COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 387 268
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 075
На жената ако й е лошо няма да е с маска, кърпа и не знам си какво в/у носа и устата. Ама, зор да са "компетентни", като резултатът всъщност е, че се показват колко са откровено прости. Честно казано хич не ме учудват вече подобни коментари. Хората сме яко тъпо племе. И протестите го показват и не само.

# 27 076
  • София
Скрит текст:
Фани, какво се случи с майка ти? Спомням си, че нещо не беше никак добре.
Продължава да не е добре, борим се. Но има лъч светлина, поне овладяхме стомашния проблем, защото беше страшно цял месец и нещо. Исках да пиша и питам тук, но толкова съм изтощена , че нямам сили. Бактериална двустранна бронхопневмония е имала при постъпването в интензивното, ден след изписване от съдовото. Как пък за един ден стана толкова зле и дори беше пред интубиране. Ковид тест пишат - отрицателен е правен и бърз при приема и след това в болницата. Имам пратено становище на болницата, но нищо от това за което питах нямам отговор-за антибиотика, за изписването в това състояние защо не е видяно, защо няма кой лекар да дойде и прегледа, защо плащам частно и т.н. Дълго е, но..това е. Не ходете и влизайте поне сега по болници, освен ако не е животозастрашаващо нещо. След интензивното трябваше по съвет на личния и лекар (аз ходих , щото той не посещава болни дори срещу болницата) да я приемели в инфекциозна болница, ама не в ковида, а до него отделението-то не било там опасно. За една рана да се обработи и то не кървяща или нещо фрапантно.... не го разбирам, не мога дори да го осмисля,  отказва ми мозъка просто.

Ужасно, наистина Sad Но това, че стомашният проблем е отпаднал е много положително. Кураж, надявам се всичко да е наред скоро!

# 27 077
И аз се движа в автобуса с ръкавици, маска и слънчеви очила.

Кой знае колко наредби отнасям както въпросната жена.

# 27 078
  • Бургас
Според РЗИ Бургас заразените са 21.
4 от община Бургас
17 от община Сунгурларе.
Вероятно са изтървали вируса в дома
Срам ме е, че поради безобразие и безхаберие ще затрием сума хора и мед.лица Sad

# 27 079
Много ме впечатли разказа за 80 годишната с много придружаващи заболявания, симптоми и положителен тест, която са отказали да приемат в болница. Чета в медиите и за други такива случаи. Ама като го имаше задължението (към болниците) да приемат възрастните, народа скачаше. Ще видим с разпределителния център какво ще става, не съм оптимист.

# 27 080
4 от община Бургас
17 от община Сунгурларе.
Срам ме е, че поради безобразие и безхаберие ще затрием сума хора и мед.лица Sad
Може ли линк..и аз тъкмо помислих,че са обявили край на сезона....

# 27 081
  • София
На мен са ми най-интересни тези, които са с ръкавици, обаче през цялото време цъкат на телефона и говорят (дори да са с маски), като преди това са опипали дръжката на вратата на тролея, после пръчките за хващане в салона, дръжката на седалката, за да седнат, а често ги виждам жените със същите тези ръкавици да си оправят косата, да си заглаждат веждите и подобни. Интересни са ми за наблюдение, защото явно искат да направят нещо, обаче пропускат останалата част от упражнението - да се самонаблюдават, докато автоматизират неправенето на някакви неща. Оказва се, че всичкото това пипане те на практика са нанесли върху лицата си доста от мръсотията, полепнала по ръкавиците, защото ръкавиците са порести.

# 27 082
  • Бургас
4 от община Бургас
17 от община Сунгурларе.
http://www.rzi-burgas.com/ejednevna_inf.COVID.htm
Нашето РЗИ започна да дава редовна и изчерпателна информация.

Сезона свърши и вече ще се тества таргетирано според мен.
Болните не са повече, тества се с правилна мисъл. Знаят си къде да търсят “бройка”
Simple Smile
Време беше за насочено тестване, а не мижи да те лажем.

# 27 083
Скрит текст:
4 от община Бургас
17 от община Сунгурларе.
http://www.rzi-burgas.com/ejednevna_inf.COVID.htm
Нашето РЗИ започна да дава редовна и изчерпателна информация.

Сезона свърши и вече ще се тества таргетирано според мен.
Болните не са повече, тества се с правилна мисъл. Знаят си къде да търсят “бройка”
Simple Smile
Време беше за насочено тестване, а не мижи да те лажем.
[/spoiler]

Леле от кога пък дават вече таква информация-да се не знае Simple Smile Преди месец влизах в сайта-нищо ....Ами похвално-дано и така продължат...

# 27 084
Да не би да са ги ваксинирали вече в Ухан?

Работата ми е свързана с китайци. Още  март месец се прибраха  в Китай. Юли се върнаха и обясняваха,че  до Нова година Китай пускал някакво хапче. Не разбрах за лечение или за защита ,че е малко трудно комуникацията с тях и изобщо вярно ли е . Но ми беше странно самото им призоваване от Китай.

# 27 085
  • София
На мен са ми най-интересни тези, които са с ръкавици, обаче през цялото време цъкат на телефона и говорят (дори да са с маски), като преди това са опипали дръжката на вратата на тролея, после пръчките за хващане в салона, дръжката на седалката, за да седнат, а често ги виждам жените със същите тези ръкавици да си оправят косата, да си заглаждат веждите и подобни. Интересни са ми за наблюдение, защото явно искат да направят нещо, обаче пропускат останалата част от упражнението - да се самонаблюдават, докато автоматизират неправенето на някакви неща. Оказва се, че всичкото това пипане те на практика са нанесли върху лицата си доста от мръсотията, полепнала по ръкавиците, защото ръкавиците са порести.
Всичко това е толкова простичко, но трябва да имаш елементарна култура и възпитание, за да не пипаш тялото си с мръсни ръце. И тук не става въпрос само за ковида, а принципно. За да не се налага отново да давам  епитети на българина ще си замълча до тук. Присмиваме се на американците, че им поднасят всичко като на малоумници, но това е част от задължението на властите да представя нещата на населението точно като за такива. Но иди кажи тук на някой, че е тъп, некултурен или балък, да видиш какво става. За това властите носят огромна вина за ненавременното  неусведомяване на населението как да се държи по време на пандемия, как да носи маската си, как да я слага, как да я съхранява, как да я пипа и така нататък, защото 95% процента от хората не го правят правилно.

# 27 086
Аз ръкавици и очила не нося, но дори и да носех, това по никакъв начин не засяга въпросните социопати. Дори някой да е попрекалил лично с мерките и да е сложил хазмат костюм например, това няма отражение върху другите, тъкмо обратното. Същото не може да се каже за хора, които отказват да спазват елементарни мерки, за да предпазят себе си и околните.

# 27 087
Бих искал да попитам Типс и останалите, които му се възхищават: каква, според тях, е причината тук да няма (все още) Бум, ето, има фестивали, концерти и пр.? Кое е-ракията, чубрицата или киселото мляко?
Да, България е една от малкото държави, чийто граждани в голяма степен не си промениха поведението след ковид, факт. Дано не се окажа прав, но ми се струва, че след зимата вече няма да е така....

Моето мнение защо е така изключва всички доводи за ракия, БЦЖ и дори генетична невъзприемчивост като несериозни.
Съвсем скромно ми е мнението и не смея да твърдя нищо поради пълна липса на медицински познания. Мисля обаче следното:
1. В България постоянно живеят много по-малко от 7 млн, може би сме постоянно около 5 млн, като непрекъснато циркулират групи от идващи и отпътуващи българи, а територията ни не е малка, това прави разпространението по-слабо. Македонците са малко, но по-нагъсто и затова ги удари така.
2. Движението вътре в държавата изобщо не е интензивно, в сравнение с други държави. Силно мобилни са в големите градове и затова там все са най-много. Първенството постоянно се държи от София. Появява се понякога някой особено упорит клъстер, който държи друга област начело, но после тя отстъпва на други- Видин, Плевен, сега Благоевград. Но София винаги оспорва първенството на тези райони. Заседналите по-трудно разпространяват.
3. Има повече от един щам, който циркулира. Изглежда, че някой е силно смъртоносен, и който го хване си отива, млад, стар, болен, здрав, все тая. Примери: абитуриента от Търново, двамата пастори от сбирката в Перущица(все здрави хора и сравнително млади всички) и други.Друг пък е лек и се минава лесно.
4. Най-важния фактор - Със сигурност има нещо в имунната система, което още не го знаем какво точно е, но то е решаващо кой ще живее и кой не. Това нещо прави така, че някои хора карат тежко болестта си, други съвсем леко. И това важи не само за тази болест, но и за всяка друга. Дори весдесъщият грип, за който все говорим. Свързано е с тестостерона и естрогена, но още лекарите не знаят как. Жените се разболяват по-лесно, но мъжете карат по-тежко. Така ми обясниха на мен за други болести, а сега виждам, че е в пълна сила и за ковид.
Скрит текст:
Мисля, че колкото повече тестостерон имаш, толкова е по-опасно. И колкото повече естроген, толкова по-леко, но това последното е само мое мнение.

# 27 088
  • София
Аз ръкавици и очила не нося, но дори и да носех, това по никакъв начин не засяга въпросните социопати. Дори някой да е попрекалил лично с мерките и да е сложил хазмат костюм например, това няма отражение върху другите, тъкмо обратното. Същото не може да се каже за хора, които отказват да спазват елементарни мерки, за да предпазят себе си и околните.

Но те се притесняват, че ще има - тоест, че "истериците" ще повлекат други след себе си, по този начин създавайки тенденция, "причинявайки" по-сериозно мерки, които ще стигнат и до тях и ще принудят и тях да спазват. Колко разумно и лишено от истерия е това, нека всеки прецени за себе си, но определено е в дъното на агресивните кампании, които се водят срещу спазващите.

# 27 089
  • Бургас
Ън, тестостерона не би трябвало да е толкова важен фактор. Иначе би значило, че момчетата в пуберитет са най - рискови с оглед на факта, че при тях нивата са много високи. По - високи от тези на възрастен мъж по референтни.

Общи условия

Активация на акаунт