COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 377 077
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 9 450
  • София
Ох, не мога, изтрещя народа
Трима човека днес ми пращат някакво видео, за да съм се успокояла, че Корона няма🤐
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F … lWwNyd-s8C2IwCVpo

# 9 451
  • Bulgaria
Всъщност в тази възрастова група не влизат 18-19-годишните абитуриенти, които не са по-редки посетители на нощни заведения и подобни.

# 9 452
За използването на ремдесевир в Южна Корея

https://www.24chasa.bg/novini/article/8763782

# 9 453
  • Другата България
Мернах това мнение на момиче във фб и ми се стори любопитно .
Скрит текст:
Единственото вярно нещо в това е, че за тест трябва да лежиш в болница.
Другото за мен е поредния фейк.

За Търново - несериозно е да се смята, че преминаването по някакъв килим навън на тези хора, които после са били 12 часа в затворено пространство заедно, е предпоставката за заразяване.
Що се отнася до контактните, именно това коментирах вчера със сметките си, които някои определиха като такива от криминален сериал. Защото наистина контактните и на втора линия са много, хиляди. На 100-те човека /които пък взеха, че се оказаха точно толкова в Търново/.
Впоследствие прочетох, че ще се карантинират само тези на първа линия. Така че Общината ще си работи.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 15:58 от Merri_An

# 9 454
  • София
Ох, не мога, изтрещя народа
Трима човека днес ми пращат някакво видео, за да съм се успокояла, че Корона няма🤐
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F … lWwNyd-s8C2IwCVpo
Дали всички, лайкнали видеото, прочетоха, че член на бразилския парламент достигнал до това вълнуващо откритие, същия този парламент, който преди месеци твърдеше, че няма нужда от мерки, и сега Бразилия заема челните позиции във всички негативни световни класации. Но нашенеца не го интересуват подробности, важното е, че корона нема.

# 9 455
Аз предлагам Мангъров да иде на мач, него не го е страх, тъкмо да се проепидемичи.
По-лесно ще е ако влезе в ковид отделение без маска тъй като каза, че с нищо не помагала.

# 9 456
  • София
Днес по БНР: Доц. Мангъров:Няма да се окаже прав проф.Мутафчийски с неговата мрачна прогноза
За предстоящия мач за Купата на България, за който ще бъдат допуснати 12 000 зрители на стадиона, доц. Мангъров коментира, че не определя това решение на управляващите като грешка и не очаква проблеми от това струпване на хора по трибуните.
"Всеки си мисли, че като се окаже заразен, ще тръгне да умира. Те са заразени, не са болни. Да, сеят заразата, но на огромната част от заразените им няма нищо".
По думите му обяснението за по-големия брой приети в болница инфектирани с коронавируса пациенти е, че на болниците се плаща за всеки настанен за лечение пациент и те заради това приемат всеки, който пожелае да постъпи за болнично лечение.
Доц. Мангъров посочи, че в Инфекциозната болница в София не е запълнен капацитетът и има свободни легла.
Инфекционистът заяви, че от носенето на маски няма полза, но уточни, че изпълнява заповедта за носене на маски на закрито, защото не обича да го глобяват.

# 9 457
  • Пловдив
А всъщност в клипа става въпрос, че са усвоени пари без болницата да заработи, а не, че няма вирОс.

# 9 458
Момичето с поста във Фесбук щеше да е хубаво да постне амбулаторния лист и резултата от теста.. както беше направила учителката от ДГ в Перник.

# 9 459
  • Bulgaria
Новият заразен с коронавирус във Враца е служител на РЗИ, взеха нови 50 проби.

Новият заразен с коронавирус във Враца е служител на РЗИ, съобщиха от инспекцията.
Припомняме, че инфектираният е жена на 55-годишна възраст, която е роднина на заразен служител в Здравната каса в областния град.

https://www.bulnews.bg/article/378002

# 9 460
Защо в София случаите се увеличават? Тука ген. Мутафчийски казва, че в последните дни над 100 човека със съмнения за ковид са минали през ВМА. Имало цели семейства заразени. Болницата пък била със запълнен ковид капацитет, а някакво буферно отделение за подозрителни случаи било също пълно.
https://www.youtube.com/watch?v=Hrv4gB0PXZ4

# 9 461
В София тече дифузна зараза, случаите неизбежно ще растат.

# 9 462
Аз днеска ще си гледам мача, ще стискам палци за ЦСКА, но и с интерес ще видя дали феновете ще спазят дистанция. Дали усещат какво става, какво им каза шефа, и разбират ли защо изпраща здравният министър на мача.

БФС са взели решение почти да няма пауза между първенствата и новото започва на 24 юли, мисля че ще има само 1 или 2 седмици пауза в зависимост кога ще свършат баражите за Европа и за оставане в А група след края на сезона.

Така че решение с феновете трябва да се намери, и шефа мисля че върви в тази посока и умишлено изпраща здравният министър който после да му докладва феновете спази ли са мерките, и ако не са, ще му обясни какъв риск представляват масовите събития в които не се спазва дистанция Grinning (все едно че шефа не го знае). А шефа знае и че УЕФА така или иначе готви обща забрана за фенове от есента, и да вземе тия решения от ръцете на вътрешните власти, когато се очаква вируса да е много по страшен отколкото сега, и знае че няма смисъл повече да удовлетваря и да кляка пред исканията на ненаспазващи мерки и да се продължава този казус със феновете които отказват да спазват мерките.

Мен ми е интересно обаче феновете дали ще усетят какво става защото ако усетят, то е възможно и сега да са примерни и да спазят мерките. Което ще покаже че в България за съжаление самосъзнанието се събужда само ако се покаже тоягата. На добра воля не става.

# 9 463
  • София
Е те нашите управници си направиха избора и ни хвърлиха на кучетата да се спасяваме кой както може.
Като стана дума за спасяване, какви са вашите лични противоепидемични мерки, които спазвате? Аз имам нужда да преразгледам моите, тъй като ситуацията изглежда няма да приключи скоро.

Все още не се събирам с приятели, не ходя по ресторанти и заведения, не ходя на спорт, въпреки, че груповите занимания се провеждат, не ходя на театър и концерти. Мисля си евентуално да се виждам с приятелки навън, но не знам как да стане безопасно.

Да си призная трия със спирт опаковките на продуктите от магазина или ги махам директно. И по този въпрос не съм много наясно, може ли да се заразиш от повърхност или не. Може ли да се заразиш например от някоя шунка или салам, произведен в германските кланици Тьонис?
Всички вещи лица до момента изказват твърдението, че няма възможност да се заразим чрез храна, но ние също използваме дезифектант за опаковките след пазар. А относно мерките, важните са дистанцията и маската, но не само на закрито,  защото водим разговор и на открито и ако сме един до друг или срещу друг няма значение къде сме. На мен също ми липсват социалните контакти с приятелски двойки, но засега ограничаваме до минимум излизанията по заведения. Но всеки сам си решава за себе си.

# 9 464
Тесла, може ли пак линка към онази петиция от вчера?

Общи условия

Активация на акаунт