COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 714
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 455
Скрит текст:
Ама там е проблема Тейс че жертваме хора които не формират продукт. Обективно погледнато за икономиката държавата е най добре просто да вдигне ръце, да не взима никакви мерки срещу вируса да не затваря отрасли за да спира вируса като дискотеки, барове, стадиони, които в класацията на учените са водещи като риск от засилване на епидемията, защото трябва да текът постъпления към хазната, да не са задължителни маските на закрито защото това стимулира хората да не посещават дискотеки, барове което ще наруши смисъла на това да поставим икономиката пред здравето и защо всъщност да пазим едни хора които на практика са в тежест на икономиката (възрастните и хронично болните) с мерки които удрят икономиката. Може би разсъждавам прекалено черногледо и депресиращо, но така ги виждам нещата. Надявам се че не това е новият курс на държавата.

Точно това е новият курс на държавата, Тесла. То си го казаха в прав текст. Само че държавата пак си е направила криво сметката. Защото:
1. Хронично болните формират продукт. Единици не работят, останалите сме в икономиката, някои са на възлови места. Познавам лично такива.
2. Изобщо не е вярно, че умират САМО рискови. Погледнете от вчера починалия 45-годишен пастор, както и сина на Симеон Щерев, дето бере душа в болницата, а е само на 33.
3. Сигурно ще разсмея някои, но ако бях на мястото на бащицата и сие моето послание щеше да бъде: пазете работещите, защото те движат икономиката, а са изложени на риск, както всички други.
Накрая да не стане- изморихме работещите , сега кой ще храни старите? Защото възрастните пенсионери си седят у дома и може да се опазят масово, докато всичко останали работи. За мен работещите са най-застрашени. Особено тези, дето са над 10 човека в едно помещение, на първо място тези, които работят с клиенти.

Разбира се, че работещите са най-застрашени, тъй като всеки ден имат много контакти. Преценяваш кое ти е по-важно здравето или да имаш работа и не очакваш Другите да те пазят.
Незаменими няма, включително и такива по възлови места, особено ако са с добри заплати зад тях има опашка от желаещи да им заемат мястото.

Млади хора умират и от много други болести и се случва, заради това държавата няма да спре да работи - да цинично е, но това са реалностите.

В тази ситуация мантрата другите да те пазят не е съвсем на място. Да видим как може да се пази служителка в паспортен отдел, дето обслужва до 50-60 човека всеки ден.За мен за целта трябва:
1. Да има шлем на лицето. Може да си го закупи сама. Ръкавици не може да носи цял ден непрекъснато, но пък може да държи наблизо дезинфектант, който да ползва при нужда.Маската ще й пречи цял ден, но пък прозорците сега могат да стоят отворени непрекъснато. Зимата трябва да стои с маска, като ги сменя на 2 часа и вечер пере и глади за другия ден.
2. В почивките не трябва да сваля шлема, когато излиза навън, тоалетната трябва да посещава внимателно и да се мие поне 2 пъти след това.Проблем е обяда, защото няма как да поиска никой да няма около нея, докато се храни или да намери свободно помещение, където да яде.
Тук обаче една съфорумка обясни, че шлемовете са много неудобни, не се чува какво говориш и хората ще я побъркат от въпроси.
По-лесно е тя да е зад стъклен параван, без неудобни предпазни средства, но пък всички да влизат задължително с маски вътре. Ще стоят 15-30 минути най-много, обаче нали не трябва да се разваля спокойствието на клиентите, та да не се дразни електората? Колко пъти вече питаха не отпаднаха ли тези маски?
Налага се да се ограничим, за да пазим някои групи, защото глупостта: аз защо да се душа зад маска, за да пазя някаква си служителка на гишето, може да стане: онази идиотка на гишето била болна и ме зарази.
Пазим се взаимно, но хората не искат.Поне досега не искаха, защото днес виждам все по-малко коментари във фейсбук: няма такъв вирус. Вече преобладават: вируса е тук, ама не е страшен. На крачка сме от признаване на истината. Може би тогава сами ще започнем да се пазим, без бащиците да ни обясняват.

# 4 456
  • София
Затова решението е просто - всички да носят маски в закрити помещения. За ресторанти и кафенета - тяхна си работа. Аз съм от параноиците я няма да отида да пия кафе скоро в заведение, но ми се налага да работя с хора и да съм клиент някъде. Да, не е удобно да се работи с маска и ръкавици, шлемовете са ми най-странни като защита, стъклените прегради не зная колко ги пазят.
Наблюдавам горе-долу как е персоналът като присъствие  в хипермаркета, в който пазарувам обичайно. Като цяло половината обичаен състав си е там, други ми се губят от полезрението, не зная дали са в отпуск, напуснали, болни или нещо друго. Донякъде това за мен е оптимистично, не са се натръшкали, щеше да се чуе. И определено не са едни и същи хора в една смяна, въртят се.

# 4 457
Как лесно затваряте заведения, дискотеки, кина и т.н. А работещите в тях и за тях, къде отиват? Повечето огнища са или сред определени етноси, които всички тези заведения са ги виждали на картинка, или в трудови колективи.
Сама сте си отговорили на въпроса. В дискотеките и заведенията няма ли трудови колективи? Или те не полагат труд, а са на купон? При случаите  в производството могат да затворят цех. В тези заведения е още по лошо защото имат контакти с хора извън техния трудов колектив.

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 11:35 от jhbd

# 4 458
  • в страната на чудесата
Анди, ние работим с маска И с шлем. Като видиш колко плюнки има от двете страни на шлема няма да ти е странно Simple Smile

# 4 459
  • София
За плюнките съм абсолютно съгласна. Малко ми е озадачаващо за изкривяването на звука, че хората не чували.

# 4 460
"Много хора се задушиха. Беше ужасно да гледаш. Един пациент ме попита какво му давам, докато му слагах инжекция с морфин, трябваше да го излъжа."

На сина на 81 годишния г-н Андерсон, Томас Андерсон,  му било казано, че баща му е прекалено слаб, за да бъде лекуван. Вместо това докторът предложил само палиативни грижи, включително морфин. Младият мъж не се съгласил и след спор с лекаря повикал журналисти и настоял баща му да получи животоспасяващо лечение. Сега Г-н Андерсон вече се е възстановил.

Или как Швеция решава да откаже лечение на хиляди възрастни хора, дори когато болниците работят под пълния им капацитет.

https://www.wsj.com/articles/coronavirus-is-taking-a-high-toll-o … nment-11592479430

# 4 461
Чухте ли Москов . Каза, че капацитетът в тяхната болница е почти изчерпан. И че вирус не отслабва, защото не е на диета. Терминът е вирулентност.Иннересно  интервю беше.

# 4 462
Такива решения като на Швеция и нашето сега подронват устоите на обществото и дълги години ще берем плодовете им. Тепърва ще се изследват и  обясняват обществените нагласи. И гаранция, че никъде няма да се гордеят, ако са оставили уязвимите членове на обществото на произвола на масово заразяване. Че те да не са паднали от небето, нали са нашите близки и любими хора, нашите колеги. Според оня с гащите на главата може да сме и ние, без да знаем, защото обясняваше как някои си носели нещо си вътре и вирусът го активира, в опит да изкара, че убива само такива, дето нещо не им е наред.

Не може нормален човек да излиза с тезата - който е уязвим да се пази сам, а когато това е държавата в лицето на Някого, подлежи и на отговорност и вече виждаме, че такава се търси и ще се търси.

# 4 463
Министър Кирил Ананиев: Няма да предлагам удължаване на извънредната епидемична обстановка

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2783399

# 4 464
  • Bulgaria
Страхливите да се пазят сами, да си носят маските. Сами сме си виновни, ако се заразим - не сме се пазили. Ако се влошим и умрем пак сами сме си виновни - не сме потърсили медицинска помощ навреме. Някакви такива много грешни послания се отправят.

# 4 465
  • София
Обстановката беше до 30-ти, нали? Имаме още 10 дни дотогава. Той си мени заповедите за часове, не се знае каква ще е гледната точка след 10 дни. Много вода ще изтече дотогава.

# 4 466
Разсъждавам върху случая в паспортната служба в Пазарджик - сега след като колата се е обърнала, се въвеждат маски, отстояние, командироват се хора от други градове. НО - това се прави само там. Не е ли повод, министърът на вътрешните работи, ако няма кой друг, да издаде една заповед за всички паспортни служби, КАТ и подобни, които са му подопечни да се прилагат същите мерки. Едно време на това му казваха ПРЕВЕНЦИЯ.

Същото се отнася и за други държавни и частни организации, които работят с клиенти.

Само че от друга страна тяхната заповед по сила не може да надвие, така да го кажа непрофесионално заповедта на МЗ, че маските не са задължителни, така ли е? Тогава действителна ли e или лесно оспорима?

# 4 467
В момента има интервю по Дарик радио на Кирил Вълчев с министър Кирил Ананиев. Не мога да преразказвам, тъй като не харесвам начина на водене на интервюто на журналиста, за някои от отговорите на министъра просто нямам думи. Но предполагам, че след час ще има качен линк и ще може да се чуе.

Допълвам - според министъра серитьорите трябва да носят маски, докато носят храна до масите, но вътре в кухнята готвачите няма нужда да са с маски....

# 4 468
  • София
не помня дали днес Симидчиев или Москов го каза - София е най-големият клъстер в момента (или е клъстерът в момента), не мога да цитирам точно.
10 дни са повече от половината инкубационен период. Значи до 10 дни ще излязат резултатите от миналата седмица като разпространение сред населението, ще разберем и колко още ще се напълнят болниците. Мисля, че след 10 дни ще има промяна в официалната позиция, защото няма никаква причина числата да спаднат от самосебе си при запазване на сегашните фактори.

# 4 469
Къде са давали Москов-ако може телевизия и предаване да го върна Simple Smile?

Общи условия

Активация на акаунт