COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 663
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 285
Това е безобразие, веднага бих сменил джипито с някой по-нормален.
Ако не знае как да даде направление или не иска да си търси други пациенти.  

а ти знаеш ли как се сменя личен лекар? само през юни и през декември имаш право, или ако почине; следваща стъпка е да намериш изобщо лекар (поне в София), който да приема нови пациенти

минахме през това през месец май, когато случайно научихме, че GP-то на сина ми е починала - голяма рядкост са лекари, които приемат нови пациенти въобще, а пък да ти е наблизо или поне в радиус 2-3 километра - съвсем.

# 24 286
  • Бургас
Може би сте коментирали приложението ViruSafe, но аз съвсем кратичко искам да кажа, че останах изненадана.
В началото на месеца реших да го пробвам. Такава ми е работата по принцип /тествам софтуер/. Та поцъках си, следят местоположение, следят дали имаш симптоми. Работи доста резонно при налични симптоми.
Преди няколко дни бях при ЛЛ за направление. Не съм болна, а имам проблем с гърдите, та ходих да ми пусне направление за хирург. 
От вратата ме посрещат екипирани, защото системата ги е известила, че имам симптоми на коронавирус.
ЛЛ е получила мейл, че пациент от нейната лист с имена..... има симптоми и т.н. Доста приятно се изненадах, че има връзка с ЛЛ на използващите приложението. Мейла е получен навреме, но ЛЛ ми е приятелка и знае, че ако има нещо ще и се обадя и не ме е потърсила. Още повече се бяхме чули за проблемие ми с гърдата и знаеше, че съм добре. Т.е. не съм болна.
Мисълта ми е, че е добре огранизирано и известява ЛЛ, ако техен пациент чекира симптоми и винаги могат да го потърсят.

# 24 287
а ти знаеш ли как се сменя личен лекар? само през юни и през декември имаш право, или ако почине; следваща стъпка е да намериш изобщо лекар (поне в София), който да приема нови пациенти
Представи си знам, миналия месец (юли) го смених без никакви драми. Новата се оказа свястна и никакви тестове като за чумав не ми е искала за да ме прегледа ... дори и телефона си вдига без да се сърди.

# 24 288
Може би сте коментирали приложението ViruSafe, но аз съвсем кратичко искам да кажа, че останах изненадана.
В началото на месеца реших да го пробвам. Такава ми е работата по принцип /тествам софтуер/. Та поцъках си, следят местоположение, следят дали имаш симптоми. Работи доста резонно при налични симптоми.
Преди няколко дни бях при ЛЛ за направление. Не съм болна, а имам проблем с гърдите, та ходих да ми пусне направление за хирург. 
От вратата ме посрещат екипирани, защото системата ги е известила, че имам симптоми на коронавирус.
ЛЛ е получила мейл, че пациент от нейната лист с имена..... има симптоми и т.н. Доста приятно се изненадах, че има връзка с ЛЛ на използващите приложението. Мейла е получен навреме, но ЛЛ ми е приятелка и знае, че ако има нещо ще и се обадя и не ме е потърсила. Още повече се бяхме чули за проблемие ми с гърдата и знаеше, че съм добре. Т.е. не съм болна.
Мисълта ми е, че е добре огранизирано и известява ЛЛ, ако техен пациент чекира симптоми и винаги могат да го потърсят.

това доста ме сащисва Simple Smile за нашата лична лекарка съм убедена, че няма и собствен имейл дори...

# 24 289
Да му е приятно плажуването на Мутафчийски. Знаейки нарцисизма и любовта му към славата и чешане на егото, предполагам лежи на една от онези плажни кърпи със собствения му лик. Close
На Мутафчийски от самото начало му личеше, че с голямо нежелание се явява на брифингите. Не може да се каже същото за Мангъров, който пък с голямо желание се скъса да дава интервюта.

Мангъров е ясно, че обича камери и внимание, личи си му. Не знам какво стана с турнето му... Grinning

Това съвсем не значи, че и Мутафчийски, особено като го гласяха за бъдещ президент не реши, че е някакво божествено създание, слязло на Земята, за да ни начуква канчето. А че нямахме нужда от никакво начукване и никакво канче, а от комуникация и разбираеми послания, това остана някак в миманса.
Няма, бате... облича черната униформа, застава с гробовната физиономия и тона на класна ръководителка и започва да обяснява за 36 нови случая за последното денонощие. Grinning

В общи линии Ковид ситуацията в страната само се нормализира, откакто го махнаха. Grinning

Ама нормално, хирург е човека - дава го по-наедро. Или слава и Дондуков 1, или нищо.

# 24 290
  • Пловдив
За Пловдив говоря...аз ако бях също бих се оплакала в касата, та и ТВ щях да викна...ама хора разни. Не е фейк.
Жената имала пристъп като задушаване и явно оная докторица си е мислела за вируса...а става дума за паник атаки.

# 24 291
А какво правиш, когато си болен, не си се явил на работа, а лл не иска да ти издаде болничен без тест? Няма как да го смениш от сега за след малко.

# 24 292
А какво правиш, когато си болен, не си се явил на работа, а лл не иска да ти издаде болничен без тест? Няма как да го смениш от сега за след малко.
Квото дал господ - платен или неплатен отпуск.

# 24 293
В общи линии Ковид ситуацията в страната само се нормализира, откакто го махнаха. Grinning
Така е, я си представи как декламира 14 починали с придружаващите заболявания и колко дълги брифинги ще трябваше да прави а мисирките какви интересни въпроси щяха да задават ... свърши това "шоу".

# 24 294
Понеже стана дума за Швеция. Отчита най- висока смъртност за първите 6 месеца за последните 150 г. Само за април 40% по-висока от средната. Не знам дали е пускана, от вчера е статията.
https://www.theguardian.com/world/2020/aug/19/sweden-records-hig … chobox=1597877507

# 24 295
Добре де нали министерството уж разпореди ЛЛ да дават направления за тест по НЗОК? И такава е логиката като за всички останали инфекциозни заболявания, от къде на къде ще е изключение? Или пък искат първо направление от специалист инфекционист?
Може ли линк за такова разпореждане?
Аз доколкото знам личния може да даде направление за специалист (дали пулмолог или инфекционист не знам в случая), който специалист след като те прегледа може да даде направление за тест.
Само че на личните по принцип направленията за специалисти са им доста ограничени и гледат да не дават.

# 24 296
Понеже стана дума за Швеция. Отчита най- висока смъртност за първите 6 месеца за последните 150 г. Само за април 40% по-висока от средната. Не знам дали е пускана, от вчера е статията.
https://www.theguardian.com/world/2020/aug/19/sweden-records-hig … chobox=1597877507

Да, за първите 6 месеца са починали 51 405 жители на страната, около 10% повече от същия период за последните 5 години, осреднено.
При 5 805 потвърдени смъртни случая от Ковид в страната сметката е точна.

За отбелязване е, че за последните 5 години са си увеличили населението с 400к.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 17:07 от tipsofme@abv.bg

# 24 297
ЛЛ не са виновни. Направленията са малко и те самите се чудят на кого по напред да дадат. Останалите ако заритат, да звънят във спешното. Тъжно е, но системата ни е така. Пари за всички няма.
За ПСР и на мене ми казаха че ЛЛ няма право да дава направление. Освен ако са го променили последната седмица.

# 24 298

Да, за първите 6 месеца са починали 51 405 жители на страната, около 10% повече от същия период за последните 5 години, осреднено.

А през април тези 400к са били 40% от населението, така ли е?

# 24 299

А през април тези 400к са били 40% от населението, така ли е?

5 805 са смъртните случаи от коронавирус. Огромната част от тях през първите шест месеца на 2020г.
През април е бил пика на смъртност в Швеция от Ковид, според статията.

Общи условия

Активация на акаунт