COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 378 001
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 4 380
Аз друга песен гледам че пее шефа. Няма да се взимат мерки, имаме достатъчно легла, медикаменти, вече лекарите имат опит, връщане на мерки ще доведе до паника а тя ще има негативен ефект върху икономиката и стопанският живот. Днес е казал че очаква тежка рецесия през есента и зимата. Затова може и да държи на настоящата нехуманна стратегия в името на икономиката. Мисля че го е страх през есента и зимата когато много фактори които в момента ги няма ще засилват вируса и иска да противодействаме тогава чрез изграждане на имунен вал за да не се налагат други мерки за които просто няма да имаме ресурс. Трябва просто да свикнем да живеем така, е казал. Т.е. жертваме хората защото икономиката ни е слаба казано в прав текст затова и стратегията ни е такава защото нямаме избор за друга, аз така го разбирам.
Правилно го разбираш, защото това е първичното и елементарно мислене на главата. Но ковид е не само у нас и ние не сме единствените , които ще усетим рецесията. Реалностите трябва да се приемат , без да се жертва това, което формира продукт, тоест - работната сила.
Никакви оправдания в елементаризмите му не го оправдават. Ама то скоро ще стане ясно. Всички държави са в кюпа, само ние хвърляме в огъня  работната си сила. И едновременно с това, рискуваме здравето и. Тъпо та тъпо.

# 4 381
Ми да бяха ни оставили още от самото начало както е сега, поне повече хора щяха да са го изкарали досега
Оставяйки настрана, че това е поредният ти пост, пропагандиращ неналагането на каквито и да е мерки в темата (вярно, станали са малко по-завоалирани, поздравления), ако на теб ти е все едно дали ще починеш или ще станеш инвалид 3 месеца по-късно, на други хора не им е.
Нищо не пропагандирам. Просто споделям, че не мога да разбера каква беше целта на тези три месеца изолация, като след това всички мерки паднаха и вируса си вилнее с пълна сила из страната. Защо стояхме три месеца заключени, като сега всички мерки паднаха и заразяването върви с пълна сила.
Искам да кажа че или трябваше да останат строгите мерки поне още една година до откриването на ваксина или лекарство или изобщо да нямаше мерки. Тези полвинчати неща които направихме единствено забавиха малко заразяването, но изобщо не го спряха. За какво бяха тогава, каква им беше целта след като сега вируса си се вихри на спокойствие из популацията.

# 4 382
  • Bulgaria
За да подготвят здравната система, доколкото е възможно, да запасят лекарите с предпазни средства, да се обособят инфекциозни и интензивни отделения, където е нужно. Да се запознаят лекарите с вируса, да видят как се държи, да имат време да проследяват леки случаи, тежки случаи. Да добият опит при лечението в спокойна обстановка, а не с десетки нови случаи на ден на хоспитализирани. Да имаме време да се набавят необходимите лекарства. Да се разкрият нови лаборатории за тестове, да се обучат лаборанти. Да се снабдим с тестове.

# 4 383
Ама там е проблема Тейс че жертваме хора които не формират продукт. Обективно погледнато за икономиката държавата е най добре просто да вдигне ръце, да не взима никакви мерки срещу вируса да не затваря отрасли за да спира вируса като дискотеки, барове, стадиони, които в класацията на учените са водещи като риск от засилване на епидемията, защото трябва да текът постъпления към хазната, да не са задължителни маските на закрито защото това стимулира хората да не посещават дискотеки, барове което ще наруши смисъла на това да поставим икономиката пред здравето и защо всъщност да пазим едни хора които на практика са в тежест на икономиката (възрастните и хронично болните) с мерки които удрят икономиката. Може би разсъждавам прекалено черногледо и депресиращо, но така ги виждам нещата. Надявам се че не това е новият курс на държавата.

# 4 384
Ама там е проблема Тейс че жертваме хора които не формират продукт. Обективно погледнато за икономиката държавата е най добре просто да вдигне ръце, да не взима никакви мерки срещу вируса да не затваря отрасли за да спира вируса като дискотеки, нощни барове, стадиони, които в класацията на учените са водещи като риск от засилване на епидемията, защото трябва да текът постъпления към хазната, да не са задължителни маските на закрито защото това стимулира хората да не посещават дискотеки, нощни барове което ще наруши смисъла на това да поставим икономиката пред здравето и защо всъщност да пазим едни хора които на практика са в тежест на икономиката (възрастните и хронично болните). Може би разсъждавам прекалено черногледно и депресиращо, но така ги виждам нещата.
Ти така ги виждаш, разбирам, че търсиш логика.
А такава няма.
Аз ллично днес бях погнусена от демагогията и подценяването на интелигентността ми,  този брифинг беше пълна подигравка. И онзи , дето е лекар и твърдеше, че вирусът  е омаломощен. И другият, дето се бил допитал.
Гражанин съм на тази държава и имам пълното право да подам сигнал до Прокуратурата за въвеждане в заблуждение. Обмислям го сериозно . Ще ме заметат, но ще си депозирам сигнала. Не мога да приема в европейска държава, премиер , подкрепен от "капацитет" , да ме подценява така цинично.

# 4 385
За да подготвят здравната система, доколкото е възможно, да запасят лекарите с предпазни средства, да се обособят инфекциозни и интензивни отделения, където е нужно. Да се запознаят лекарите с вируса, да видят как се държи, да имат време да проследяват леки случаи, тежки случаи. Да добият опит при лечението в спокойна обстановка, а не с десетки нови случаи на ден на хоспитализирани. Да имаме време да се набавят необходимите лекарства. Да се разкрият нови лаборатории за тестове, да се обучат лаборанти. Да се снабдим с тестове.
Значи вече всичко е готово. Болниците са готови, лекарите са готови, мерките спокойно могат да паднат и вече можем спокойно да си се заразяваме с коронавируса, така ли да го разбирам?

# 4 386
Обективно погледнато за икономиката държавата е най добре...

Извинявай, няма нищо обективно погледнато в това, а това са твои измислици. Давала съм и преди мнения на топ икономисти, масовото заразяване е по-тежко за икономиката, отколкото мерките за спиране на вируса.

# 4 387
  • Bulgaria
Значи вече всичко е готово. Болниците са готови, лекарите са готови, мерките спокойно могат да паднат и вече можем спокойно да си се заразяваме с коронавируса, така ли да го разбирам?
Абсолютно. Особено ако сте гледали днешния брифинг. Много по-добре сега, отколкото през студените месеци. Лекарите са готови и ни очакват. И да търсим медицинска помощ навреме, преди да се влошим.

# 4 388
Цитат
Ти така ги виждаш, разбирам, че търсиш логика.
А такава няма.
Аз ллично днес бях погнусена от демагогията и подценяването на интелигентността ми,  този брифинг беше пълна подигравка. И онзи , дето е лекар и твърдеше, че вирусът  е омаламощен. И другият, дето се бил допитал.
Гражанин съм на тази държава и имам пълното право да подам сигнал до Прокуратурата за въвеждане в заблуждение. Обмислям го сериозно . Ще ме заметат, но ще си депозирам сигнала.

Ами защото не звучи добре когато нещата се казват в прав текст и затова и не се казват а се оправдава новата стратегия с откровени лъжи как вируса се омаломощавал та затова няма страшно че всички графики тръгнаха нагоре.

Обективно погледнато за икономиката държавата е най добре...

Извинявай, няма нищо обективно погледнато в това, а това са твои измислици. Давала съм и преди мнения на топ икономисти, масовото заразяване е по-тежко за икономиката, отколкото мерките за спиране на вируса.

Лили това що ми го обясняваш на мене не мога да разбера. Аз си изложих вижданията на несъгласие със стратегията на държавата и просто търся мотивите защо стратегията ни е такава. Ако мотивите ми не са правилни, кажи ти според теб защо стратегията ни е такава. Защото аз друг мотив за тая безумна стратегия по която са ни подкарали не виждам.

# 4 389
Аз пък да ви кажа не виждам логика. Например в това, че при тази тежка рецесия, която се очаква, държавата строи какво ли не, както се наблюдава от обиколките на този, чието име не бива да се споменава. Вие, ако очаквате да обеднеете в следващите месеци, ще си направите ли ремонт на жилището за 20к примерно?
Има мерки, които пречат на бизнеси, но има и такива, които са чисто медицински и единствено предпазват хората. За мен е загадка защо поне те не се прилагат и то да се следи да се спазват, не само да се умолява от брифинги, че накрая хората да излязат виновни. Накрая ни хората ще спасим, ни икономиката.

# 4 390
50 хил. нови случаи в Бразилия за последния ден? Какво става там?

# 4 391
Обяснявам ти го, защото ти съвсем сериозно вярваш, че това е добре за икономиката. Не е. За икономиката е хиляди пъти по-добре епидемията да е овладяна. Освен това по някаква причина си решил, че хронично болните не произвеждат продукт, което е пълен абсурд. Възрастните хора също. Ами ти направо с лека ръка зачеркна голяма част от лекарите и учителите например заради някакви чалготеки. Да не говорим, че тези хора имат роднини и приятели, на които грам не им дреме за плановете на някого, да не говорим, че това дори не са единствените, които са застрашени. При по-широко разпространение на вируса, физическото дистанциране ще се случи, без значение какво прави правителството.
За икономика, базирана на услугите и потреблението, масово заразяване с един такъв вирус е най-лошото, възможно нещо. Самият вирус носи със себе си здравна и икономическа криза, а не мерките срещу него. Мерките , освен човешки животи, пазят и икономиката. Или ти вярваш например, че китайската комунистическа партия е най-хуманната партия на света? По тази логика, сигурно, ама надали. Само, че те не взимат такива зверски мерки от хуманност само. Пазят си икономиката да не им гръмне, което неминуемо ще се случи, ако този вирус плъзне навсякъде.

# 4 392
  • Там,където се събуждам щастлива.
  https://www.ad.nl/economie/hoezo-corona-honderden-nederla … 737/   

Младите хора са доста безразсъдни. В момента в Нидерландия  се опитват да спрат доста такива да не ходят на някакъв фестивал в Нови Сад през лятото. В Сърбия го разрешили и чакат 30 хиляди посетители. Тук всичко подобно е забранено до 1 септември, като прокрадват идеята, че и тогава няма да позволят.

Плановете за новата учебна година бяха представени днес в нашето училище. На 24 юни ще се разбере дали на 16 август напълно ще сме отворени. Очакванията са, че ще сме на план Б. Първи клас на средното (децата са на 12) максимално на училище, защото всичко за тях е ново. Втори и трети сутрин онлайн, а след 13.30 затрудняващите се в училище. От четвърти до шести (включващи завършващи) сутрин в училище (на групи) и следобед онлайн.

Тези масови заразявния по работни места в България ме озадачават. Не е в маските причината, защото тук не се носят. Обаче, при нас по-голямо заразяване на работно място имаше в оранжерии, кланници сред хора, които живеят заедно на малка територия. Дори в болници и домове в пиковете  нямаше над пет заразени човека. Редовно следя новините.
 Дали се чисти добре при нас? Силни препарати? Миене на ръце?

# 4 393
Цитат
Обяснявам ти го, защото ти съвсем сериозно вярваш, че това е добре за икономиката. Не е. За икономиката е хиляди пъти по-добре епидемията да е овладяна. Освен това по някаква причина си решил, че хронично болните не произвеждат продукт, което е пълен абсурд. Възрастните хора също. Ами ти направо с лека ръка зачеркна голяма част от лекарите и учителите например заради някакви чалготеки. Да не говорим, че тези хора имат роднини и приятели, на които грам не им дреме за плановете на някого, да не говорим, че това дори не са единствените, които са застрашени. При по-широко разпространение на вируса, физическото дистанциране ще се случи, без значение какво прави правителството.
За икономика, базирана на услугите и потреблението, масово заразяване с един такъв вирус е най-лошото, възможно нещо. Самият вирус носи със себе си здравна и икономическа криза, а не мерките срещу него. Мерките , освен човешки животи, пазят и икономиката. Или ти вярваш например, че китайската комунистическа партия е най-хуманната партия на света? По тази логика, сигурно, ама надали. Само, че те не взимат такива зверски мерки от хуманност само. Пазят си икономиката да не им гръмне, което немонуемо ще се случи, ако тоя вирус плъзне навсякъде.
Лили ти първо не ми отговори на въпроса и второ въобще не схвана контекста на поста ми. Не ме интересува дали това което правим е добре за икономиката че такива дълги обяснения си написала. Може и да си права, не споря, ако си права, защо стратегията ни е такава тогава, обясни ми. И защо шефа каза че никакви мерки няма да се взимат заради кое......... А защо не ме интересува дали това което правим е добре за икономиката, защото и в 2-та случая то е неправилно за моите разбирания, разбираш ли сега какво ти казвам.

В единият случай ти обясняваш защо стратегията ни е пълно безумие, защото масовото заразяване по което са ни подкарали ще срине икономиката, заедно с многото заразени и починали, а в другият случай ние поставяме икономиката пред живота и здавето на една група хора, т.е. нарушаваме базов принцип за всяко социално-ангажирано о-во.

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 02:14 от Анонимен

# 4 394
50 хил. нови случаи в Бразилия за последния ден? Какво става там?

Всеки втори тест е положителен, поне така показва статистиката в worldometer.

Направени тестове - 2 344 437
Доказани случаи - 1 032 913

Общи условия

Активация на акаунт