COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 895
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 21 735

В този клип я има цялостната епикриза. Забележете, че бащата твърди, че се е влошил, когато са го преместили в реанимация, а в кръвните му картини се виждат признаците на влошаване още от 16.07, с LDH - 911, a от 17.07 започва лимфоцитопения и покачване на неутрофилите. ЦРП също изгърмява брутално. На 19.07 съотношението неутрофили-лимфоцитите вече е критично - 89,4/7,6, а LDH e 982. На 19.07 са решили да му видят и Д-димер, който е в норма. От 21.07 нататък вече не са му правени кръвни картини. ЗАЩО ЛИ? (или са го имали вече за пътник, или изобщо не са чели никакви медицински проучвания!)

Бащата твърди, че "видно от цялата епикриза, той бил преодолял пневмонията, дължаща се на ковид-19, (ако изобщо има такова нещо, аз не съм убеден), то е било преодоляно около 22.07-23.07". --> минута 19:36 от клипа.

Съжалявам да го кажа, но НЯМА ТАКОВА НЕЩО! ТОЙ СЕ Е ВЛОШИЛ ОФИЦИАЛНО ОТ 19.07. НИЩО НЕ Е ПРЕОДОЛЯЛ.  

От клипа не можах да разбера това твърдение за преодоляването дали му го е казал Мангъров или някой друг. Ще е добре да се уточни.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 16:54 от amy_nka

# 21 736
Мангъров е давал мнение по лечението на момчето с кортикостероиди, давал е акъл на родителите и допълнително натегнал обстановката, както винаги.

# 21 737
Не съм слушала интервюто, но оставам с впечатление от вашите коментари, че според бащата не Ковид е виновен за смъртта на детето му, а лекарите... И трагедията добре се използва от драпащите за политическо надмощие... Тъжно и опасно е това.

# 21 738
Да, точно така. Ефектът на махалото ще се получи. Обруганите лекари /заслужено или не/ ще отвърнат на удара и ще пострадат пациенти.

# 21 739
Хора, спрете се вече с този случай! Роналд откога каза да говорим за друго, ако ще да е за маските

# 21 740
Ами и аз това казах, че след като е бил заблуден от Мангъров и Славчовата телевизия, че вирусът е измислена история, бащата наистина не вярва, че от него се умира и обвинява лекарите, че са правили експерименти със сина му, а не отчаяни опити да го лекуват.

# 21 741
Нека си направят медицински одит.
Усещате, ли как всеки пречупва през призмата на собствените си патила с лекарското съсловие.

# 21 742
  • София
Хора, спрете се вече с този случай! Роналд откога каза да говорим за друго, ако ще да е за маските
Няма как да се спрат. За мен модератор трябва да доубие (заключи) темата. Такава низост и пошлост, жълтина....

# 21 743
  • При семейството си
Добре, де, Христо (починалото момче) е преместено на 22.07 от Ковид отделението в интензивното. Нали тогава предават вещите и телефона на бащата, като искат от него да закупи памперси и кърпички. Интубиран е на 30 и на 31 почива. Тези 8-9 дни формално пациент на кое отделение се води?

Би трябвало да се води, че е в интензивно отделение, но докато не му закачат респиратора, няма да влезе в статистиката на ковид за интензивното. Докато лежи в интензивното без респиратор, се води в статистиката за ковид на "болнично лечение". Предполагам, че промениха този начин на броене в България, за да не се плаши страхливият българин от числата.

Тук в Швеция не е така - всеки, който е настанен в интензивно отделение влиза в статистиката за ковид за интензивното, независимо дали е закачен за респиратор или не.

Аз мисля, че и в България е така отчитането. Само в темата съм срещала твърдението, че хората в интензивни отделения са всъщност интубираните.

# 21 744
Мангъров е давал мнение по лечението на момчето с кортикостероиди, давал е акъл на родителите и допълнително натегнал обстановката, както винаги.
То няма лошо че са търсили за мнение Мангъров. Аз разграничавам как да го кажа, професионализма от морала, дали правилно се изразявам. За мен Мангъров е добър специалист и професионалист. За съжаление не мога да кажа същото за морала му. И затова казвам че той ще е гарант, ако лекарите са виновни за смъртта на момчето случаят да не се потули. И всички факти около него да бъдат изнесени пред о-вото. Той самият баща на момчето иска публичност правейки епикризата публична. Не харесвам морала на Мангъров който Витанов прекрасно го описа в една притча, но не мисля че е човек който няма добра експертиза.

Цитат
Никой не забранява на никого да говори за каквото иска в темата. Дали ще е за маски, колко са починалите, колко заразените, какво става с ваксините или пък да обсъжда първият случай в България на починало толкова младо и здраво момче болно от вируса. Самите му родители искат отговори, искат публичност и искат случаят да се разнищи из основи.

# 21 745
За случая и за други случаи си заслужава да се говори.Славчовата телевизия и хаджи Тошко търсеха евтина слава за сметка на една трагедия,постигнаха обратния ефект.Тошко яко се издъни с неадекватните си реакции и реплики по време на разказа на бащата, язък отблъсна потенциални гласоподаватели.
Защо Роналд да казва за какво да се говори, нещо е джедай под прикритие?

# 21 746
Този случай въобще не е за пренебрегване. На Роналд като не му е интересно, да не чете. Няма какво да заключваме темата. Дано да не се наложи на никой да изпада в подобна ситуация, и да се чуди има ли подобрение или влошаване, но нека хората да знаят какво се случва и в такива ситуации.
Аз, в началото, бях подкрепила теорията за вътреболничната инфекция, но след като анализирах кръвните картини, ми стана ясно, че проблемът се заформя още от преди бума на левкоцитите. И благодаря на човека, бащата, че споделя, документирано, въпреки мъката си, притесненията си, че може да някой да е експериментирал със сина му.

# 21 747
  • София
Не съм джедай и не забранявам нищо. Призовавам. Темата и ровенето в кокали ми се струва безумно, но....разни хора, разни фетиши.

# 21 748
Роналд, за какво "ровене на кокали" говориш? Бащата иска публичност на случая, явно има защо.

# 21 749
  • София
Роналд, за какво "ровене на кокали" говориш? Бащата иска публичност на случая, явно има защо.
В смисъл и ние ще му я дадем, да? Той от нас я иска публичността и се надява по цял ден да ровим в случая му... съмнявам се.

Общи условия

Активация на акаунт