COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 390 249
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 120
Лошото здравеопазване и лошият стрес са причината за краткия живот на нацията. Това за диетата е смешно, защото германците буквално се хранят със захар, тесто и мазнини. И всичкото с много захар. А в сравнение с англичаните сме трезви репички направо, както и с всички скандинавци, като се доберат до алкохол разбира се. А са ограничени до него, защото масово са потенциални алкохолици. Нищо от техните пороци обаче не може да бие нашето здравеопазване, което основно е такова заради ужасните индивиди, които работят в него. Чак аз не мага да повярвам, че се налага да онеправдавам управниците, но наистина нямат пряка вина за шайката подвизаваща се в болниците ни, освен че не са ги вкарали по затворите. Това за мен е най-грозната част на съвременната българска действителност, която не мисля, че има аналог и в петия свят.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 00:27 от Анонимен

# 24 121
Kalinka през годините съм чела тук,че здравеопазването при вас не е на добро ниво.Чакало се дълго за специалист,липсват профилактични прегледи.Не,че у нас е уау ,а вторите са проформа.Били споделила при хронично болните как стоят нещата в Нидерландия?Имат ли достъп при необходимост за преглед със специалист,здр.застраховка по-скъпа ли е?Неща,които се отнасят и за половинката ти.Тук диабетиците за доста прегледи се налага да си доплащат,или изцяло заплащат сами.

# 24 122
Снежана, това не е някаква комета, идваща от космоса да удря този или онзи по някакви неясни, произволни причини. Това е вирус, който се разпространява там, където може и разпространението му е пряко свързано с поведението на хората и мерките, които се прилагат или не се прилагат.
Аз лично в Швеция не очаквам да се повтори това, което беше, защото там проблемът беше от съвсем друго естество, което вече е поправено.

# 24 123
Ама има една разлика - аз живея в България, вие - Швеция. Малка, но съществена. Вие може да сте забравили, и да ми цитирате фейк инфо, ама аз живея всеки ден в България, и ви уверявам, че това не е вярно. Бях 2 пъти за по 6 дни на нашето черноморие - е няма толкова чиста вода, толкова слънце и въобще неща, за които вие нямате идея. В България хората умират заради липса на грижи и пари. Това е. Не заради храна и алкохол. Спирам, че ще излезне глупав диспут, просто вие няма как да прецените ние как живеем. Няма начин. Бъдете жива и здрава, нас не ни мислете, ще оцелеем както винаги.

Мен няма какво да ме уверявате - щом българинът има пари за цигари и алкохол (в челните класации е по тютюнопушене и консумация), значи пари не му липсват!

Колкото до чистото българско море - радвам се, че поне един го намира за такова!

# 24 124
  • При семейството си
Темата пак стана много информативна...за Ковид.

# 24 125

Колкото до чистото българско море - радвам се, че поне един го намира за такова!

Брой ме втора. Това е от преди две седмици, пък ако искаш го смятай за мръсно.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 00:34 от Анонимен

# 24 126
Скрит текст:
Лошото здравеопазване и лошият стрес са причината за краткия живот на нацията. Това за диетата е смешно, защото германците буквално се хранят със захар, тесто и мазнини. И всичкото с много захар. А в сравнение с англичаните сме трезви репички направо, както и с всички скандинавци, като се доберат до алкохол разбира се. А са ограничени до него, защото масово са потенциални алкохолици. Нищо от техните пороци обаче не може да бие нашето здравеопазване, което основно е такова заради ужасните индивиди, които работят в него. Чак аз не мага да повярвам, че се налага да онеправдавам управниците, но наистина нямат пряка вина за шайката подвизаваща се в болниците ни, освен че не са ги вкарали по затворите. Това за мен е най-грозната част на съвременната българска действителност, която не мисля, че има аналог и в петия свят.

Може ли да обясниш какво точно имаш предвид с болднатото?

# 24 127
Темата пак стана много информативна...за Ковид.
Aми преди малко една жена по CNN (ЕЖК) каза, че е направила някаква асоциация на преживели ковид. Разболяла се март и все още има оплаквания като главоболие, проблеми със зрението и др. Каза че до момента са изброили 96 симптома и 1/3 от заболелите (не тежкоболните) щели да имат дълготрайни последици за здравето като тук влизали и напълно здрави млади хора ... та такива ми ти работи разправя.

# 24 128
  • Там,където се събуждам щастлива.
Kalinka през годините съм чела тук,че здравеопазването при вас не е на добро ниво.Чакало се дълго за специалист,липсват профилактични прегледи.Не,че у нас е уау ,а вторите са проформа.Били споделила при хронично болните как стоят нещата в Нидерландия?Имат ли достъп при необходимост за преглед със специалист,здр.застраховка по-скъпа ли е?Неща,които се отнасят и за половинката ти.Тук диабетиците за доста прегледи се налага да си доплащат,или изцяло заплащат сами.

Онези, които окачествяват здравеопазването, като недобро са свикнали веднага да им дават антибиотик или да бъдат приети и за малки неща от специалист. Или да имат възможност да минат през двама, трима, като си платят. Картината е определено друго, ако не очакваш здравеопазването да е като в България.

За диабет (и всякакви други хронични заболявания): осигуровката не е по-висока. Редовно профилактични прегледи. За лекарства не се доплаща. Веднага назначиха здравен фитнес, който е малка сума.

Аз имах киста в гърдата. От преглед личен лекар -специалист имаше два дена разлика. Половинката с бъбречни проблеми, също веднага. Е, не можеш да избереш доктора, но по принцип хората имат доверие в здравния персонал. Когато водя мама на лекар в София не могат да ми спечелят доверието. Все става дума за пари...

# 24 129
151 нови от 8649 теста.

# 24 130
Някой може ли да ми обясни следния феномен:
Днес имаме рекордно количество направени тестове за целия период на пандемията - 8649 и същевременно с 18 случая по-малко от вчера, когато тестовете бяха с повече от 5000 по-малко

НАПРАВЕНИ PCR ТЕСТОВЕ КЪМ 20 АВГУСТ 2020 Г.

8 649
за последното денонощие

14 820
ПОТВЪРДЕНИ СЛУЧАЯ
151
за последното денонощие

4 362
активни случая

752
ХОСПИТАЛИЗИРАНИ

60
в интензивно отделение

9 931
ИЗЛЕКУВАНИ

232
за последното денонощие

527
ПОЧИНАЛИ

8
за последното денонощие

Потвърдени случаи по
Възраст

Възраст   Брой
0 - 19   1300
20 - 29   1818
30 - 39   2385
40 - 49   2669
50 - 59   2784
60 - 69   2178
70 - 79   1181
80 - 89   453
90+   52
ОБЩО   14820
Потвърдени случаи по
Области

Област   Общо   Нови
Благоевград   1149   24
Бургас   393   3
Варна   1135   12
Велико Търново   283   -
Видин   244   -
Враца   100   3
Габрово   171   -
Добрич   585   11
Кърджали   168   6
Кюстендил   533   1
Ловеч   54   1
Монтана   55   -
Пазарджик   608   7
Перник   177   -
Плевен   451   3
Пловдив   1265   19
Разград   148   1
Русе   282   8
Силистра   108   5
Сливен   435   -
Смолян   560   5
София   606   1
София (столица)   4228   19
Стара Загора   374   7
Търговище   44   -
Хасково   135   2
Шумен   236   5
Ямбол   293   8
ОБЩО   14820   151

Потвърдени случаи по
Медицински персонал

Тип   Брой
Лекари   283
Медицински сестри   277
Санитари   126
Фелдшери   15
Други   114
ОБЩО   815

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 01:50 от Вероника Димитрова 637178

# 24 131
Евала на българския лекар, направил корелацията между Диабет тип 1 и вредните храни. По цял свят се чудят защо това заболяване се появява, тук веднага знаем причината. Нищо, че Диабет тип 1 спохожда много деца с нормално и поднормено тегло. Заради ко̀лата било. Хубаво е да правим разлика между диабет тип 1 и тип 2 преди да обявяваме всички диабетици, че сами са се докарали до такова състояния. Може би тогава няма да са толкова жестоки хората, като чуят, че си в отишъл поредният човек от Ковид с придружаващо заболяване Диабет.

# 24 132
Някой може ли да ми обясни следния феномен:
Днес имаме рекордно количество направени тестове за целия период на пандемията - 8649 и същевременно с 18 случая по-малко от вчера, когато тестовете бяха с повече от 5000 по-малко
Предполагам поне 5000 от тези са на туристи тъй като знаем капацитетът на РЗИ е към 2000 теста.

# 24 133
Числата започнаха да намаляват осезателно, откакто министър се оплака, че немските туристи си анулирали резервациите. Дано е съвпадение.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 09:00 от Cygnus

# 24 134
  • София
И не само! В София - само 19 нови случая, та това е град-чудо. Вирусът явно умира на околовръстното.

Общи условия

Активация на акаунт