COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 390 322
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 23 925
  • В заешката дупка
Worldometer-a поддържа модел за изчисление на трендове, по-адекватен за времевите редове: плъзгащи средни, вместо делене на не-застъпващи се периоди и смятане средната стойност за всеки период. С едно кликане се визуализира трендът. 7 дневните плъзгащи средни дава добра представа за това как се движат осреднено смъртните случаи. До няколко дни ще се види дали има реално спад или не:

# 23 926
Надявам се, че се шегуваш за болднатото. Rolling Eyes
"Шеги" с такива неща не се правят, просто е нужно "отрезвяване" на населението за да спазва мерките а понякога за това са нужни и такива неща. Хората у нас трябва масово да свикват с това понятие "нова нормалност" и да се съобразяват с мерките ... в противен случай не ни чака нищо добро, вирусът по всичко личи няма намерение да си ходи.

# 23 927
  • София
Worldometer-a поддържа модел за изчисление на трендове, по-адекватен за времевите редове: плъзгащи средни, вместо делене на не-застъпващи се периоди и смятане средната стойност за всеки период. С едно кликане се визуализира трендът. 7 дневните плъзгащи средни дава добра представа за това как се движат осреднено смъртните случаи. До няколко дни ще се види дали има реално спад или не:

Аз имах пред вид абсолютните стойности. Тредндовете на 2-ри септември няма да ги гледаме.

# 23 928
През миналата седмица ни изпратиха програмата за университет ( Софийски ), с идеята, че от 08.09 започваме присъствено. Голяма част от колегите ми ( доста по- млади) се опротивиха и заявиха, че няма да присъстват. Е, не знам дали това е довело до решението им, но днес съобщиха, че ще бъдем дистанционно.

# 23 929
Скрит текст:
Надявам се, че се шегуваш за болднатото. Rolling Eyes
"Шеги" с такива неща не се правят, просто е нужно "отрезвяване" на населението за да спазва мерките а понякога за това са нужни и такива неща. Хората у нас трябва масово да свикват с това понятие "нова нормалност" и да се съобразяват с мерките ... в противен случай не ни чака нищо добро, вирусът по всичко личи няма намерение да си ходи.

Ами не мога да си обясня подобна проява на лош вкус(меко казано) по друг начин. Как пък не съм се сетила да снимам умиращи хора с пневмония, ама откъде да знам, че на Пехоко ще му хрумне тази гениална идея....

# 23 930
Установиха в какъв ред се появяват симптомите на COVID-19

Т.е. ако нямаш симптомите - гадене, повръщане и диария, означава ли, че след положителен тест си боледувал от друг вирус/коронавирус, но не Ковид 19, м?!
Чиста проба тото е май изследването на тоя вирус...

# 23 931
  • В заешката дупка
Аз имах пред вид абсолютните стойности. Тредндовете на 2-ри септември няма да ги гледаме.
Чудесно. Но моят пост няма нищо общо с твоя. Аз коментирам тренда, понеже се заговори за него, а и Тесла си играе да изчислява средни стойности на смъртните случаи на не-застъпващи се периоди, а има по-адекватен модел, който добре визуализира тенденцията с едно кликване само.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 21:17 от ЧеКа

# 23 932
  • Там,където се събуждам щастлива.
Преди малко завърши брифинга в Нидерландия. Карантината става 10 дена. Все още няма закон, според който да те задължават и контролират, но ще променят закона скоро.

Хората продължават да са в хоум офис.
Стимулират хората да не организират рожденни дни, празненства, барбекюта. Ако го правят да е с до 6 човека и дистанция.

По 100 заразявания в Амстердам. Най-големият магазин затваря врати утре за две седмици, защото имат заразени. работници. По-късно днес или утре ще имат нови правила там (предполага се, че заведенията ще затварят по-рано). В същото време има подобрение в Ротердам, където преди са имали много проблеми (кметът там е мароканец и е много уважаван сред чужденците. Кметицата на Амстердам е често критикувана.)

Най-интересното е, че около 70- 80% от заразяванията стават в домашна обстановка.

# 23 933
Ами не мога да си обясня подобна проява на лош вкус(меко казано) по друг начин. Как пък не съм се сетила да снимам умиращи хора с пневмония, ама откъде да знам, че на Пехоко ще му хрумне тази гениална идея....
Добре, дай други "гениални" идеи за дисциплиниране на населението ...  въпреки, че доколкото ти знам мненията то няма смисъл от никакви мерки. Бих те пратил на един разговор с Джасинда Ардърн да обмените мисли, вижте днес как Тръмп я е изнервил:
Доналд Тръмп разгневи Джасинда Ардърн, тя не му остана длъжна

# 23 934
  • София
Чудесно. Но моят пост няма нищо общо с твоя. Аз коментирам тренда, понеже се заговори за него, а и Тесла си играе да изчислява средни стойности на смъртните случаи на не-застъпващи се периоди, а има по-адекватен модел, който добре визоуализира тенденцията с едно кликване само.
Ми не знаех, ако искаш - сподели този клик.

# 23 935
  • В заешката дупка
Ми аз вече го споделих. Приложих даже картинка  Simple Smile

На woldometer под графиката на смъртните случаи, цъкваш на “7-day moving average”:

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/

# 23 936
Силистренци коментират, че родителите на детето от яслата са безотговорни. "От семейно огнище" дали не значи, че е било контактно, но е продължило да посещава ясла? Май поредният подобен случй.
В Силистра на 78 годишна възраст почина от ковид Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий.

# 23 937
Малко сухи данни за смъртността у нас последните години

По седмици от 2015та насам

https://www.nsi.bg/en/content/18162/basic-page/deaths-bulgaria-weeks

Брой смъртни случаи на 100 000 души от 2015та насам, светлосинята линия е за България

https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeaths … januarytojune2020

Като цяло у нас разлика спрямо последните години няма. Някои седмици е леко нагоре, други - леко надолу. Апокалипсисът явно се отлага с 2 седмици. Отново.

P.S. Не съм от тези, които смятат, че вирус няма. Реалността обаче е, че от поне 2 месеца масата хора не спазват никакви мерки, а нищо страшно не е станало. Примерите с болници, които изнемогват, са безсмислени. Здравната ни система кара на изпарения от години. Истинско чудо е, че все още има кой да ни лекува.

# 23 938
  • София
Извинявай, забравих. Пък и май си я знам тази опция на worldometers-a ...
Моя грешка. Cry
@Че Ка

# 23 939
Едностранен залог от моя страна :
2 седмици от днес - > на 02.септември сутринта , ако ние -БГ , не сме изпреварили Сърбия, Албания и Австрия по критерий  deaths/1Mln of population       ->  https://www.worldometers.info/coronavirus/

.. аз ще спра да ви досаждам и само ще чета тук . Обещавам !
Според мен залога ти няма да се сбъдне затова не напускай темата. Мисля че няма да изпреварим Албания, след като хвърлих едно око на статистиките, може би ще изпреварим Сърбия и Австрия (в Австрия направо са спрели да умират хора от вируса), 1-10 август 0,50 починал на ден, след това дигат до близо 1, но те са 9 милиона, но Албания са ти слабото място, тях мисля че няма да ги изпреварим.

Общи условия

Активация на акаунт