COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 385 682
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 540
  • София
А за училището и преписването не се притеснявайте. Тази година е имало нареждане отгоре на седмокласниците масово да се пишат шестици. Така МОН отчита най-успешната година за НВО (ако не се лъжа и за матурите в 12.клас). И как няма да е...Носеше се слух, че тестът по БЕЛ за 7. клас е бил доста по-лесен от предишни години и баловете т.г. са били по-високи. Ето така независимо кой колко е учил и какво знае, дали е преписал или не, важното е МОН да отчита успехи...
Нищо от това не е вярно

# 27 541
  • Русе
Тази година е имало нареждане отгоре на седмокласниците масово да се пишат шестици. Така МОН отчита най-успешната година за НВО (ако не се лъжа и за матурите в 12.клас).
  Глупости

# 27 542
Честно да си призная, с това постоянно обсъждане на маските ( то си има отделна тема за това) , отново ми се всява смут. 😐
Платнените, хирургическите ...не пазели.
Признайте поне, че най- малкото от пръски пазят, което е от значение.
Ако наистина не пазят, защо официално се препоръчват за ГТ, магазини, училища и др. закрити обществени места в Германия и други страни?
Едно е Ковид отделение, друго е обществено място.  
Че моята ЛЛ в немски пракцис е с хирургическа маска. И зъболекарката, също. Те са медицински лица, имат деца, подхождат много отговорно и са съпричастни към сериозността от риска на инфекцията.
Но са с хирургически , а не с друг вид маски.
От пръски пазят, но ако си в помещение в което въздуха се насища с вируси летящи във въздуха, не те предпазват особено, защото тези маски не се уплътняват добре по лицето и на практика ти вдишваш и издишваш много въздух който не минава през маската, а я заобикаля.

# 27 543
В жегите много спарват и наистина е мъка. Но в хладни помещения са добре. Мисля че зимата на открито ще са супер.
Аз съм носила такава 6.5ч в автобус. Не съм се задушила от затруднено дишане. Мисля че усещането се дължи на влагата, защото в помещения със климатик се диша идеално.
Сега ми хрумна, че високото разпространение в държави с високи температури по 40гр. , може да се дължи на струпване на хората в прохладни помещения със климатици. Изобщо не виждам как при такива Т някой ще се шляе по цял ден на открито дори да е в отпуска.
Само предполагам обаче. Не съм информирана какви мерки е имало за закрити помещения - ресторанти, магазини, кафенета...

# 27 544
Не ме карайте да пиша кой директор го е казал...Може да са глупости за вашия град, за нашия не са.

# 27 545
Коригирам. От днес светофарът е официален и Виена е с жълта светлина. В самия сайт вдясно може да се потърси и значението на светлините за различните области. За жълт цвят за училищата и гастрономията в скрития текст.

Скрит текст:
Начално училище
- маски задължително, когато се движат извън класа
- маски задължително за хора, които само посещават сградата
- спорт предимно на открито, във фитнес зали само при специални условия (малки групи, вентилация, без контактни спортове)
- пеене само на открито или с маска

Средно училище и горно средно ниво
- горните плюс
- ако класовете / училищата са затворени - дистанционно обучение (при случаи в самия клас или училище)

Университети
- до днес няма единно правило, университетът решава

Гастрономия
- затварят в 1.00 часа
- от 11.09. маски за персонала
- разстояние от един метър между различните маси и седнали на бара гости (тоест, ако няма един метър до самия персонал, сядането на бара може и да бъде забранено
- имат право да ти поискат даните (което никога никога не ми се е случило във Виена, защото не е задължително и на никого не му харесва тази глупост - графа "невъзможно", защото те могат да ти поискат, а ти можеш да откажеш, не е задължително)

ПП Много се радвам, че по всяко време обикновеният човек има възможност да се информира, това предотвратява паника. На жълто спокойно може да си изкараме цялата зима, не е кой знае колко по-различно.
Скрит текст:
Графиката днес:

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 15:37 от Анонимен

# 27 546
Индонезия е една от страните, най-силно засегнати от коронавируса в Югоизточна Азия, а властите измислят някои креативни начини да насърчат хората да носят маските си.
Наказването на отказващите маски е да лежат в отворен ковчег - една тактика, която се оказа краткотрайна. Бе представена в сряда, но изоставена до петък след интензивна обществена реакция,
Наказанието беше замислено като алтернатива на глоба от 17 долара или общественополезен труд, който обикновено включва почистване на обществени съоръжения.
Целта е виновникът да „обмисли действията си, защото с Covid-19 съществува риск те да бъдат положени в истински ковчег“.

Но потребителите на интернет разкритикуваха плана, като един от тях посочи: „Хората не се страхуват от ковчези, дори двойките стават интимни в гробището“.

Един човек, който все пак е влязъл в ковчега, защото не е носил маската, посочи пред местните медии, че това е най-бързият и евтин вариант.

https://www.bbc.co.uk/news/live/business-54023357

# 27 547
А за училището и преписването не се притеснявайте. Тази година е имало нареждане отгоре на седмокласниците масово да се пишат шестици. Така МОН отчита най-успешната година за НВО (ако не се лъжа и за матурите в 12.клас). И как няма да е...Носеше се слух, че тестът по БЕЛ за 7. клас е бил доста по-лесен от предишни години и баловете т.г. са били по-високи. Ето така независимо кой колко е учил и какво знае, дали е преписал или не, важното е МОН да отчита успехи...
Нищо от това не е вярно
Да, пълни измишльотини. Особено за НВО по БЕЛ и МАТ. Сравнявахме тестовете и задачите с дъщеря ми, която беше 7 клас. Не са по-лесни от минали години. Преразказът даже беше по-труден. Тези слухове някой несправил се ученик и майка му ли ги разпространяват? Joy
Вярно е само, че МОН отчитаха незаслужени успехи, защото от началото на локдауна всичко легна на плещите на родителите.

# 27 548
Силвио Берлускони /83г./ според съобщенията е в ранните стадии на двойна пневмония. Това не е непременно по-лошо от пневмонията в един бял дроб, но това е признат симптом на Covid-19, който първоначално се нарича нова coronavirus-infected pneumonia.
Неговата 30-годишна приятелка, италианският депутат Марта Фашина, и две от децата му също са с положителни резултати.
https://www.bbc.co.uk/news/live/business-54023357

# 27 549
Май вчера беше прочетох, че нямал симптоми. После, че го приели в болница, но само за всеки случай - сега пневмония. Дано се оправи.

# 27 550
Ако ми го е казал добър учител по БЕЛ?!
Заслугите са повече на частните уроци и децата.
Няма да отклонявам темата повече.

# 27 551
Май вчера беше прочетох, че нямал симптоми. После, че го приели в болница, но само за всеки случай - сега пневмония. Дано се оправи.
пише, че е без симптоми, но това не означава, че не може да има изменения в белите дробове... Пише, че е в болница San Raffaele в Милано.

# 27 552
Ковид не е само зараза, болест, понякога и смърт. Ковид е намален доход също, съсипана икономика, загуба на пари и бизнес за много хора. Няма ни един човек да се радва и да е доволен от ситуацията, да не иска старото време преди него-без ограничения, без маски, без страх. Различни сме само по това , че едните виждат начин (чрез отговорност и съзнание, чрез елементарни мерки) това да продължи и с малки неудобства, но важни да продължим до откриване на ваксина и лекарство, да не губим много, да работим и живеем нормално. Става въпрос за определено време, не по принцип да ни е такъв живота. Още повече, че ковид повтаря се разбра, имунитета не е сигурен и е кратък май дори да минеш леко първият път. Другите искат също работа, училище за децата, но роптаят против мерки и подценяват опастност, като си мислят, че така ще си продължи живота и няма да ги засегне. Това е грешка за мен, защото всички сме в лодката и тя е препълнена. Кой ще изпадне и изплува не се знае, риск е. Колкото повече хора не го разбират, толкова по-бързо ще се наложи пак да ни затворят, ограничат и губим. Тогава вече ще е стрес наистина, защото много българи вече изгоряха, а при второ затваряне...ще е трагедия. Кой ще е виновен тогава? Тези дето искат мерки и сигурност, но живот и работа, доходи. Може би тези дето са против всичко, това си е грип, а вчера четох, че не е различно от шарката и децата трябва задължително да го минат, дори е добре да има болни да ги заразят (във фейсбук, не тук)
Да, едни сополи може да не са ковид и вероятно не са, но в пандемия, пред липса на лекарства, като си знаем болниците, като става въпроси за семейства, бизнес, оцеляване и здраве, тогава не се играе на сляпо. Взима се възможно най-лошия вариант и да се отхвърли, за да сме спокойни и това е правилно за мен.
Ти лично продължаваш ли да ходиш на почивки нормално? Купуваш ли си дрехи и други вещи колкото миналата година? Хапваш ли някой сандвич, дюнер, сладолед, палачинка и т.н. колкото миналата година? Ходиш ли на кафе и ресторант колкото миналата година? Ако отговора на някой от въпросите е не значи спомагаш за намаляването на дохода на много хора, за загубата на бизнес на много хора и въобще за съсипването на икономиката ни. Няма нищо случайно, че правителството на Великобритания дава пари на хората за да посещават ресторанти. Хората се грижат за бързото възстановяване на икономиката си. Човек, който приеме за нормално хапването в ресторант после ще влезе в някой магазин и въобще бързо ще започне да консумира и живее нормално. Дори на комунистите в Китай им е ясна тази пазарна логика и полагат всички усилия да накарат гражданите си да консумират повече за да се възстанови напълно икономиката им.

# 27 553
Така е, голяма част от безсимптомните развиват типичните за ковид изменения.

# 27 554
  • При семейството си
Ли Лу, благодаря за споделеното. За пореден път е информативно и интересно.

Общи условия

Активация на акаунт