COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 335
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 21 525
  • в страната на чудесата
Оглавяваме смъртната класация от години. Според независими експерти, се дължи на грешни диагнози и лечение.
Може ли линк към мнението им. Би било полезно.
Ако е вярно, не мога да си обясня защо хората продължават да търсят тази услуга - необходим е рестарт на системата с нови сестри, асистенти, лекари и администратори. Вероятно биха могли да бъдат привлечени такива отвън.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 18:48 от Leika_moja

# 21 526
  • Германия
Поствам отново въпроса ми:  Питам  кои маски предпазват  самия човек, който носи маска,   при положение, че в затворено пространство другите са без маски?

Моля за Вашите мнения.
Доколкото знам от нашенските инфо-канали, ффп-маските без вентил са с най-висока степен на защита на носещия.

# 21 527
Поствам отново въпроса ми:  Питам  кои маски предпазват  самия човек, който носи маска,   при положение, че в затворено пространство другите са без маски?

Моля за Вашите мнения.
Такава примерно. 3M Aura FFP2, 9322+

# 21 528
На практика никой не е починал от ковид, а от пораженията които той причинява....
На практика това е валидно за всичко - от грипа до рака. Умира се от пораженията, които вирусът, отровата, бактерията, тумора и пр. причиняват... или не разбрах какво имате предвид. Ще поясните ли?

Имах предвид

Интетресно защо родителите на почина;ото момче са затеяли кървава вендета срещу лекарите които са опитали да го спасят , а не срещу Мангъров който настояваше да го поепидемчи ? Май лекарката която даде Мангъров на комисията  беше точно от тази болница . Има нещо непоносимо идиотско в тази история .
Правилно си разбрала.
Манг . Е идеолог на пускането на младите и здравите напред.  Нямало страшно.
И бащата сега търси консултация от този док. Явно му вярва. И не допуска момчето да си е отишло от ковид.

# 21 529
  • Bulgaria
И на фона на изнемогващите лекари в Благоевград, това е снимка от една от най-популярните дискотеки в града (същата дискотека, която стана известна с екипирания „д-р Ковид”, който пръска с дезинфектант):
Скрит текст:

# 21 530
  • софия
Аз все още не проумявам защо работят дискотеките, след като е ясно, че навсякъде ще е като на снимката. Не вярвам в дискотеките да се спазват някакви мерки. А виждам, че и по много завесения не се спазват.

# 21 531
Аз все още не проумявам защо работят дискотеките, след като е ясно, че навсякъде ще е като на снимката. Не вярвам в дискотеките да се спазват някакви мерки. А виждам, че и по много завесения не се спазват.
Елементарно е-ако ги затворят трябват обезщетения,а пари има само за пенсионери и администрация.
2. Стаичките за почивка,в които се продава пудра захар.

# 21 532
  • София
Попаднах на интересен коментар във ФБ от български лекар в Дания:
Philimena Vylkova
" ...Между другато в Дания има временно отстраняване на правото на пациента да се оплаква за лекарска немарливост или грешка, в предвид неизвестността на болестта, лечението както и план за превенция. Няма номенклатура, неуточнена нозология, няма алгоритъм. Медиците опитват да помогнат, но не могат защото не знаят , а се учи опит грешка. Нещата са прости и истински.
....
...истината е, че аз си чувствам интелектуално кастрирана, ако действам сама по протокол. Така или иначе ..винаги информирам пациентите за опциите и  оставям отговорността на тях. Хората, които казват вие решете, няма да се оплакваме, виняги са получавали по бърз и ефикасен  резултат от лечениета. Но да, абсолютно съгласна: алгоритмът облекчава лекаря от вина и бърн аут. Но сам знаете, винаги може да се направи неща по добро. Моят шеф, съвсем сйзнателно се бори против прекаленото взимане на отговорност от моя страна, повтаря, че ккавото и да направя, хора ще умрат, но той няма да позволи аз да съм жертва на човешката болка или на криворазбран перфекционизъм. Когато има емпатия, има угризения.  Но продължавам да твърдя, че българската школа по медицина , превъзхожда в класи държавите в Скандинавието"

# 21 533
  • в страната на чудесата
Лейди, 10х

Тесла, това е много хубаво казано.

# 21 534
Попаднах на интересен коментар във ФБ от български лекар в Дания:
Philimena Vylkova
" ...Между другато в Дания има временно отстраняване на правото на пациента да се оплаква за лекарска немарливост или грешка, в предвид неизвестността на болестта, лечението както и план за превенция. Няма номенклатура, неуточнена нозология, няма алгоритъм. Медиците опитват да помогнат, но не могат защото не знаят , а се учи опит грешка. Нещата са прости и истински.
....
...истината е, че аз си чувствам интелектуално кастрирана, ако действам сама по протокол. Така или иначе ..винаги информирам пациентите за опциите и  оставям отговорността на тях. Хората, които казват вие решете, няма да се оплакваме, виняги са получавали по бърз и ефикасен  резултат от лечениета. Но да, абсолютно съгласна: алгоритмът облекчава лекаря от вина и бърн аут. Но сам знаете, винаги може да се направи неща по добро. Моят шеф, съвсем сйзнателно се бори против прекаленото взимане на отговорност от моя страна, повтаря, че ккавото и да направя, хора ще умрат, но той няма да позволи аз да съм жертва на човешката болка или на криворазбран перфекционизъм. Когато има емпатия, има угризения.  Но продължавам да твърдя, че българската школа по медицина , превъзхожда в класи държавите в Скандинавието"

С последното не съм съгласна. Много шовинистично ми звучи. За Дания не мога да коментирам, защото не съм работила там, но за Швеция определено не е вярно.
Зависи от специалността, зависи от човека, изобщо, да се говори, че точно българската школа по медицина превъзхожда цялото Скандинавие е абсурдно. Някои школи - възможно е.

# 21 535
  • София
Чак пък шовинистично... И лекарите са хора, и те  имат право на обобщения и на субективизъм понякога. Аз поне не съм го приела написаното като крайна инстанция, а като лично мнение със своите условности.

# 21 536
16 украинеца, работещи на Балкански поток са вчерашните новозаразени в Разград
Толкова, че чужденци не влизат в статистиката по местопребиваване.
Сега да кажат и колко румънци има в Добрич и Варна
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/16-ukrainci-rabotili-na-ga … -covid-19-2236137

# 21 537
Чак пък шовинистично... И лекарите са хора, и те  имат право на обобщения и на субективизъм понякога. Аз поне не съм го приела написаното като крайна инстанция, а като лично мнение със своите условности.

Специализирала съм в Швеция. Не споделям мнението на колежката. Така по-ясно ли е?

# 21 538
Какво ли не съм чела за коронавируса,но това ме остави без думи..
новата Мангъровица ли е.. или поредната бизумица, че нЕма нищо
и всичко е измислица!?

проф. Мира Кожухарова*

# 21 539
Не е нова, знаем си я. Че вирусът й бил много симпатичен, защото от него умирали стари хора.
Иначе съм съгласна, че всичко тепърва научаваме. Тепърва разбираме, че от вируса се умира, че се умира в самота, че няма достойно погребение. Защото Италия беше друга бира и не трябваше да гледаме какво става там.

Общи условия

Активация на акаунт