COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 674
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 21 750

В този клип я има цялостната епикриза. Забележете, че бащата твърди, че се е влошил, когато са го преместили в реанимация, а в кръвните му картини се виждат признаците на влошаване още от 16.07, с LDH - 911, a от 17.07 започва лимфоцитопения и покачване на неутрофилите. ЦРП също изгърмява брутално. На 19.07 съотношението неутрофили-лимфоцитите вече е критично - 89,4/7,6, а LDH e 982. На 19.07 са решили да му видят и Д-димер, който е в норма. От 21.07 нататък вече не са му правени кръвни картини. ЗАЩО ЛИ? (или са го имали вече за пътник, или изобщо не са чели никакви медицински проучвания!)

Бащата твърди, че "видно от цялата епикриза, той бил преодолял пневмонията, дължаща се на ковид-19, (ако изобщо има такова нещо, аз не съм убеден), то е било преодоляно около 22.07-23.07". --> минута 19:36 от клипа.

Съжалявам да го кажа, но НЯМА ТАКОВА НЕЩО! ТОЙ СЕ Е ВЛОШИЛ ОФИЦИАЛНО ОТ 19.07. НИЩО НЕ Е ПРЕОДОЛЯЛ.  

От клипа не можах да разбера това твърдение за преодоляването дали му го е казал Мангъров или някой друг. Ще е добре да се уточни.
Носен е портативен рентген и находката в белия дроб е била резорбирана, затова смята че е преодоляна

# 21 751
В този клип я има цялостната епикриза.
На коя минута я видя?
Ако имаш предвид 3 страници - това мисля не е цялата, а първите 2 и последната.

Скрит текст:
Сега погледнах пак клипа - на едно място дават първите две страници на екрана и на листовете долу се вижда номерацията, че общо са 6.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 17:27 от Arizona

# 21 752
Според един лекар от L.A. който гледах преди малко по CNN при децата които постъпват в болница за лечение на ковид има същата вероятност да попаднат в интензивно отделение както и възрастните. От което може да заключим, че при тежко протичане на заболяването възрастта не е от значение а при наличие на придружаващи заболявания прогнозата не е добра.

# 21 753
Цитат
В смисъл и ние ще му я дадем, да? Той от нас я иска публичността и се надява по цял ден да ровим в случая му... съмнявам се.
Не, той не я иска от нас, той самият я осигурява публичността. И е нормално ние като част от о-вото, интересуващи се от вируса, (иначе нямаше да сме в тая тема), да обсъждаме случая, това не е ровене на кокали.

# 21 754
  • Bulgaria
Цитат
Аз мисля, че и в България е така отчитането. Само в темата съм срещала твърдението, че хората в интензивни отделения са всъщност интубираните.

Не е така. Днес се опитах да го обясня с цифри. Невъзможно е при 300 и няколко хоспитализирани да имаме 50 в интензивното и при 857 хоспитализирани да имаме 55 в интензивно отделение (допреди няколко дни и под 50). В момента вероятно над 100 човека са в интензивно, от тях 55 са на респиратор. Някой ако намери брифинга, на който съобщиха, че се отчитат като интензивни само хората на респиратор, нека го публикува. Ако лечението пък толкова много се беше подобрило от пика ни през пролетта, то сега нямаше да имаме толкова починали. Тогава бих се съгласила, че в момента 55 човека са всички в интензивни отделения, включително и тези, които не са на респиратор.

# 21 755
Октоберфест няма да има, а четох, че Гластънбъри например е отменен чак до 2022! Даже за Олимпиадата ми се мерна някъде, че и 2021 не се готвят да я проведат.

# 21 756

Иска ми се случая да повдигне дебат в о-вото, освен лекарите виновни ли са или не, но и трябва ли стратегията ни за спиране на вируса да е ориентирана върху това, колко легла имаме в болницата, а не как болните да са по малко.

Защо здравният министър не излезе и да каже, след като толкова много разбуни духовете в о-вото случая с момчето, а той разбуни духовете освен с това кой уби момчето: вируса или лекарите, защото ни показа и една малка частица от това което се случи в Италия, и това което ще се случи и тук ако държавата не си промени политиката спрямо вируса. До кога ще оставяме кораба да се пълни с вода, без да почнем да запушваме дупките. Когато вече почне да потъва, в момента само се накланя, ще е късно за действия. Защо не каже, трябва да се затворят нощните заведения, трябва мачовете да са без публика след като никой в тая държава не може да накара феновете да спазват дистанция. Аз не мога да разбера защо непрекъснато ни обяснява колко легла имаме за Ковид, след като в градове като Добрич няма кой да лекува Ковид, а в другите градове лекарите вече изнемогват и са на ръба на силите си. И после защо не обяснявали и не успокоявали притеснените близки. Той защо не повдига тия въпроси, вместо да ни обяснява колко легла имаме и след това да казва че то проблема е че нямаме лекари, ама този проблем не е от днес. Да бе ясно, че не е от днес, ама сега става още по сериозен в ситуация на пандемия от непозната болест.  ...
 Здравният министър, трябва да се грижи за здравето на нацията, той не е финансов министър или икономически че да се грижи затварянето на нощните заведения как ще се отрази на бюджета на държавата. Не е негова работа, да мълчи примерно понеже държавата няма резерви да компенсира работещите в нощните заведения. (Ако наистина е така, тогава излиза финансовият министър и казва, ми сори няма пари, или ще има пари за обезщетения ако спрем я програма за саниране я за строежи на магистрали я за спортни зали.)  Не виждам и за какво си пази министерското кресло, ..
Важни въпроси, за които не се търсят решения.

----------------

След 151 случая на коронавирус в Гърция - без барове и литургии
http://www.moreto.net/novini.php?n=424094&p=3

Цитат
В следващия период се отменят всички литургии, както и търговски панаири и изложения.
Забраната за посещение на всички нощни клубове, барове, кафенета, клубове с музика на живо и други подобни, се удължава до края на месеца.
Барове, плажни барове и клубове се считат за „гнезда на коронавирус" поради тълпата.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 18:03 от Hgirl

# 21 757
"Не пътувайте да Златните пясъци", предупреждават германските медии. Поводът - решението, с което десет региона в България и Румъния бяха обявени за рискови, т.е. пристигащите оттам ще трябва да се тестват.

Германия обяви три български области за рискови: Варна, Благоевград и Добрич. Както посочва вестник "Билд", това включва и харесвания от германците курорт Златни пясъци. Освен това във Варна се намира едно от основните български черноморски летища. "Берлинер Цайтунг" отбелязва, че наред с руснаците и британците, германците са сред най-многобройните туристи в България, Златните пясъци са се превърнали във втора Майорка. Изданието припомня и, че германските медии неведнъж  са информирали за недостатъчните защитни мерки в курорта, но това постоянно е било отхвърляно от българския туристически бранш.

От взетото вчера в Германия решение следва, че от днес (8 август) пристигащите във Федералната република от тези части на България ще трябва задължително да се тестват за коронавирус. Докато не получат резултата, трябва да останат под карантина. Тестовете са безплатни, но как конкретно трябва да се изпълни изискването?

От идващите от рискови региони се изисква или да предоставят негативен резултат от тест за SARS-CoV-2, или да се подложат на тест в срок от 14 дни след пристигането в Германия. Принудителни тестове не са предвидени, но ако някой, пристигнал от рисков регион, откаже да си направи тест в рамките на 14 дни, ще му бъде наложена глоба.

Както информират от института "Роберт Кох", категоризирането на един регион като рисков става след анализ и общо решение на три министерства - на здравеопазването, на външните и на вътрешните работи. Ако се установи, че в някой регион или държава броят на новозаразените в последната седмица е ежедневно над 50 на 100 хиляди жители, се преминава към втората стъпка от анализа, която включва задълбочена оценка на ситуацията в конкретната територия. И ако се стигне до извода, че в съответната държава или регион опасността от заразяване с Ковид-19 е висока, те биват категоризирани като "рискови". Германия определя като рискови около 130 държави, от които единствено Люксембург е сред членките на ЕС. Като рискови обаче са посочени и отделни райони в Испания, Белгия, Румъния и България.

https://www.dw.com/bg/коронавирус-кой-как-и-защо-трябва-да-се-тества-при-пристигане-в-германия/a-54495357

# 21 758
  • При семейството си
Цитат
Аз мисля, че и в България е така отчитането. Само в темата съм срещала твърдението, че хората в интензивни отделения са всъщност интубираните.

Не е така. Днес се опитах да го обясня с цифри. Невъзможно е при 300 и няколко хоспитализирани да имаме 50 в интензивното и при 857 хоспитализирани да имаме 55 в интензивно отделение (допреди няколко дни и под 50). В момента вероятно над 100 човека са в интензивно, от тях 55 са на респиратор. Някой ако намери брифинга, на който съобщиха, че се отчитат като интензивни само хората на респиратор, нека го публикува. Ако лечението пък толкова много се беше подобрило от пика ни през пролетта, то сега нямаше да имаме толкова починали. Тогава бих се съгласила, че в момента 55 човека са всички в интензивни отделения, включително и тези, които не са на респиратор.

Да, ще съм благодарна, ако го постне някой този брифинг, от който е видно, че от дата Х е тази промяна в начина на отчитане.

# 21 759
Цитат

Това е брифинга:
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/vryshtat-maskite-na-zakrit … i-v-ofisa-2230448
След 24: 00 отговарят на  този въпрос.
Извинявам се, но не можах да го открия с по-добро качество на звука.

# 21 760
Имуноложка в Александровска казва че преболедувалите Ковид изграждат имунитет но е неясно колко е траен, също така казва че друга голяма неяснота ни предстои от есента нататъка, защото е неясно какво става в организма когато грипа се смеси с Ковид, тепърва ще се проучва това.

„Не мога да кажа какво би се случило, ако човек се зарази едновременно с коронавирус и обикновен грип. Тепърва ще проучваме”, категорична е доц.  Михайлова.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/imunolog-preboleduvalite-k … tet-video-2236259

# 21 761
  • Другата България
Моля някой за споделяне какво казват. Не мога да слушам точно сега.

# 21 762
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/koronaviru … trevozhna-6113310
Вижте германците какви усилия полагат за опазване на здравето на гражданите си.

Надявам се да не могат да не се смесват грип и ковид.

# 21 763
Цитат
Надявам се да не могат да се смесват грип и ковид.
Мен ми е интересно наистина какво става ако се зарази едновременно човек с грип и Ковид. Мисля си че ако даденият щам на грипа атакува едни и същи клетки заедно с нахлулият в тялото щам на короната, няма да е страшно за хора заразени с Ковид и грип, защото един вид ще има конкуренция между различни вируси за една и съща среда на пребиваване и взимно ще се изключват. Даже ще е в интерес на болният вируса на грипа да надделее и първи да окупира клетките преди коронавируса.

При обратна ситуация, в която не се конкурират за една и съща среда, само ще се влоши положението за болният.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 18:14 от Анонимен

# 21 764
Значи изяснихме въпроса веднъж завинаги - 55 е броят на интубираните пациенти, като на мен лично не ми е ясно каква е разликата на лечение с кислородотерапия (интубирани) и вентилатор като второто е ясно, че е "изкуствен бял дроб". Засега е ясно, че около 80% от тях няма да преживеят това лечение.

Общи условия

Активация на акаунт