мерки, които могат да спестят доста неприятности.
ПП Моля те, не го приемай лично, просто изблик.Blush

# 21 551
Аз бих ли могла да питам Габито  дали жен шен добавен в малки количества към комплекс витамини би могъл да се сметне за анабол.Въпросът касае доста хора вземащи комбинирани витамини или само жен шен тъй като е по популярен.

# 21 552
Скрит текст:
Скрит текст:
https://m.dir.bg/dnes/svyat/gartsiya-postavi-tsyal-ostrov-pod-ka … a-zaradi-covid-19
Гърция  поставя остров под карантина, заради 13 случая, за две седмици, ако трябва ще се удължи.
Вероятно очакват или подозират клъстерно развитие.
Като цяло гърците нещо си криеха бройките още преди сезона. Сега излиза / от медии/, че има заразени на сватба в Александрополис, пък уж почти нямаха вътрешни случаи и всички входящи ги изолират или тестват.
Освен това се очаквало хотелите им да затворят септември месец, така пишат в гръцкия форум и гърците премествали резервации за края на август.
Самите гърци са доста по-наплашени от нас, ще видим дали е за добро или не. Нашата гъркиня, където трябваше да отседнем почти беше доволна че отказахме резервацията през август и я отложихме, писа ни това е много сериозна болест и е опасно. Всъщност явно се страхува от зараза от нас.
Така е, като цяло в белия свят (не всички, но преимуществено, дебили винаги има) приемат много сериозно ситуацията. У нас ....

Само си представям като дойде есента и зимата, любителите на конспирациите, как ще твърдят, че всеки с ковид, всъщност не е с ковид - ами с обикновен зимен грип, от който в България всяка година умирали по 5 000 души (!). Вие си представете, грипният сеозн у нас, който е макс от декември до март,ако за тия 4 месеца ежегодно умирали 5 000 (!) души от грип, какъв апокалипсис трябваше да е като заетост в болниците и като трупове, нали, щото такава смъртност  от грип означава, че: 1)или тва е много опасен вирус - почти всеки втори, който го хване и е чао, или при такава смъртност има поне 5 милиона заразени в цялата страна, разбирай, при пет хиляди смъртни случая трябва да е имало поне 500 хиляди в болниците с умерено тежки симптоми....

Така че не се чудете на позицията на гръцките хотелиери...

Е, добре, не умират по 5000 на сезон, но около 2500 да. Не може в Германия да умират от инфлуенца 20-25000 човека, а в България нула. Това, че вие не разбирате колко човека умират от грип и усложненията му, не означава, че не се случва всяка година. Да не говорим колко ми омръзна грипът да се подценява постоянно. Close
Не, не, никой не подценява грипа, обяснихме вече по-горе. За съвсем друго иде реч, но...приемаме че отново не си разбрала, чела/недочела.
Лека вечер.

Ами чета пост и отговарям на него. Това, че вие сте се обяснявали после, е друг въпрос. Проблем ли има? Или 2000 човека, починали от грип, ти се струват малко?

# 21 553
  • София
Аз бих ли могла да питам Габито  дали жен шен добавен в малки количества към комплекс витамини би могъл да се сметне за анабол.Въпросът касае доста хора вземащи комбинирани витамини или само жен шен тъй като е по популярен.
Габито да питаш??
Абе, вие сериозно ли питате във форум? Ами звънни на личния лекар и го питай - какъвто й да е, ще ти даде по-смислен отговор, отколкото във форума!

# 21 554
  • София
Зная, не го приемам лично. Simple Smile
Искам да кажа, че всички институции знаят какво може и какво не може, още в заповедта на МЗ е писано. Не дава директно да копирам, затова съм преписала точно тази точка.

"7. Забраняват се посещения на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ и специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни."

Общи условия

Активация на акаунт