COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 390 222
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 23 940

P.S. Не съм от тези, които смятат, че вирус няма. Реалността обаче е, че от поне 2 месеца масата хора не спазват никакви мерки, а нищо страшно не е станало. Примерите с болници, които изнемогват, са безсмислени. Здравната ни система кара на изпарения от години. Истинско чудо е, че все още има кой да ни лекува.
Поне половината, ако не и повече, всъщност спазват "някакви" мерки.

# 23 941
Статуса в смъртността може да се промени само като излезе извън границите на статистическата грешка. Преценявам, че границата е около 15 смъртни случаи на ден.

# 23 942
  • София

P.S. Не съм от тези, които смятат, че вирус няма. Реалността обаче е, че от поне 2 месеца масата хора не спазват никакви мерки, а нищо страшно не е станало. Примерите с болници, които изнемогват, са безсмислени. Здравната ни система кара на изпарения от години. Истинско чудо е, че все още има кой да ни лекува.
Поне половината, ако не и повече, всъщност спазват "някакви" мерки.
Ъхъ - държавичката ни се "дъни".
Не е чак толкоз калпав мат'риала.

# 23 943
Скрит текст:
Ами не мога да си обясня подобна проява на лош вкус(меко казано) по друг начин. Как пък не съм се сетила да снимам умиращи хора с пневмония, ама откъде да знам, че на Пехоко ще му хрумне тази гениална идея....
Добре, дай други "гениални" идеи за дисциплиниране на населението ...  въпреки, че доколкото ти знам мненията то няма смисъл от никакви мерки. Бих те пратил на един разговор с Джасинда Ардърн да обмените мисли, вижте днес как Тръмп я е изнервил:
Доналд Тръмп разгневи Джасинда Ардърн, тя не му остана длъжна

Ооо, имам идеи. Ден на отворените врати в интензивните отделения. Тъкмо ще видиш как умират хора от всякакви заболявания, да сравниш от кое е по-добре да се умре.
Не, не, направо нямам думи за бисерите в тази тема. Close

# 23 944
  • София
Много задълбочени и подробни анализи правите, поздравления!
Не разбирам обаче защо това, че най-черните прогнози не се сбъдват, като че ли разочарова някои хора. Не говоря за конкретен потребител тук, а като цяло. Във фейсбук редовно под публикации, свързани с темата почти винаги има коментари, че "нямало чували с трупове". Кой иска да има? Тогава няма да ни е ни до ДО, ни до протести. Нека да е все така "умрял" този "пик". Пък явно и така има жертви.

# 23 945
Сега отворих Worldometer-a и от това, което набързо видях, май вече сме в челните места по смъртност от ковид в Европа. Но иначе нищо особено не се случва, де. Великобритания например съобщават по-малко смъртни случаи от нас.

Иначе Тесла е прав за някои неща. Вирусът не е сезонен, но има неща в нашето поведение, които са сезонни и вероятно оказват и то може би не малко влияние, а именно отворените прозорци и стоенето повече време навън.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 21:49 от LillyM

# 23 946
Ооо, имам идеи. Ден на отворените врати в интензивните отделения. Тъкмо ще видиш как умират хора от всякакви заболявания, да сравниш от кое е по-добре да се умре.
В Германия предполагам така ги дисциплинират, нали ти самата от това се "оплака", че у нас не пускали външни хора в интензивни отделения. Предполагам идеята ти е да са без маски, калцуни и шапчици.

# 23 947
Скрит текст:
В Германия предполагам така ги дисциплинират, нали ти самата от това се "оплака", че у нас не пускали външни хора в интензивни отделения. Предполагам идеята ти е да са без маски, калцуни и шапчици.

Дали правиш разлика между допускане на най - близките в интензивното и снимане на смъртта на хора, както и използването на тези кадри в образователни клипове? Май не.

# 23 948
Тесла, благодаря за статистиките. И аз следя смъртните случаи за да се уверя, че наистина има необясним спад на епидемията. От една страна сякаш най-сетне дочакахме лятото дето щеше да пречи на вируса да се разпространява, от друга - период на отпуски, офисите са празни и хората прекарват доста време на открито или на проветрено. Въпреки това има и доста офиси, които живеят на 15градуса и климатик, което благоприятства разпространението на вируса.
Това, което е странно обаче е, че в останалите европейски страни, където също е лято и има отпуски, има отчетливо покачване на случаите, въпреки мерките, докато при нас случаите падат, на фона на каквито и да било мерки (май само носенето на маски на закрито остана и не се спазва особено).
Странен е този вирус... все още не можем да го опознаем и да разберем какво наистина му въздейства.
И аз обаче мисля, че нещата доста ще се променят септември с връщането на хората по офисите, учениците, както и по-късите дни и предстоящото есенно захлаждане.

# 23 949
  • София
Много задълбочени и подробни анализи правите, поздравления!
Не разбирам обаче защо това, че най-черните прогнози не се сбъдват, като че ли разочарова някои хора. Не говоря за конкретен потребител тук, а като цяло. Във фейсбук редовно под публикации, свързани с темата почти винаги има коментари, че "нямало чували с трупове". Кой иска да има? Тогава няма да ни е ни до ДО, ни до протести. Нека да е все така "умрял" този "пик". Пък явно и така има жертви.
Извинявай, ама ако взема че случайно позная - в коя графа отивам - на черните прогностици или ? на хората , които нямат илюзии ??

# 23 950
Цитат
Сега отворих Worldometer-a и от това, което набързо видях, май вече сме в челните места по смъртност от ковид в Европа. Но иначе нищо особено не се случва, де.
Аз покрай Татко Врабчо докато отварях да видя наистина ли ще ги минем до 2 седмици Сърбия, Австрия и Албания се сетих колко бяхме добре по показателя починали на 1 милион в ЕС, бяхме 4-и в ЕС. Ако си спомнят по редовните потребители от старите теми какви хвалебствия пишех и за народа, и за щаба, и за правителството че се спряваме толкова добре и че сме толкова напред в ЕС. Даже Кунчев си спомням че се хвалеше с това и питаше "кажете по какво друго сме 4-и в ЕС".

Сега отворих да видя къде сме в ЕС, по починали на 1 милион население, сега сме 13-и. От май досега от 4-и слезнахме до 13-и в ЕС по най малко починали на глава от населението. Пропиляхме отличен старт.

# 23 951
Дали правиш разлика между допускане на най - близките в интензивното и снимане на смъртта на хора, както и използването на тези кадри в образователни клипове? Май не.
Значи викаш на кутиите за цигари може да се лепят стикери на умиращи от рак а за ковид не трябва да има информационна кампания защото не е опасно инфекциозно заболяване и не заслужава особено внимание  ... добра логика.

# 23 952
  • София
Цитат
Сега отворих Worldometer-a и от това, което набързо видях, май вече сме в челните места по смъртност от ковид в Европа. Но иначе нищо особено не се случва, де.
.....
Сега отворих да видя къде сме в ЕС, по починали на 1 милион население, сега сме 13-и. От май досега от 4-и слезнахме до 13-и в ЕС по най малко починали на глава от населението. Пропиляхме отличен старт.
Леко да те коригирам (вярвам не ще възразиш) - 4 -то място всъщност означава 44-то  от 48 страни в Европа...
p.p. 28 бр. в ЕС

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 22:16 от Tatko-Vrab4o

# 23 953
Тесла, това е за целия период, което включва и т.н. "добър" период в началото, когато се справяхме добре. За днес сме мисля че на първо или второ място заедно с Румъния по смъртни случаи на милион. Ако се сметне за седмица ще е по-точно, но сигурно сме в челните места по смърност в момента.

# 23 954
Скрит текст:
Значи викаш на кутиите за цигари може да се лепят стикери на умиращи от рак а за ковид не трябва да има информационна кампания защото не е опасно инфекциозно заболяване и не заслужава особено внимание  ... добра логика.

Ако искаш, може да вземем стикерите от кутиите за цигари направо и да направим с тях клип за това как се умира от корона. Даже направо да вземем тази с интубирания човек, че може някой да не знае как точно изглежда интубиран човек все пак. Аааа, сега се сещам, че може да искаме снимки на макроскопски препарат на бял дроб от някоя от аутопсиите на починали от корона. Дали ще е достатъчно, как мислиш?

Общи условия

Активация на акаунт