COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 802
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 9 210
  • Другата България
Скрит текст:
"В заповедта за задължителната изолация и/или болнично лечение е посочено, че лицата – потвърдени случаи на COVID-19, се изписват от лечебно заведение след преценка на лекуващия лекар на състоянието на пациента и изпълнение на едно от следните условия: документирани минимум 10 дни от началото на клиничните оплаквания за COVID-19 и минимум три допълнителни дни без оплаквания."

А, що така бе?! Какво стана с двата отр. теста?
Според мен идеята е по-бързичко да,се махат от бройка заразени и да се прехвърлят към оздравели.
Досега, чакането и двата положителни теста са били един вид лукс, йойто вече няма кой да си позволи.
В Австрия мисля, че и един отрицателен тест няма задължително. Оздравяваш, когато нямаш клинични симтоми.
Наистина ли не четете нещо, преди да коментирате?
Условието за двата отрицателни теста си стои в заповедта.
Идеи, предположения, хипотези...и това при написан текст.
Напротив, много добре четем. Условието е или. Или по преценка на лекар, 3 дни без симптоми, или 2 отрицателни теста. Къде правят 2 отрицателни теста преди изписване? Сигурно във ВМА и Пирогов.
Засега почти навсякъде. Защото в болница са тежките случаи.
Разбира се, аз не мога да го твърдя със сигурност, защото не съм била навсякъде.
Но и никой от тук списващите не е бил, така че....

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 00:07 от Не се сърди, човече

# 9 211
Опппаа, тук някъде аз бих забранил публиката на утрешния мач, както и секви предстоящи кръщенета и маанета с повече от 10 човека. Освен, ако управляващите не целят точно това: никаква Гърция, а всичко Бг туристини на море у нас и само у нас.

О, така тихо и кротко да забранят не ми се вярва.
Трябва да е нещо по-зрелищно, например да спрат мача по някое време и да се доиграе без публика или друго, но пак така гръмогласно, с което после да се хвалим, че сме направили, за да спасим населението.

# 9 212
Кунчев може още малко да извърта,ма на Балтов ако почнат да му измират яко пациентите и да му напуска персонала, май май няма какво да го овърта повече...

# 9 213
Нещо сте в грешка!
Каквото и да е разпространението е нереалистично да смяташ, че ще хванеш абсолютно всички случаи. Но то не е и нужно, защото 80% от случаите не разпространяват вируса. Просто при по-малко случаи можеш да контролираш с по-малко и по-леки мерки.
Но тестване/проследяване/ карантиниране е ключово при този вирус и това са препоръките на СЗО, като те непрекъснато подчертават това.
В Швеция Тегнел напук на СЗО беше обявил, че тъй като вирусът е вече навсякъде, няма нужда вече да се прави контактно проследяване, защото така пишело в учебниците, нали. Е, огромна грешка, която дори и той вече осъзна.
Вероятно си пропуснала петъчния коментар на СЗО за Швеция, доста противоречи на твоите твърдения.
WHO:
“there are several very positive trends in Sweden, notably, a continued decrease in new cases presenting with severe disease, a gradual decrease in patients admitted into intensive care since April, and continued decreasing numbers of new Covid-19 deaths.”

“Sweden has involved the community in the response, and has been able to keep transmission to levels that can be managed by the Swedish health system,”

https://theprint.in/world/swedens-covid-expert-who-has-advised-a … nderstood/450238/

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 22:14 от Анонимен

# 9 214
  • София
Шведската здравна система беше освободена от необходимостта да се грижи за възрастните граждани - те бяха оставени без медицински грижи. И това е начин да се справиш с натоварването й.

# 9 215
Ще има ли удължаване на срока за задължителните маски?
В Италия и Испания дори и навън почти всички са с маски. Не знам, питат ли кога ще отпаднат.
"Почти всички" са с маски там, където не може да се спазва дистанция. Информацията ми е от 20-30 испанци, с които общувам редовно. И да, питат кога ще отпаднат. И да, и техните маски са по джобовете или закачени на огледалото за задно виждане в колата.

# 9 216
  • При семейството си
В Аризона губернатора вчера затвори барове, фитнеси, кина и водни паркове, въпреки че преди няколко дни каза, че нищо няма да затваря. Но цифрите били "брутални", та те така...

Колко време бяха отворени при вас преди тези “брутални” цифри? Другите мерки какви са?

# 9 217
  • Пловдив
Аз днес попълвах формуляр на шефа, Маказа беше активен пункт за влизане в Гърция. То на Кулата ще стане мазало, ако всички трябва да минат от там.

# 9 218
  • Mediterraneo
Ще има ли удължаване на срока за задължителните маски?
В Италия и Испания дори и навън почти всички са с маски. Не знам, питат ли кога ще отпаднат.
"Почти всички" са с маски там, където не може да се спазва дистанция. Информацията ми е от 20-30 испанци, с които общувам редовно. И да, питат кога ще отпаднат. И да, и техните маски са по джобовете или закачени на огледалото за задно виждане в колата.

Ами не е вярно изобщо. Задължителни са, където не може да се спазва дистанция, да. Но 99% от хората носят маски. В магазини е просто задължително, иначе не влизаш. Накъдето и да се обърна, хората са с маски. Не по джобовете и под брадичките. Може и да питат кога ще отпаднат, но ги носят за момента.
На малката ми дъщеря онзи ден й прилоша в магазина. Едва успяхме да излезем да повърне в коша. Но няма не искам, маските се носят.
Изобщо- на българина му е трудно да си представи как се спазват мерки наистина.

# 9 219
Китай, ще използват тестовата си ваксина върху военни.

Не знам за морето, но в дълбоката провинция никакви мерки не се спазват. Бях на вилата в едно малко селце, като влязох в магазина с маска продавачката (знаем се отдавна) ме гледаше като извънземен. Grinning Което ми говори че сигурно съм първият който влиза с маска там. Пита ме "какво става, добре ли си, да не си болен от новият вирус". Което ми говори че в дълбоката провинция и в малките села понеже хората масово се познават всички въобще не взимат никакви мерки, защото не вярват че вируса може да стигне до тях, въпреки многото села които изгърмяха и имаше масови заразявания в тях.

Аз днес, докато пазарувах в един козметичен магазин и продавачката много притеснена за мен ми предложи да си сваля маската, че в тези жеги ще се задуша. Smile

# 9 220
Във фейсбук днес цял ден ми излиза един младеж - контактен бил след някакво събитие. РЗИ направили тест - положителен и го сложили под карантина у тях.
Той обаче е от тия дето “вирус няма”, “измама” не знам си какво.
Седял 8 дена под карантина и си направил тест в частна лаборатория? (Предполагам те са дошли у тях, нали е карантиниран?!).
Та теста бил отрицателен и сега иска помощ от юристи, за да съди РЗИ, че седял 8 дена затворен и трябвало да го компенсират. Joy Joy

# 9 221
  • София
Десетки излязоха на бунт в ромския квартал „Изток“ в Кюстендил, след като беше удължена блокадата за жителите до 8-и юли. Стотици роми тръгнаха да излизат от гетото, наложи се на място да пристигнат допълнителни сили на полиция и жандармерия. Масовото недоволство започна с крясъци и скандирания за оставки. „Убийци, тук няма коронавирус. Кажете защо лъжете, кой ви плаща. Искаме тук да дойде кмета Паунов, да каже какво става“, скандираше разгневената тълпа в късния следобяд във вторник.
Масово ромите бяха готови да стигнат и до употреба на сила само и само да излязат от квартала. „Кой ще ни храни, кой да издържа децата ни. Ние имаме по 7-8. Сега ни спряха от работа, здрави, прави се. Няма да търпим повече“, крещеше възрастна жена от тълпата.
   от ТУК
"НЕма вирус, бате!" става национален лозунг.

# 9 222
Така са, пропътувах 600км преди седмица през България и никъде не срещнах човек с маска в десетките селища през които минах. В магазина те гледат накриво, ако някой носи е като лигавник колкото да се отчете, че има ... да не би случайно да мине някой на проверка, не за друго.
Изпробвано вчера лично от мен. Отивам на фризьор в областен град. Вътре 7 фризьорки и 8 клиентки. Фризьорките с провисени на ухото маски. При проверка веднага ще ги лепнат на устата и предполагам под носа. Собственичката не спря да говори как всичко е лъжа и измама, колко е пострадал бизнесът. Аз с маска и ръкавици/По ред причини не касаещи лично мен трябва да се пазя и съм с тях/. Започват с мен и се надвесва над мен няма и 50 см съответно без маска. Казах И, че ако така работят, може и без клиенти да останат и я помолих моментално да си сложи маската. Ако можех да я снимам каква беше реакцията..... но я сложи.
Е как да мисля за бизнеса на фризьори и други, когато те сами не мислят и полагат огромни  усилия да го загубят. Невероятно но факт.

# 9 223
Цитат
Аз днес, докато пазарувах в един козметичен магазин и продавачката много притеснена за мен ми предложи да си сваля маската, че в тези жеги ще се задуша. Smile
Simple Smile Продавачката поне е показала загриженост, предложила ти е да си свалиш маската, загрижена за твоето здраве и комфорт. Grinning Не се е изцепила с нещо от сорта на: я сваляй маската, няма вирус, лъжат ни. Аз не мога да разбера защо една част от о-вото против маските непрекъснато иска да се бърка в личният живот на друга част от о-вото и да им обяснява дали да носят маски, и защо. Ама поне като се прави от загриженост е по добре, отколкото ако е ама то е конспирация, аз не познавам нито един болен, лъжат ни, айде сваляй маската,

# 9 224
  • Под сянката на разлистените кактуси
В Аризона губернатора вчера затвори барове, фитнеси, кина и водни паркове, въпреки че преди няколко дни каза, че нищо няма да затваря. Но цифрите били "брутални", та те така...

Колко време бяха отворени при вас преди тези “брутални” цифри? Другите мерки какви са?
От 15-ти май насам, като през това време допреди няколко дни нямаше абсолютно никакви мерки, само повтаряха с половин уста да се спазва дистанция. Миналата седмица на някои места върнаха задължителните маски, но понеже губернаторът не искаше да налага непопулярни мерки, остави на кметовете на населените места да решат, така че някъде са задължителни, някъде не са. "Бруталните" цифри са 72 215 положителни срещу 46 689 преди 10 дни, 88% от интензивните са пълни, 21% от новите тестове са положителни. В неделя имахме 3900 положителни теста на 7 200 000 население

Общи условия

Активация на акаунт