COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 951
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 945
  • София
Разрешени ли са сватбите и има ли някакво ограничение за това, колко човека могат да присъстват?
Питам се, дали са тествали всички, които са присъствали на сватбата...(повечето на клипчето, въобще не бих ги оприличила на роми, ако ги срещна на улицата:).

Издъхналият преди дни 55-годишен ромски пастор Коста, който беше диагностициран в началото на седмицата с коронавирус, се е заразил по време на ромска сватба в столичния квартал "Факултета", която е вдигната на 6 юни.

Купонът е бил допуснат, въпреки изричните забрани за подобни мероприятия заради пандемията. Кой знае защо, обаче кметската управа начело с Иван Чакъров не е била активна в осигуряване на превенция за сватбените струпвания във "Факултета".

На 6 юни БЛИЦ написа, че спецполицаи са пристигнали във "Факултета" по сигнал и са спрели песните и танците. Униформените са свършили бързо и съвестно работата си и не се е стигнало до инциденти и пострадали.  

Коварната инфекция, обаче е засегнала не само пастора Коста, но и неговата съпруга и още четирима от многобройните гости. Изходът за евангелиста е бил фатален, а останалите също са в деликатно състояние.

https://blitz.bg/kriminalni/ogromen-skandal-romskiyat-pastor-kos … o_news752924.html

Ха, и ние звъняхме за същото джамбуре. Кънтеше целия парк от веселбата. И после се чудите къде са софийските случаи.

# 3 946
Не , че искам да защитавам народа , но ... Какво са виновни хората ? Преди няколко седмици ( не помня вече кога беше ) Излезнаха всички от НОЩ , а и политици имаше и обявиха победа над вируса , сваляне на мерките ,отваряне на стадиони с по 10 000+ зрители , благодариха си и въобще всичко изглеждаше просто като край . След това имаше седмица с много малко заразени , спряха се и брифингите ... Заразените се казват около полунощ , а и в новините почти не се говори за вируса ... Как хората да вярват в нещо което вещите лица обявиха победа , когато на стадиона има 15 000 зрители , когато дискотеките са фул ... Честно казано когато не влизам в темата сякаш всеки е забравил за вируса , сякаш го няма вече ...
За жалост обаче го има и аз лично ще си нося маска абсолютно на всяко затворено пространство където отида и ще си мия и дезинфикцирам ръцете когато се пребирам в нас , така ще правят и останалите хора от моето семейство , макар и с ясното съзнание  , че това не ни дава никакви гаранции , но не виждам да спирам да правя нещо което правех когато имаше 30 заразени дневно , а сега 130

# 3 947
Аз смея да твърдя, че в Стара Загора предприятията показаха как се прави и то без да се затваря градът, без КПП-та и без и едно кафене да затвори врати. Избухна огнище, вложиха се средства да се изтестват всички + контактните и ето го резултатът - един заразен, който е напълно възможно да е от онзи ден (заради забавянето на частната лаборатория в съобщаването на резултати). Заразените са под карантина и така. Действия навреме + малко съвест = няма нужда от никакви локдауни, ъпдауни и прочее.

Точно пък Стара Загора... два дни криха коя е фирмата, тук ми изтриха и коментарите. Заразиха и работници от Нова Загора, които всеки ден са пътували за работа. Сега отново е оскъдна информацията за заразени от Нова Загора - пак е намесено името на голяма фирма с много работници.
Обаче, все в един определен момент не може да се продължава да се крият данни! Хората трябва да са информирани, за да спазват по-стриктна хигиена и всички други мерки.

# 3 948
Тези пастори се оказаха истинска биологична бомба.
Няма ли да затворят тези храмове, сутринта и кметицата на Перущица каза, че няма.

# 3 949
Добре, и какво трябва да се направи, според вас? Да се затворят всички отново по къщите? Да се върнат КПП-та? Да се затворят всички граници? Да бъдат задължителни маски навсякъде, вкл. и на открито? Да се затворят отново театри, стадиони, кина, заведения? Какво предлагате вие, дето не спирате да се възмущавате от свободията? Любопитно ми е, какво предлагате? И като затворим отново, ама  да кажем този път по-сериозно, какво правим след като пак се отворим? Вирусът пак ще си е тук. Него топло време не го мори. Не създавал имунитет. Ваксина няма скоро да има, ако изобщо има. Наистина, какво предлагате? И това не го питам, защото държа да се проепидемчвам, но наистина ми е твърде любопитно какво очаквате, че трябва да се случи?
Аз предлагам да се спазват елементарни мерки и да не лъжат хората, че вирус няма, защото е опасно да го мислиш. Като този фелдшед, който заразил 20 човека защото не вярва. Можем да се държим адекватно за ситуацията, да се изолираме ако сме болни, да сме вкъщи ако не ни е добре, да носим маски ако сме в градския или в магазин или в болница. Дезинфекция, добра хигиена, може и да не се бутаме по дискотеките. Не е много сложно според мен. Иначе е ясно че няма как да седим затворени 5 години.

# 3 950
orchid, ако зависеше от мен: задължително носене на маски на закрито, децинфекция, ограничаване на соц. контакти, никакви заведения на закрито, да не говорим за дискотеки, независимо от воплите на Алибеговци и сие, всекидневна информация за брой и местонахождение на новозаразените, задължителна дезинфекция на градски, междуградски, училищен транспорт (междуградският е оставен напълно без контрол) по сведения от първа ръка и общините, подписали договорите,  спят сладък сън... и т.н.

# 3 951
Как човек да не го е страх да отиде на лекар, като и сред тях има невярващи и неспазващи мерки?

# 3 952
  • Bulgaria
Момчетата от БУБА, прекарали COVID-19, дариха кръвна плазма.

18-годишните баскетболисти на БУБА Баскетбол Константин и Борис бяха сред доброволците.

Разказват, че изкарват леко вируса - имат температура и кашлица, но се лекуват повече от месец и половина.

https://bgbasket.com/new.php?id=85897&fbclid=IwAR3wY9AknVzjO … uvUkgLHcJIpo3F3_g

# 3 953
Извинявам се, че прекъсвам линията на дискусията, но ме интересува в момента има ли карантинен период за пристигащите у нас от Северна Македония?
Има.

# 3 954
8-те случаи в Пловдивско

Ново огнище на коронавирус е установено в частна фирма в село Войводиново, съобщиха от областната управа в Пловдив.
Шест души са заразени с КОВИД-19 във фирмата с 14 души персонал. Управителят е изследвал работниците по желание и веднага е предприел всички противоепидемични мерки след положителните проби.

Останалите случаи с днешна дата са на 70-годишна жена от Пловдив с дихателни проблеми, която е хоспитализирана, и на 45-годишен мъж от Карлово, който е свързан със случаите в Перущица. Той също е приет в болница за лечение.

https://bnr.bg/plovdiv/post/101296153/otkriha-ognishte-na-kovid- … a-vav-voivodinovo

# 3 955
Как човек да не го е страх да отиде на лекар, като и сред тях има невярващи и неспазващи мерки?
Страх ме е. Правя рутинни прегледи на 6 месеца, но това е свързано с ходене при личния лекар за направление , после
при специалист, после в лаборатория и пак при специалиста. Е, няма да си го причиня. Но пък и заболяването ми позволява това. Ако беше животозастрашаващо....

# 3 956
Сега влезнах в коментарите в страницата на МЗ във фейса. Много ми се иска да вярвам, че повечето са на тролове, но общото мнение е, че ни лъжат за вируса, че който иска да се пази, да се завре в бункер и т.н.

# 3 957
  • София
Как лесно затваряте заведения, дискотеки, кина и т.н. А работещите в тях и за тях, къде отиват? Повечето огнища са или сред определени етноси, които всички тези заведения са ги виждали на картинка, или в трудови колективи.

# 3 958
Точно тези дни се чудех какво  стана с огнището във Факултета, три дни КПП и готово, потушиха го.
Оттогава си щъкат свободно насам-натам.

# 3 959
  • София
Не , че искам да защитавам народа , но ... Какво са виновни хората ?............................

Падането на мерките /до голяма степен/ стана под натиска на част от този народ, които непрекъснато мрънка, че едва ли не са му  нарушени правата на живот .... стресиран, изплашен от брифингите на НОЩ, обеднели, ожаднели, огладнели, а пък сега пълни кръчми и километрични опашки на почиващи в Гърция ....

Общи условия

Активация на акаунт