COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 284
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 215
и ако някой им каже няма да работиш това, търси си друго, каква ли песен ще запеят.
Не знам за другите, но аз съм на нова работа, защото фирмата, в която бях, опря до помощите на държавата още през април. Сега да не каже пак някоя форумка, че се оплаквам и натоварвам другите, просто споделям. Работя същото, но трябваше да се преориентирам, ако не ми се беше получило веднага. В крайна сметка не съм се тръшкала, имам две деца и нямам време за такива фасони.

Скрит текст:
ПП Да добавя, че също ми даваха съвет да си търся друг бранш, защото сме засегнати от кризата и не сме жизненоважен отрасъл. Започнах в по-малка фирма, която има достатъчно работа, за да си покрие разходите. На моя роднина пък компанията го прати в хоум офис за две години и освободиха цялата сграда, за да спестят от наем. В същото време някои подкрепени от държавата фирми поддържат работа от рода на два часа седмично от цялото работно време и служителите се наслаждават на лятото. Само по-умните се усещат още сега какво идва.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 19:18 от Анонимен

# 4 216
Мангъров вярва в някаква световна конспирация. Ако му погледнете стената във фейсбук, половината постове са за Швеция, другата половина за Великобритания и има една публикация как пандемията е план за световна диктатура. От тук може да се обяснят много неща за неговото поведение.
За съжаление българското общество досега е показало, че не е особено резистентно към фалшиви новини, слухове и конспирации.
Премиерът е популист, а особено сега когато е атакуван от много страни, е особено чувствителен към протести. Затова бързо обърна палачинката, защото недоволните от мерките бяха много шумни, по-шумни от тези, които не желаят да са "част от стадото", но не непременно по-многобройни.

# 4 217
Дъщеря ми искаше да си дойде от Дания за няколко дни, но се отказа, защото либералните и демократични скандинавци после ще я поставят в 14 дневна карантина.

# 4 218
Мен ми е много интересно какви мерки се спазват от списващите в темата и какво работят и ако някой им каже няма да работиш това, търси си друго, каква ли песен ще запеят.
Щото на чужд гръб и 100 тояги са малко....
Със сигурност хората които работят в дискотеки, нощни барове, заведения, собственици и персонал ако прочетат какво съм написъл ще подскочат като ужилени. Аз затова казах че става въпрос за различни подходи, ценности, политики, и в двете има истини, и аз затова винаги съм казвал че виждам истина във всички гледни точки, само че аз не приемам десният подход да не се клати икономиката дори и цената да я платят възрастните и хронично болните. Много хора няма да са съгласни децата и внуците им да покриват външен дълг който сега ще се тегли за да се подмогнат работещи в браншове които трябва да се затворят поне временно докато епидемиологичната ситуация влезе в някакви нормални граници. Другият вариант да не се затварят както и да се остави публиката по стадионите е задължителни маски и на стадиони където физическата дистанция е невъзможна и в дискотеката и в нощните барове също с маски. Ма не ме интересува че не е гот да ходиш на мач или дискотека и да стоиш часове с маска, ако тия браншове са съгласни ОК и мощен контрол на държавата дали се спазва. Ест. те разбираемо няма да са съгласни защото пак ще им се прецака бизнеса, щото кой ще ходи с маска на дискотека. Едва ли желаещите ще са много. Аз затова казвам че става въпрос за различни виждания, политики, ценности. Не ми харесва държавата какви виждания, политики, и ценности има. На други хора със сигурност им харесват, и се радват че държавата в момента действа така.

# 4 219
  • Bulgaria
Добре, какъв е случаят с учителката в Перник?!
Вариантите са няколко:
1. Отрицателен тест от частната лаборатория поради неправилно взета проба.
2. Сгрешен / разменен положителен резултат.
3. Фалшив положителен тест? Тук вече навлизам в конспиративните теории, че с такива „заразени” е много лесно да ни докажат как вирусът отслабвал и все повече хора го карат безсимптомно, защото не са заразени?! Или пък са решили и без 2000 лв. да изкарат жената „положителна”.

# 4 220
Мангъров вярва в някаква световна конспирация. Ако му погледнете стената във фейсбук, половината постове са за Швеция, другата половина за Великобритания и има една публикация как пандемията е план за световна диктатура. От тук може да се обяснят много неща за неговото поведение.
За съжаление българското общество досега е показало, че не е особено резистентно към фалшиви новини, слухове и конспирации.
Премиерът е популист, а особено сега когато е атакуван от много страни, е особено чувствителен към протести. Затова бързо обърна палачинката, защото недоволните от мерките бяха много шумни, по-шумни от тези, които не желаят да са "част от стадото", но не непременно по-многобройни.

Със сигурност не са по-многобройни.

Проучване: Повече българи споделят мнението на Мутафчийски за коронавируса, сравнено с това на Мангъров

https://topnovini.bg/novini/862657-prouchvane-poveche-balgari-sp … -tova-na-mangarov

# 4 221
Казаха 30% било натоварването на болниците за респираторни заболявания. На мен лично ми се вижда много ... ..надявам се това мое мнение да не панира хората и не се тълкува като спам или конспиративна теория.

# 4 222
Дъщеря ми искаше да си дойде от Дания за няколко дни, но се отказа, защото либералните и демократични скандинавци после ще я поставят в 14 дневна карантина.

И аз колко уговарях майка да не идва, че няма никаква спешна работа в България, ама твърдоглава пенсионерка - затъжила се била за внучето си, апартамент имала да довършва... Еми като е така, да му мисли. Няма да й дам да си види внучето като пристигне. Grinning Ще я затворя в новия й апартамент и ще й оставям храна на вратата, да си кротува там две седмици. После като реши да се връща в Испания, също да му мисли... Че там няма къде да се карантинира, ако й се наложи...

# 4 223
Все още ли е в сила заповедта за коридор сутрин в хранителните магазини за лица над 60?

# 4 224
Това сериозно ли? С майката.

# 4 225
Мен ме изумява това с мачовете с публика, айде, че в България ще мине пикът точно преди летния сезон, ми беше ясно от самото начало Smile  но това???
М/у другото, май месец имаше в Германия няколко почивни дни наведнъж (религиозни празници + събота и неделя) и населението на една от курортните области, горе на север, ревнаха на правителството, ако може да ги затворят, че да не идват туристите им при тях, то е един остров пълен с почивни бази, не ги знам какво стана в края на краищата. Но самите хотелиери молеха хората да не идват при тях, нито базата щяла да им стигне, ни мерките против корона. Същото и с едно гранично холандско градче до нас, молят немците да не ги посещават през уикенда, заради Короната. Не че е с особена важност за ситуацията в България, но пък е показателно за начина на мислене на едните и на другите от един и същ бранш. Показателно е и за ситуацията с вируса и в трите държави в момента.
Има ли някъде в Европа мачове с публика вече?
При нас казаха до края на Октомври никакви такива.

# 4 226
СЗО: Светът е в нова опасна фаза на коронавируса

Светът навлезе в нова опасна фаза на разрастване на пандемията от коронавирус, заяви генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус.

В СЗО постъпиха сведения за над 150 000 нови случая на заболяването, като половината от случаите са от Северна и Южна Америка. За голям брой заболели съобщават от Южна Азия и Близкия Изток, каза той, цитиран от БГНЕС.

https://www.dnes.bg/stranata/2020/06/19/szo-svetyt-e-nova-opasna … ronavirusa.453925

# 4 227
  • София
Може ли малко повече информация за случая с учителката в Перник? Сега от темата разбирам за това.

# 4 228
Апропо, един сигурно глупав въпрос  - но, стана ясно, че в края на годината ще се раздават онези пари от ЕС. Някой запознат ли е с принципа, механизма, брой болни на 1 милион или няма никакво значение  - на пропорционален принцип е, и 1 случай да си имал, пак взимаш толкова пари, колкото ако си имал 10 хиляди и един случаи?

Спасителният план на ЕС за 750 млрд. евро остава "на трупчета" поне до юли

Огромни различия заплашват Плана за възстановяване на ЕК. Блокът е разделен на три групи държави, които имат коренно различни интереси по отношение на пакета от 750 млрд. евро.

Обсъжда се бюджетът на ЕС за 2021-27 да е около 1.1 трлн. евро и предложението на Европейската комисия да се заемат от пазарите 750 млрд. евро, за да се попълни новият фонд за възстановяване, който да помогне за съживяване на икономиките, най-силно засегнати от коронавируса, по-специално Италия и Испания.

Но много разделения остават, като канцлерът на Австрия Себастиан Курц е заявил: „Фондът за възстановяване не трябва да бъде влизане в постоянен дълг - следователно трябва да има ясен срок“. Необходимо е също така да се обсъди за какво ще се изразходват парите, как се разпределят и какви условия трябва да се обвържат с помощта“, каза той за искането, категорично отхвърлено от „болния“ Юг.

Фискално консервативните северни страни са в противоречие с групата на юг, която се отличава с високи нива на дълга. Те не са съгласни с размера и условията на Фонда за възстановяване. Комисията предложи две трети от предвидените пари (500 млрд. евро) да се раздадат като безвъзмездни средства, а една трета (250 млрд. евро) да се дадат като заеми. Германия и Франция се застъпиха по-голямата част да се разпределят като субсидии, което облагодетелства най-засегнатите от епидемията Италия и Испания.

"Пестеливите страни обаче - Швеция, Нидерландия, Дания, Финландия и Австрия - не желаят да носят обща отговорност и настояват парите за справяне с кризата от коронавируса да се отпускат като заеми.
Тези държави казват, че Фондът е твърде голям и трябва да се използва само под формата на заеми, тъй като безвъзмездните средства трябва да се връщат от всички данъкоплатци в ЕС, дори да не са ползвали парите от него. Те искат средствата да бъдат ясно обвързани с възстановяването от пандемия и казват, че получателите трябва да се ангажират с икономически реформи.

Източните държави от ЕС казват, че твърде много пари ще отидат на юг и искат разходите да се съсредоточат върху селското стопанство и да подкрепят тяхното сближаване с по-богатия запад.

https://www.economic.bg/bg/news/12/ogromni-razlichniya-zaplashva … yavane-na-ek.html

Сега слушах шведския премиер, позицията на Швеция е ясна:  Отчасти, по-голямата част от помощта, която Фондът за възстановяване трябва да предостави на страните, трябва да бъде проектирана като заеми, а не безвъзмездни средства.

# 4 229
Само 10% с антитела в Стокхолм...
Къде са тези 20-25% за които говори Тегнел? Той от март месец повтаря, че "съвсем скоро" ще достигнат стадния имунитет. Това е пътя, по който Мангъров иска и България да тръгне.

Общи условия

Активация на акаунт