COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 956
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 135
Неее, протестиращите вардят и не пускат никой да преминава, няма значение дали е майка с деца или нахален чуждоземен вирус. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 24 136
Някой може ли да ми обясни следния феномен:
Днес имаме рекордно количество направени тестове за целия период на пандемията - 8649 и същевременно с 18 случая по-малко от вчера, когато тестовете бяха с повече от 5000 по-малко

Броят на тестовете вероятно не е за денонощие. Всеки ден се обявяват обобщени от няколко дни - поне два назад, защото или  РЗИ не сколасват да ги обявяват навреме, или лабораториите не сварват да ги въвеждат в системата.

# 24 137
Защо да е феномен? Заразените в един момент ще започнат да намаляват. Да не сме по-прости от шведите😀

# 24 138
Абсолютна заблуда е, че всички диабетици са дебели. Може да си слаб като клечка и да развиеш диабет.

# 24 139
Аз наистина не виждам логика да намаляват случаите. Възможно ли е да изчезва вируса, но само в Бг? Другото което ми прави от известно време впечатление е, че в другите страни разболелите се медицински специалисти бяха някъде около 10-15% от болните. При нас са около 5%. Как постигнахме и този феномен? При условие, че повечето лекари подценяват вируса и мерките?
П.с. Малко разводняване и от мен. Аз съм "прескачала трапа" досега три пъти. И трите пъти до трапа съм стигала с "помощта" на лекари. И не, не съм стигала до лекари защото съм била болна, а заради бременности и преглед/изследване самоназначени от мен. И съм убедена, че ако живеех в Германия, нямаше да ми се налага да прескачам трапа и веднъж дори. Защото там лекарите са стриктни, не са мърлячи, спазват оперативните си протоколи, и не се лакомят за пари.
Та, аз все още не съм умряла, въпреки усилията на лекари, но много хора с по-слаби организми  умират... Затова и по време на ИП трайно се движехме под смъртността за 2019г. Но пък болниците бяха празни.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 08:06 от mmm75

# 24 140
Скрит текст:
Стрес, несигурност, пушене и ядене на много некачествена храна е причината за високата смъртност. Половинката ми е диабетик и в България миналия месец не изяде нищо сладко, но не се отърва от обривите, които получава, когато му се повишава захарта. За мен е сигнал, че яко се бута захар във всички други продукти.

В добавка нямаме здравна култура.
Много хора дори и да имат възможност не отиват на лекар. Чакат до момента, когато вече няма как да се справят сами. Масово се залага на билки (не отричам, че помагат в някои случаи) или “ На Пенка й помага това лекарство, да взема и аз да го пия.”
[/quote]

Но е вярно и че много често не попадаш на знаещ и можещ лекар. Защо се получава така! Много е тъжно.

Днес имаме мноооого тестове бре! 8649
Мисля, че задграничните студенти също почнаха да се тестват...

# 24 141
  • София
На мен ми звучи напълно логично спадането на бройките. От месеци не съм била продължително време в застрашена среда, освен в ГТ, но там се возя с повишено внимание. И пътуваме в ненатоварен часови диапазон. Колеги само в службата, без външни посетители в този период, с приятели се виждаме на открито, много слънце. След месец ще има предпоставки за промяна на нещата, дано ги овладеем.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 09:00 от бъръльо-бъръльо

# 24 142
  • Там,където се събуждам щастлива.
Скрит текст:
Стрес, несигурност, пушене и ядене на много некачествена храна е причината за високата смъртност. Половинката ми е диабетик и в България миналия месец не изяде нищо сладко, но не се отърва от обривите, които получава, когато му се повишава захарта. За мен е сигнал, че яко се бута захар във всички други продукти.

В добавка нямаме здравна култура.
Много хора дори и да имат възможност не отиват на лекар. Чакат до момента, когато вече няма как да се справят сами. Масово се залага на билки (не отричам, че помагат в някои случаи) или “ На Пенка й помага това лекарство, да взема и аз да го пия.”

Но е вярно и че много често не попадаш на знаещ и можещ лекар. Защо се получава така! Много е тъжно.

Днес имаме мноооого тестове бре! 8649
Мисля, че задграничните студенти също почнаха да се тестват...
[/quote]

Надявам се заминаващите студенти за Нидерландия да не си прахосват парите за тест, защото не важи. Все още няма закон за карантина със следене и глоби, но промениха от вчера текста от “ строго препоръчителна” в “отиват в карантина”.
Това, което забелязвам е, че се увеличава социалния контрол на роднини, приятели, преподаватели и работодатели. Това е в пъти по-сериозно от контролно обаждане от институция. Най-вече за това какво ще си помисли работодателят ако открие, че се лъже.

# 24 143
  • София
Хора, вие наистина ли смятате, че случаите действително намаляват?
Абсолютна манипулация са цифрите.
Мариана Николова има много общо с това.

# 24 144
  • Mostly in my mind
Добре е, когато твърдите нещо, да се обосновавате защо е така.

# 24 145
Мариана Николова е една калинка с нулева власт да казва какво да се прави. Дори не нулева, ами под нулата.
И нито тя, нито Бойко Борисов могат да застанат до главата на лаборантите в цялата държава и да казват "пиши негативен, пиши негативен, чуваш ли какво ти казвам".
В технологичния свят, в който живеем, никой не би рискувал властта, професията и бизнеса си с подобно поведение.

# 24 146
Марияна Николова и да може да скрие положителните тестов, едва ли може да скрие нарастващия брой починали, така че аз вярвам, че намаляват, да. Съдя и по моя кръг от познати. Миналия месец имах чувството, че обръчът със заразени около мен се затяга - близки се оказаха контактни, колеги - положителни, деца на приятели от градини - контактни, и още, и още. В момента нямам познати дори контактни. И във форума миналия месец току изпищеше някой, че е контактен, скоро не се е случвало.

# 24 147
В Русе има много направени тестове последното денонощие. Тества се голям завод. Новите случай са от там.

# 24 148
  • Пловдив
Ами да, намаляват. И е нормално. Всички си имаха първа истинска вълна, ние нямахме. Това си ни е тя. И е лято. И не е чак толкова лесно да се разболееш, срещаш хора навън, не седиш в затворени помещения. Как да се разболее човек? Вируса не е извънземен, не може да заразява на открито току-така. За това и се чудя тези испанци с тези маски на плажа... Пълен потрес и тъпотия. Ама нали, да се правят, че вземат мерки, да не каже някой, че не. В Швеция Няма втора вълна Просто защото хората направиха това, което всички трябваше да направят, ако така реагираха всички, сега щеше целия свят да си е едно по-спокойно място. Маски в затворени помещения, не събиране на закрито на огромни групи хора, хигиена. Това е достатъчно. От там насетне всичко е излишно и повече пречи, отколкото помага. Но всичко на този свят е политика, интереси и пари и така ще си караме нелогично.
А темата е извор на забавление, първо нашите си измислили случаи, че да се докопат до пари, после не тествали, сега тествали, ама криели и те така все нещата трявба да са тежки и грозни, за да са доволни бг мамите.

# 24 149
  • София
Добре е, когато твърдите нещо, да се обосновавате защо е така.

По очевидни причини много трудно ще Ви приведа статистика, въпреки че я обичам. Просто такава липсва. Но стечението на обстоятелствата е отвъд странно и не се подчинява на никаква логика.

Общи условия

Активация на акаунт