COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 104
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 230
Имам неприятното усещане, че през последната седмица настана модата с клетъчния имунитет, нещо като даване на надежда, че ще излезем сухи от водата.
По-скоро е заради някакво по-задълбочено обсъждане на евентуални ваксини - това нищят, това им идва да споменат.  Наскоро ми попадна статия от Щатите, че тъмнокожите малцинства не желаят да се включат в тестване на ваксини, а при тях заболеваемостта е по-висока. Което също е още рано да се каже дали се дължи изцяло на културни особености, или има и генетични. Още е сравнително рано да бъде оценен проблема с реактивиране и резаразяване. Реактивиране е възможност, защото има много хора, които на приливи и отливи го карат месецИ. Случай на резаразяване също имаше доказан - 6 или 6+ отрицателни теста след оздравяване, т.е. няма как да се дължи на тестовете. Все въпроси, важни за ваксините, и които се обсъждат.

За ДГ учителката - по-добре с фалшиво положителен под карантина, отколкото с фалшиво отрицателен на работа. Пък и аз лично не бих бързала да го броя за фалшиво положителен, освен ако не направи още поне 2-3 негативни ПСР-а през следващия месец.

Колкото до ниската смъртност от инфлуенца,
Скрит текст:
най-добрата приятелка на баба беше раждала по време на една от грипните вълни, предполагам към средата на миналия век се развива действието. От 14 новородени в болницата, където е, оцеляват само две, и двете с много тежки увреждания. Едното е нейното, умира след двайсетина години, като цяло не се е чувстваше късметлийка. Антиваксъри от поколението на баба и прабаба нямаше.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 23:33 от crow

# 4 231
Цитат
това за струпването, дето го пише, не е вярно обаче. Вече няма да ходим. Пращаве документите по пощата, или ако някой иска, може да ги занесе на ръка, но само ги дава и си тръгва. Решенията ни ще идват пак с писмо.
Въпросът е, че ни искат актуални изследвания сега обикалям по болници и лекари, а това хич не е безопасно. За това протестират майките и напълно основателно. Мен вече не ме засяга, но тези, дето още не са получили писма, може да си спестят тревогите покрай събиране на документи.
Според мен телк трябва да спре работа, което означава да спре да изпраща писма да спират на хората пенсиите, като останат само комисиите, да доразгледат документите на такива като мен, дето вече са със спрени пенсии и готови документи за представяне.
Може по пощата,може и на място.НО на място се чака.В София е на ново забутано място,което не излиза разбиераемо на картата.Огромна опашка от хора изпратили по пощата,но нямат отговор повече от 1месец.Отделно подаващите на място.След като комисията ги разгледа и назначи дата,праща др.писмо.Отиваш в поликлиниата.Пак струпване на хора.Викат,подписват сума ти екземпляри.Нашият не прочел какво подписва.Мед.сестра му казала след 1м. да ходи не знам вече къде да подава.Питал:как един месец,нали беше след 14 дни?Казала,след месец и се прибрала.Той обаче ще отиде след 14дни,да видим.Ако не,после не знам къде ще пиша жалби.Не,че докато отговорят,няма да са се нагласили нещата.От друга страна си мисля,че по-добре,че сега се случва,отколкото на есен с втората вълна.

# 4 232
Само 10% с антитела в Стокхолм...
Къде са тези 20-25% за които говори Тегнел? Той от март месец повтаря, че "съвсем скоро" ще достигнат стадния имунитет. Това е пътя, по който Мангъров иска и България да тръгне.

За разлика от Мангъров и Чорбанов, на Тенгеле отдавна му увря главата и каза, че единственият шанс за стаден имунитет е чрез ваксина. Стратегията на Швеция продължава да бъде натискане на кривите, за да не се претоварва здравеопазването. Затова и тук все пак има препоръки, които болшинството спазваме, за да натискаме кривите.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 20:45 от Анонимен

# 4 233
Съгласна съм. В Швеция освен това няма масови мероприятия с много хора. Тези нашите са абсолютни екстремисти. А и шведът в крайна сметка май узря за тестването. Мангъров е против това, каза че тестването трябва да престане. Отрича, че има болни изобщо и не желае дори да говорим за коронавируса. Иска пълно безконтролно масово заразяване.

# 4 234
  • Другата България
Скрит текст:
Имам неприятното усещане, че през последната седмица настана модата с клетъчния имунитет, нещо като даване на надежда, че ще излезем сухи от водата.
По-скоро е заради някакво по-задълбочено обсъждане на евентуални ваксини - това нищят, това им идва да споменат.  Наскоро ми попадна статия от Щатите, че тъмнокожите малцинства не желаят да се включат в тестване на ваксини, а при тях заболеваемостта е по-висока. Което също е още рано да се каже дали се дължи изцяло на културни особености, или има и генетични. Още е сравнително рано да бъде оценен проблема с реактивиране и резаразяване. Реактивиране е възможност, защото има много хора, които на приливи и отливи го карат месецИ. Случай на резаразяване също имаше доказан - 6 или 6+ отрицателни теста след оздравяване, т.е. няма как да се дължи на тестовете. Все въпроси, важни за ваксините, и които се обсъждат.
За ДГ учителката - по-добре с фалшиво положителен под карантина, отколкото с фалшиво отрицателен на работа. Пък и аз лично не бих бързала да го броя за фалшиво отрицателен, освен ако не направи още поне 2-3 негативни ПСР-а през следващия месец.

Скрит текст:
Колкото до ниската смъртност от инфлуенца,
Скрит текст:
най-добрата приятелка на баба беше раждала по време на една от грипните вълни, предполагам към средата на миналия век се развива действието. От 14 новородени в болницата, където е, оцеляват само две, и двете с много тежки увреждания. Едното е нейното, умира след двайсетина години, като цяло не се е чувстваше късметлийка. Антиваксъри от поколението на баба и прабаба нямаше.
Тоест, казваш, че ако е извадила от джоб 150 лева /доколкото разбрах, жената е правила за своя сметка в "Цибалаб" освен PCR, и такъв за антитела, а и този, който правих аз - скрининг теста, и са били отрицателни/, следва да извади още около 400 лева за "2-3 теста" допълнително? За месец време, в бъдещ период?
Ако от РЗИ ги назначат /но отново доколкото разбрах, и втория техен е отрицателен, та повод няма да има/, да.
Какъв е смисълът при три отрицателни PCR /един на "Цибалаб" и два на РЗИ/, да си прави още 2-3 допълнително? Да не говорим, че ако днес е била "чиста", утре може да се зарази от независим източник и вече да не е, но това няма да направи досегашните тестове грешни.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 20:24 от Merri_An

# 4 235
Съгласна съм. В Швеция освен това няма масови мероприятия с много хора. Тези нашите са абсолютни екстремисти. А и шведът в крайна сметка май узря за тестването. Мангъров е против това, каза че тестването трябва да престане. Отрича, че има болни изобщо и не желае дори да говорим за коронавируса. Иска пълно безконтролно масово заразяване.

Има увеличение на тестовете, миналата седмица са направени 61 000 теста, по-предишната близо 50 000, та се доближаваме към 100 000 теста седмично. Тенгеле е смирен на пресконференциите, които вече са само два пъти седмично (вторник и четвъртък) и постоянно повтаря, че е "жалко и тъжно, че толкова много хора загубиха живота си по време на пандемията". Че се "опитват" и "стараят" да вкарат инфекцията под контрол, че медицинският персонал вече е много уморен и трябва да продължим да следваме препоръките...

# 4 236
Не случайно питах какви са данните за извода, че вирусът отслабва.
Питах и за възрастта на болните в болница (моля не се панирайте), преди малко от БНТ официално казаха, че синът на Симеон Щерев на около 30г е във ВМА на командно дишане, това е здрав спортист/борец. Не е конспирация или спам за това за което питам.

# 4 237
Гледам новините. Пред МВР Пазарджик полицаите с маски-навън. Интервю с шефката на РЗИ, и тя с маска.Не слушат, че може и без маси, ама сигурно ги е страх.
Интересно ми е ако случаите станат 200 и повече, пак ли същата песен ще се пее-че имаме болници, лекарства и познания?

# 4 238
  • Другата България
В МВР Пазарджик има проблем.
Имат много заразени, тестват ударно.

# 4 239
  • София
Същите като на Мангъров със стотиците хиляди, които вече са изкарали вируса по нашенско.

# 4 240
Мангъров и групата около него тласкат България към невиждана катастрофа, това не е новост.
- Какво мислите за опонента на Оперативния щаб - доц. Мангъров и неговите теории?
"...на въпрос на журналист как гледа на пандемията,той каза, че се забавлява..
не му го пожелавам,но ми е интересно защото все пак и той е смъртен и суха съчка,
може да се разболее..дали ако това се случи,ще приеме да го лекуваме с вицове,
никакви лекарства,само анекдоти,да се забавлява и да видим дали ще се излекува,
на всички мангъровци казвам същото - ако заболяването е индивидуално и страдаш само ти,
прави каквото искаш,но при положение ,че ставаш опасен за другите,това е най-малкото безотговорно
и не мислиш дори за своите най-близки и роднини.."

П.Попандов пред PIK*

# 4 241
Аз въобще не съм убедена, че целокупното население ще хукне да се помангърчва безропотно по заповед на щуката. Има много кресливи фактори, но има и още повече интелигентни хора, които се информират, имаме сънародници, които живеят в страни, в които се действа по друг начин, но родителите им са тук и не всичко са навити да гледат на тях като на сухи съчки. Тука някой писа, че нямало да гласува от странство за  Х заради строгите мерки, но аз пък знам хора, които не одобряват  безумната сегашна политика, която отписва болните им близки. Не всички са отворили усти да лапат, а след мен и потоп, има и разумни хора,  загрижени за здравето си, които могат да съберат две и две и да гледат в малко по дълга перспектива живота си от  кафенце и молче.

И управляващите не могат да си позволят да се съобразяват само с безпросветните и безотговорните, защото те не са цялата държава.

# 4 242
Скрит текст:

За ДГ учителката - по-добре с фалшиво положителен под карантина, отколкото с фалшиво отрицателен на работа. Пък и аз лично не бих бързала да го броя за фалшиво отрицателен, освен ако не направи още поне 2-3 негативни ПСР-а през следващия месец.
Тоест, казваш, че ако е извадила от джоб 150 лева /доколкото разбрах, жената е правила за своя сметка в "Цибалаб" освен PCR, и такъв за антитела, а и този, който правих аз - скрининг теста, и са били отрицателни/, следва да извади още около 400 лева за "2-3 теста" допълнително? За месец време, в бъдещ период?
Ако от РЗИ ги назначат /но отново доколкото разбрах, и втория техен е отрицателен, та повод няма да има/, да.
Какъв е смисълът при три отрицателни PCR /един на "Цибалаб" и два на РЗИ/, да си прави още 2-3 допълнително? Да не говорим, че ако днес е била "чиста", утре може да се зарази от независим източник и вече да не е, но това няма да направи досегашните тестове грешни.
Изразих лично мнение, карантината най-вероятно ще я вдигнат от РЗИ, имаше и други случаи.

За  точността на тестовете  се е коментирало многократно в темата. Фалшиво отрицателен е по-опасен от фалшиво положителен, и май и по-често се случва.

# 4 243
Недоволна благодаря за информацията..не знам защо не ми излезе Грамофона Simple Smile.Даже явно се оказа,че са 2 случая ,а не 1 както обявиха-хм. Num Lock-естестено нямам против да го цитираш и  има връзка с подвеждането на хората и самата тема,но толкова ми е черен/не е било към теб/ ... Гледах Симидчиев по Денят Оn air в 19.30  -хубаво говори,но за съжаление още не е  явно качено никъде за да ви го пусна...

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 21:25 от reninel

# 4 244
РЗИ-тата нали издишат, Той да развързва кесията и да наемат и обучат хора да помагат. Ясно, че за месец не се става от сервитьор здравен инспектор, но и няма нужда чак такава квалификация, за да се следят карантинирани или да се попълват разни хартии.

Общи условия

Активация на акаунт