COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 369 473
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 25 200
  • Там,където се събуждам щастлива.
А не е ли тъжно обощаването, че децата, които ще се обучават неприсъствено ще останат неграмотни?
Или тъгуваме тенденциозно?

Факт е, че голяма част от тези деца ще изостанат. Ако ще кандидатстват в друго училище и нямат пари за уроци, то ще бъдат в по-неблагоприятна позиция на изпитите. Това ще окаже влияние върху бъдещето им.
Родителите, които могат да помагат вкъщи са малък процент. Този форум не е представителен за обществото.

Sadlady, за проблемите в образованието ми е ясно. Все пак има и много деца, които научават все пак някакви знания и умения в училище. Надявам се.

# 25 201
  • Pierrefonds, CA
........ нямаме вентилация(пак заради Ковид)....

Заради повредена вентилация, в един старчески дом, тук, в Монреал, се заразиха 200 живущи и 150 персонал! Мога и видео да дам на професорка, която участва в разследването,  на френски e. Вируса са открили по стени, навсякъде, даже и там където се стига само със стълба... Та това да се изключва вентилацията умишлено,  за да не се разпространява вируса е опасно.
  Добре, това означава, че при наличие на  вентилация, вирусът се разрежда и рискът от заразяването е минимален ли?
А фактът, че е открит по стени означава ли, че това представлява опасност?
Аз така и не си изясних до колко наличието на вирус по различни повърхности е предпоставка за заразяване...

Рискът е по-малък при добра вентилация.. За повърхностите също си е предпоставка...неслучайно се дезинфекцира.  Ясно е, че никой няма да пипа нависоко, но са взимали проби от всякакви възможни места в дома..

# 25 202
Филтрите в ДГ отдавна не са това, което бяха.
Мешат си се яко децата и играят и навън в дворовете на градините. Ако имаше нещо да стане, щеше да е станало вече в ДГ. Ама не - ще се извадят от 100 кладенци вода, но няма да се признае никога, че образованието случайно моооже и да тръгне безпроблемно.
Училищата ли сега станаха най-голямата заплаха?
Ами заплахата от неграмотност не ви ли притеснява леко? Щото Ковид ще мине и замине, но пробойните в знанията ще останат и тепърва ще лъсват.
Ама какво ли питам, като знам отговора.
Вече 6 месеца живеем с вируса, омангърчваме се ежедневно и нищо. Нито една прокоба не се е сбъднала.
Сал едно плашило остана: присъственото училище.
Невярно е твърдението ти, че в ДГ няма филтър, и че децата се "мешат яко". В нашата ДГ сутрин на входа е медицинската сестра, а всяка група си има определен кът в двора, в който други деца не се допускат. Винаги е било така, не е заради конкретния вирус.
"Ако имаше нещо да стане, щеше да е станало вече в ДГ. " Не е точно така, защото в момента не са повече от 10-тина деца в група. Тези дни разговарях с едната от госпожите ни. Каза, че постоянно правят забележки за дистанция, организират тихи и индивидуални занимания, и не пеят в стаята, а само когато са навън. Обаче от септември ще са вече по 20-24 в група, малко след това ще застудее и няма да могат да ги изкарват на двора както досега. И в един момент наистина ще се окаже, че училища и детски градини ще са заплаха. И хайде да спрем да развяваме заплахата от неграмотност. Който иска да се ограмотява, ще намери начин. Който не иска - също. Без значение присъствено или дистанционно ще е обучението.

# 25 203
Вярно ли караш две годишното да носи маска?

# 25 204
  • София
Според мен училищата и детските градини трябва да имат план Б, в случай, че се разболее учител. Ако основен учител се разболее, да бъде заместван от този от занималнята или възпитател, а за заместване на втория учител да имат готовност студенти по педагогика да го заместят временно, естествено при желание от тяхна страна. И това време да им се заплаща както е редно, по граждански договор ли, не знам и да се зачита за някакъв вид стаж. Хората от МОН имат време да мислят и мъдрят ситуации. Клас със заразени ученик или учител примерно за седмица, за всеки случай, да минава на дистанционно обучение.

# 25 205
Ужас, 18 починали..
3588 теста - 60 заразени, от които пак 11 в Добрич и Ямбол с 11.
99 са починалите. Вероятно са за 2 дена, защото вчера нямаше. Интубираните са намалели с 9 души, но то се разбира какво им се е случило.

Тук пише 99 заразени, 18 починали .

https://m.24chasa.bg/novini/article/8938236

Моля не подвеждайте с информация за толкова починали , Ужасно е !!!!

Юсеин Болт също с Коронавирус
https://m.dnes.bg/sport/2020/08/24/iusein-bolt-e-s-polojitelen-t … oronavirus.460822

# 25 206
Сега се замислих... Заразени, но недиагностицирани не ги ли пишат като болни от ОРЗ и Грип? По това според също може да се следи, а то за сега е доста ниско. За цялата страна са 400 случая за миналата седмица. Което значи, че щом се падат на всеки 100 теста по 5-6 заразени, поне 20-30 човека недиагностицирани с Ковид, са ги писали ОРЗ и грип.

# 25 207
Не знам, какво се е случило в старческия дом, но се приказва, че при затворени(в случая направо хале) помещения и обща вентилация, се наблюдава голямо разпространение. По тази причина е спряна, а дезинфекция се извършва по няколко пъти попринцип, не защото сега е пандемия.

# 25 208
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
А не е ли тъжно обощаването, че децата, които ще се обучават неприсъствено ще останат неграмотни?
Или тъгуваме тенденциозно?

Факт е, че голяма част от тези деца ще изостанат. Ако ще кандидатстват в друго училище и нямат пари за уроци, то ще бъдат в по-неблагоприятна позиция на изпитите. Това ще окаже влияние върху бъдещето им.
Родителите, които могат да помагат вкъщи са малък процент. Този форум не е представителен за обществото.

Sadlady, за проблемите в образованието ми е ясно. Все пак има и много деца, които научават все пак някакви знания и умения в училище. Надявам се.

Калинка, тези деца, а и всички други, чиито родители са по-спокойни по отношение на ситуацията с вируса имат възможността да ходят на училище, поне в България, където го трепем с устрем и положението е цветя и рози.
Избор нямат тези (или поне им е ограничен до доста компромисен), които са си преценили позитивите и негативите и не искат да поемат този риск. Разбира се, че има много деца, които придобиват знания и умеиия в училище. Разбира се, че има учители, които дават на децата ни много отвъд знанията и уменията, и аз имам щастието по-голямата част от тези, с които ни е срещнал живота да са точно такива. Не малка част от тях също са притеснени сега. Защото у нас, Калинка, както и ти сама виждаш - мерките не са много адекватни.

# 25 209
  • При семейството си
Ужас, 18 починали..
3588 теста - 99 заразени, от които пак 11 в Добрич и Ямбол с 11.

Хоспитализирани 714 (-31)
Интензивни отделения 65 (-9)
Излекувани 159

По области и София град:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 25 210
https://e-vestnik.bg/32869/za-maskite-s-lyubov-dano-ne-gi-stignem-amerikantsite/
Интересно според мен четиво за маските.А и не само.Отваря се темата за манталитета на българина.

# 25 211
Родителите, които могат да помагат вкъщи са малък процент.
Калинка, а ако родителят е със сериозно заболяване, по-добре ли ще бъде да се заразят? Идеята е за право на избор. Родителите, за които образованието е ценност, ще успеят да преценят и да решат как да се обучава детето им. Тези, за които не е - за съжаление ДО или присъствено и в двата случая е проформа.
При вас как стои въпросът с хронично болни деца и тези с рисков член на семейството? Те присъствено ли са?

# 25 212
  • София
Престанете на сравнявате ДГ с училищата, двете учреждения нямат нищо общо..... в една група в ДГ има 20 деца и 2 госпожи, в една стая ядат, спят играят, в училище е съвсем различно, движението на ученици и учители е доста интензивно...., а и колко ученици има в едно училище и колко деца в ДГ... с училището са по 7-8 паралелки по 4 випуска по 30 деца.... в ДГ макс 8 групи по 20 деца, които можеш и да ги контролираш.....
ДО е извинение за тези, които ги мързи да учат и присъствено.

# 25 213
Тъжно е броят на активните да намалява и за сметка и на починалите. На второ място сме по смъртност в ЕС, каза сутринта академик Петрунов

# 25 214
  • варна
В коя градина са 20 деца🤨, в нашата група 34, в  класа са дъщеря ми са 24 деца.

Общи условия

Активация на акаунт