COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 371 348
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 28 515
ами писала съм към онзи момент не знаех че е това нито можех да се тествам защото не съм била в чужбина. През май се изследвах защото бях убедена че това беше нещо различно и антителата потвърдиха. Имах много болезнено гърло към 2 седмици и суха кашлица и напрежение в гърдите. Личната не ми изписа нищо само някаква хранителна добавка за подсилване на имунитета която така и не пих и след като виждах че не се оправях бях на УНГ той ми изписа разни неща и антибиотик и се оправих но доста време ме боляха гърдите. 

# 28 516
  • Немция
Niss, това, което описваш е притеснително, дано отшумят оплакванията ти с времето!

В Испания, където има драстично покачване на случаите, в някои населени места родители бойкотират началото на учебната година и оставят децата си вкъщи. Учителите плануват стачка.

https://diepresse.com/home/ausland/welt/5864340/Coronavirus_Elte … lstart-in-Spanien

# 28 517
  • При семейството си
Niss , в коя част на тялото са тези обриви, парене? А при другите във фейсбук групата?

# 28 518
  • При семейството си
122 нови
5145 теста
753 хоспитализирани
60 интензивни отделения
177 излекувани
10 починали

По области и София град:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 28 519
  • Cobrs
Кажете ми, как да убедя родителите, че децата трябва да носят маски в час. На ръба на силите си съм вече. Има хора в риск от тежко протичане на болестта - деца, родители, учители и затова според мен трябва да носим маски. Обяснявам, че трябва всички да сме съпричастни. Аз нося маска в работата (работя извън образователната система) - не бих наложила насилствено на детето ми да направи нещо, което аз не мога да направя. Дишам си нормално, сменям маските няколко пъти на ден, махам маската по време на обедната почивка, нямам респираторни проблеми, даже и обриви от маската нямам. Според родителите обаче, част от които са и медицински лица, маските са причина за обриви и за увеличено поемане на въглероден двуокис. Не разбирам посланието, че децата ще се развиват забавено поради липса на кислород. Не разбирам, ще го повторя. Съпругът ми е с ужасен синузит от дете, вечно диша през устата и носи маска на работното си място без проблем. Аз също. Майка ми, пенсионерка, всяка сутрин е със запушен нос и затруднено дишане от две години. От март месец носи маска по няколко часа на ден без проблем. Мои колеги винаги при настинка или грип носят маски на работа, за да не заразят колегите си и работят с маска всяка зима седмица-две, нямат проблеми с дишането, кожата и общото си състояние. Тогава защо носенето на маски е проблем, на какви медицински проучвания се основава това твърдение, колко хора са изследвани, за коя група хора има риск от носене на маски и защо? Бихте ли ми по помогнали с малко допълнителна информация!

# 28 520
122 нови
5145 теста
753 хоспитализирани
60 интензивни отделения
177 излекувани
10 починали
Около 2,5% позитивни, дано се запази тенденцията за намаляване.

# 28 521
  • София
Съгласен съм, че повечето, ако не и всички политици са знаели, че ковид-19 е по-опасен от грипа, и Умишлено са го неглижирали.
Няма как да излязат да кажат на Света, че идва пет пъти по-смъртоносен от грипа вирус, защото са наясно и с последиците. Представете си, в такъв случай не би имало "просто бой за тоалетна хартия в магазините". Вероятно ще се започне масово презапасяване, като ще се стреля на месо по опашките в магазините, за да се "разчиства" терена.
Даже бих стигнал по-далеч, именно, за да няма паника, са подстрекавани разни доценти и други по света, да изказват своята гледна точка, че вирус няма. За да няма и паника. Иначе масите могат да станат наистина неконтролируеми, да се наложи да излезе армията, да се окървавят не една и две държави, последиците от което да надминат тези на вируса.
Така е и с други неща, между другото, не само с ковид.

# 28 522
  • София
Магграт, аз също смятам, че децата трябва да са с маски още от пук. Обаче настроенията са такива, че хората имат невероятно силна съпротива и отричат проблема. Има и кой да подклаждат отричането. И Господ не може да ги убеди.

Ние си знаехмс, че знаят за опасността, но ее гадно да те гледат в очите и да те лъжат. Това не се забравя. Постоянно в главата ми изникваха нещата,с които ни баламосваха за 86-та. И сега съм с хиляда на ум.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 06:28 от Andariel

# 28 523
Niss , в коя част на тялото са тези обриви, парене? А при другите във фейсбук групата?
На мен ми беше по лицето  обрива на други хора другаде на различни места. Паренето ми е основно по ръцете и краката отново при всеки е на различни места.

# 28 524
  • При семейството си
На мен ми беше по лицето  обрива на други хора другаде на различни места. Паренето ми е основно по ръцете и краката отново при всеки е на различни места.

Благодаря за отговора. За обриви бях чела, паренето, поне за мен, е новост.

# 28 525
Това от фейсбук за оздравелите в Бергамо изследване. Дълго е го слагам в скрит текст , ако някой му е интересно.
За мен това е ужасяващо. И пак невярващи и за конспирации пишат. Що за народ сме не знам.
Скрит текст:
Петър Велков
12 ч.
📌 БЕРГАМО, Италия – изследване на оцелелите след вируса и техните органи

При първата вълна от COVID-19 хиляди бяха погребани, някои дори изгорени в град, който беше епицентър на коронавирус в света. Сега болница преглежда отново оцелелите, които се сблъскаха с вируса. Правят им се кръвни изследвания, изследват се дробовете, сърдечно-съдовата система и се разпитват за начина им на живот…

🔴 Откритията са това, за което Ви говоря от месеци, това, което се вижда и в много други държави и медицински изследвания – месеци след преболедуването COVID-19 е оставил жестоки белези върху над 1/3 от хората, инвалидизирал ги е за неопределено време, а някои не искат дори да продължават да живеят….50% от тях споделят, че се чувстват болни…

🔴 И преди някой да каже, да, ама това е в чужбина, ами, не, това са истории и от моя месинджър на родна почва…

🔴 Сред първите 750 проверени пациенти, около 30% все още имат белези на белите дробове и проблеми с дишането.

🔴 Вирусът е оставил още 30% с проблеми, свързани с възпаление и съсирване, като сърдечни аномалии и запушвания на артериите. Някои са изложени на риск от органна недостатъчност.

🔴 Много от пациентите месеци по-късно се справят с плеяда от ежедневни трудности и нямат ясен отговор кога всичко ще отшуми: болка в краката, изтръпване в крайниците, загуба на коса, депресия, тежка умора.

🔴 Тук лекарите говорят за изцяло нови проблеми, които тези хора никога не са имали преди болестта, а не за влошения на стари техни оплаквания дори.

🔴 Един пациент, Джузепе Вавасори, 65-годишен, е развил загуба (краткосрочна се надяват) на паметта и сега живее под планина от бележки и напомняния, с имена и телефонни номера. Ядрено-магнитен резонанс след ковид показва точковидни лезии на мозъка му.

🔴 Друг, 61-годишният Гуидо Падао, се възстанови достатъчно добре, за да може да излезе на почивка това лято. Но той спи четири допълнителни часа на нощ и понякога заспива внезапно, припадайки над клавиатурата.

🔴 "Как се чувстваш?" наскоро лекар помоли следващата пациентка да влезе, 54-годишна, която все още не може да се изкачи по стъпало, без да загуби дъх.
„Чувствам се сякаш съм на 80 години“, каза жената.“

Преди шест месеца Бергамо беше стряскащ предупредителен знак за яростта на вируса, град, в който през нощта звъняха сирени, а военни камиони се нареждаха на опашка пред държавната болница, за да изпращат мъртвите. Бергамо драстично ограничи разпространението на вируса, но сега предлага друг вид предупреждение, това за дългите последствия, при които възстановяванията се оказват непълни и понякога мъчителни.

🔴 Тези, които са преживели пика на огнището през март и април, сега са отрицателни. Вирусът, според PCR тестът, официално е изчезнал от техните системи. Но.
"Но ние питаме: Чувствате ли се излекувани? Почти половината от пациентите казват" не ", каза Серена Вентурели, специалист по инфекциозни болести в болницата.

🔴 Някои пациенти, остават толкова отслабени, че когато пристигнат за последващите си срещи, техни роднини или инвалидни колички им помагат в чакалнята. Досега дори няколко души се оказали толкова крехки, за да издържат няколко часа тестове, че вместо това са откарани от чакалнята в спешното отделение. Друг път хората се появяват месеци по-късно, преживявайки най-лошото - кислородна недостатъчност, интубации - и невероятно са почти добре. Лекарите казват, че една от загадките на вируса е как възстановяването може да бъде бързо за едни и брутално за други.

🔴 Вентурели, 80-годишен, преборил вирусът, идва на преглед, но той довежда своя син. Възрастният баща се превръща в гледач на своят син, защото последствията за него от Covid били ужасяващи.

🔴 Проучването в Бергамо е едно от многобройните усилия по света за изследване на аспекти на продължителните щети на Covid. Едно германско проучване на 100 души установи, че близо 80% са имали сърдечни аномалии няколко месеца след инфекцията.

🔴 Изследване на епидемиолози от King’s College London, разкрива, че около 300 000 души са съобщили за симптоми, продължаващи повече от месец. Близо 60 000 души са съобщили, че имат симптоми повече от три месеца. Някои случаи са леки, но други са сериозно изтощителни, със задух и умора. Изследователите там споделят, че някои хора е трябвало да използват инвалидни колички. Други казват, че опитът да изпълнява ежедневни задачи като пазаруване или дори изкачване по стълбите може да ги остави приковани за дни.

🔴 В момента се провеждат и други проучвания, за да се разгледат конкретно подгрупа от хора, някои никога не са били хоспитализирани,, които въпреки това имат умора и други симптоми месеци след заболяването….а дори при хора, каращи вирусът безсимптомно, изследвания показват поражения по белия дроб, типични за Covid-19.

🔴 За съжаление, такива изследвания като тези в Лондон и Бергамо има вече прекалено много от всякакви кътчета на земята, а някои от тях са ужасяващи…

# 28 526
Дам, въпросът е, че някои не само лъгаха, което накара хората да не се пазят, но и бездействаха, в резултат на което ужасно много хора умряха и пострадаха, икономиките потънаха. Много интересно как в Нова Зеландия премиерката излезе и защити хората, нямаше бунтове, нямаше стрелби и кръв, а и не само там. Трагедията в САЩ и на други места е неописуема и най-лошото - предотвратима.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 08:25 от LillyM

# 28 527
Пак двуцифрено число починали. Sad

# 28 528
Чета сега новина в български сайт за това, че Добрич не е вече рисков район за Германия. Заглавието е "Без 30-дневна карантина за пристигащите от Добрич в Германия"
https://news.bg/int-politics/bez-30-dnevna-karantina-za-pristiga … -v-germaniya.html
Откъде вадят такива дезинформации и защо ги пишат? Кога е имало 30 дневна карантина? Отделно и когато се върнеш от място, което през последните 14 дни е било рисково, пак стоиш в карантина или правиш тест и с отрицателен резултат тя отпада.

Bitte prüfen Sie unmittelbar vor Antritt Ihrer Reise, ob Sie sich innerhalb der letzten 14 Tage vor Einreise nach Deutschland in einem dieser Gebiete aufgehalten haben. In diesen Fällen müssen Sie mit einer Verpflichtung zur Absonderung rechnen.

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Ris … ogebiete_neu.html

# 28 529
И аз съм много объркана от този велик специалист доц. Атанас Мангъров. Не мога да разбера кога казва истината, когато казва, че всички ще го изкараме или когато казва, че шансът да се заразиш е като да спечелиш 1 милион от лотарията. Когато уверява, че няма опасност от разпространение  или когато радостно заявява, че протестите са чудесна възможност вирусът да се разпространи сред повече хора.

Всъщност изобщо не съм объркана, целта ву винаги е била една и съща: масово заразяване, къде чрез убеждаване, къде чрез най-разнообразни лъжи. На някои ако това са им "специалистите" и "авторитетите" това си е техен проблем, моите стандарти обаче са доста по-високи както към професионалната експертиза, така и към чисто човешките качества и морал.

На Мангъров ще ми повярвам, когато сам положи усилия да се зарази, да го изкара като редови данъкоплатец, лекувайки се у дома и чак като не може да диша, да го вземат в болница, пък тогава ще се вслушвам в това, което говори. Сега се крие като мишка лицемерното му леке с леке, а ръчка глуповатите да ходят да се заразяват. Кой още е толкова заблуден, че да му му обръща внимание на този кукундрел?

Общи условия

Активация на акаунт