COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 387 382
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 045
  • София
Починалите продължават да са тревожно много на уж ниския брой заболели. И вече определено не става дума за лаг откогато заболелите се движеха около 300. При средно 150 заболели на ден (а май са по-малко), ако починалите са средно 10 (а вече трябва да са повече) това са 7.5%. А все повече ме съмнява и броя на починалите дали не е подценен, при цялото мазало с тестването.

# 27 046
  • в страната на чудесата
Какво имаш предвид по подценен брой?

# 27 047
  • София
Преди време говорехме, че броят на смъртните случаи трябва да е най-точен, понеже когато си в тежко състояние, задължително ще те тестват. Но в последно време стана ясно, че дори хора в тежко състояние ги карат сами да си плащат теста, не ги приемат веднага в болница и т.н. Което поставя под съмнение, кога и дали изобщо всички тежки случаи се тестват. Което съответно би изкривило и статистиката на смъртните случаи.

# 27 048
  • Варна
Информация за починалите:
78    M    Плевен    Долни Дъбник
68    M    София-град    Столична
73    F    Варна    Варна
57    F    София-град    Столична
83    M    Хасково    Хасково
86    M    Шумен    Каспичан
67    F    Добрич    Добрич
71    F    Добрич    Добрич
70    M    Смолян    Смолян
42    F
80    F    Смолян    Смолян
80    M    София-град    Столична
76    M    Пазарджик    Велинград
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/oshte-13-pochinaha-koronavirus-u-nas

# 27 049
Вземи и сам си потърси.
Не е въпрос аз да търся. Всички знаем приблизително за колко души става дума и всички знаем, че лежалите заради ковид и свързаните с него усложнения са много по-малко от лежалите заради грип и свързаните с него усложнения. Който има глава на раменете ще си направи изводи.
Аз не знам и не ме интересува.
Знам обаче, че ако хвана грип, веднага мога да започна Тамифлу или Реленца даже на своя глава. Мога и да се ваксинирам преди това. Знам също какви изследвания да си пусна, за да следя как се развива инфекцията и дали съм направила усложнение. Зная долу-горе кои аб се изписват. Зная при кои лекари да потърся помощ бързо.
За Ковид не зная нито едно от тези неща.
За грипа има лекарства и ваксини, и въпреки това 1700 българи годишно умират, а над 40 000 влизат в болница. Представи си какво би станало, ако нямаше лекарства и ваксини.
Ама има лекарства, а за Ковид няма.
Морбилите са много по-заразни от Ковид и протичат с усложнения. И какво печеля ако си представя, че няма  ваксина за тях?! Някакво успокоение, че Ковид го няма или е малко хрема.

# 27 050
Това означава ли, че респиратор  FFP3  не предпазва този, който го носи  т.е.  през клапата от вън навътре има вероятност за преминаване на аерозоли.   При издишване е ясно,  че навън попадат.
Само ако клапата е дефектна и не уплътнява както трябва, но тези клапи имат супер елементарно устройство и е малко вероятно да са дефектни. Представляват една тънка латексова мембрана която при вдишване ляга върху пластмасовото легло на клапана, а при издишване се надига и пропуска въздуха. За да пропуска трябва или мембраната да е разкъсана или леглото където ляга да е неравно и да не може да прилепне добре. Това може да се провери лесно преди поставяне на маската.

Благодаря за отговора.

# 27 051
  • София
У нас заразените с коронавирус все още се третират като прокажени - факт.
За това всеки би крил заболяването си до колкото може.

А защо да не го крие като се оказва, че ЛЛ не искат да се занимават, болниците не искат да се занимават, тестовете си ги плащат, РЗИ си питат ушите? С какво системата помага на човек, който се разболее? С нищо.
Признавам, че се пазя най вече, защото зная, че ако човек изтегли късата клечка е оставен да се оправя както си знае и с парите напред. А ако ги няма тези пари?

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 08:18 от Andariel

# 27 052
Скрит текст:
Вземи и сам си потърси.
Не е въпрос аз да търся. Всички знаем приблизително за колко души става дума и всички знаем, че лежалите заради ковид и свързаните с него усложнения са много по-малко от лежалите заради грип и свързаните с него усложнения. Който има глава на раменете ще си направи изводи.
Аз не знам и не ме интересува.
Знам обаче, че ако хвана грип, веднага мога да започна Тамифлу или Реленца даже на своя глава. Мога и да се ваксинирам преди това. Знам също какви изследвания да си пусна, за да следя как се развива инфекцията и дали съм направила усложнение. Зная долу-горе кои аб се изписват. Зная при кои лекари да потърся помощ бързо.
За Ковид не зная нито едно от тези неща.
За грипа има лекарства и ваксини, и въпреки това 1700 българи годишно умират, а над 40 000 влизат в болница. Представи си какво би станало, ако нямаше лекарства и ваксини.

Ама има лекарства, а за Ковид няма.
Морбилите са много по-заразни от Ковид и протичат с усложнения. И какво печеля ако си представя, че няма  ваксина за тях?! Някакво успокоение, че Ковид го няма или е малко хрема.

Човекът според мен се опитва да каже, че трябва да направим вирус с 1% смъртност и кой знае колко % инвалидност ендемичен, т.е. да приемем да си го караме редовно и да спрем да се впечатляваме. Той нали Мангъров така каза, както човечеството било свикнало с туберкулозата и полиомиелита, така и ние да свикнем с ковид. Т.е. да се върнем поне 1 век назад, най-малко. Това разбират под "нормален живот".

# 27 053
  • При семейството си
Да, де, но ние два месеца си стояхме вкъщи, за да се подготви тази система. Подготвиха Арена Армеец, вместо да се подготвят действащите лечебни заведения. НОЩ ни съобщаваха просто едни бройки и се караха с Медицинския съвет (или както там се наричаше), защото в него бил еди кой си.

# 27 054
Здравейте, тестът на ММ е позитивен. Надявам се, че все пак има шанс да не сме се разболяли с детето, защото си бяхме на село и сме имали контакт 1 ден преди да разбере. След седмица ще Се тествам и аз, ако не проявя симптоми по-рано, защото не мога да съм в неведение. Хубавото е, че аз контакти нямам, защото бяхме само с детето една седмица. Единствено ще предупредя във входа съседите да напръскат асансьора и вратите. ММ няма никакви симптоми, освен 1 ден с ниско кръвно. Аз съм с астма, ако го имам и аз ще пиша как протича при мен

# 27 055
Вече 10 дни бройката хоспитализирани се движи 715-740, а тежките случаи 60-70. В момента сме в плато и няма никакво затихване.
В Бургас да не обявиха край на сезона, че почнаха да тестват? Или е клъстър от предприятие?

# 27 056
А защо да не го крие като се оказва, че ЛЛ не искат да се занимават, болниците не искат да се занимават, тестовете си ги плащат, РЗИ си питат ушите? С какво системата помага на човек, който се разболее? С нищо.
Признавам, че се пазя най вече, защото зная, че ако човек изтегли късата клечка е оставен да се оправя както си знае и с парите напред. А ако ги няма тези пари?
Естествено, че себе си ще пазиш. Ако на теб не ти е приоритет да се опазиш как можеш да очакваш на държавата или на околните да им е приоритет да те пазят. А ти ако се опазиш пазиш косвено и околните по този начин.

# 27 057
Пълните нощни клубове на град Ухан - бившият епицентър на пандемията. Нямат нито един случай на ковид-19 от месец май.

https://www.youtube.com/watch?v=pysGIFSuK48

# 27 058
  • в страната на чудесата
Пълните нощни клубове на град Ухан - бившият епицентър на пандемията. Нямат нито един случай на ковид-19 от месец май.

https://www.youtube.com/watch?v=pysGIFSuK48

Лили, за мен ще е интересно да прочета твоят коментар на тази ситуация.

# 27 059
Здравейте, тестът на ММ е позитивен. Надявам се, че все пак има шанс да не сме се разболяли с детето, защото си бяхме на село и сме имали контакт 1 ден преди да разбере. След седмица ще Се тествам и аз, ако не проявя симптоми по-рано, защото не мога да съм в неведение. Хубавото е, че аз контакти нямам, защото бяхме само с детето една седмица. Единствено ще предупредя във входа съседите да напръскат асансьора и вратите. ММ няма никакви симптоми, освен 1 ден с ниско кръвно. Аз съм с астма, ако го имам и аз ще пиша как протича при мен
Желая здраве на вас и съпруга!
Добре сте решили за съседите. Не знам какво е добре друго да направите за вас и детето. Чела съм, че може превантивно да вземате цинк. По-запознати да кажат.

Общи условия

Активация на акаунт